Nejhorší parfémový vjem a zážitek

14. zaří 2023 10:58
Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:58

Doufám, že nezakládám nějaké duplicitní vlákno, ale to, co jsem dnes měla možnost vyzkoušet, se nedalo zařadit do žádného ze stávajících.

Připutoval ke mně vzorek Iris Animal a je to to nejstrašnější, co jsem v oblasti parfémů cítila za posledních 30 let.

Kozí chlívek, v němž nějaká šílená stařena drží vyhublou kozu na hromadě několik let nevykydané slámy, která se spolu s kozí močí proměnila v žlutou páchnoucí břečku. Štiplavý pach moči, ostrý závan kozího sýru, zvířecího pižma a lidského potu, někde hluboko pod tím nepatrná stopa žlučového mýdla jako jediná připomínka civilizovanosti. Po přetrpění první hodiny se opravdu objeví kosatec, ale už je pozdě, příliš pozdě, stejně se válel v té pomočené slámě a nehezky načichnul...

A recenze Miru je pro mě jak z jiného vesmíru .

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:53

Fleur

...a to, než jsem Ti ho poslala, tak jsem ho znovu zkusila. Ale když to bylo takové nanicovate a jemňučké, a kosatec c tom, tak si říkám, že to by se Ti mohlo zamlouvat...

Offline jerry
10325 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:02

Fleur 

Už ten název by mi byl podezřelý

Řekla bych, že tvé dojmy převyšují ve strašlivosti i mé 2 nejhorší dojmy ze zkoušení (Oudh Ma'Al Wardh a Oud Seyoufy).

A soudě podle hodnocení v DTB je to hodně specifická vůně.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:04

Fleur A není ta vůně stará a zkažená? Je pravda, že mé vyprodané přání od značky

My Village and Siberian Musk 

byla přijímána s opovržením a mně/na mně voněla:). Ale že by Bahfamsn vyplodil tak hnusnou vůni?. Jo, bláznivou, ulítlou směsku mám, a víc zvláštních jsem  ovoněla. Tuto ani neznám ani jsem ji nikde nezaznamenala. Říkala jsem si tedy, že Osiris z loňska taky nebude pro mne. Ale stařena s kozou, žlučí a močí?

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:05

Korsičanka 

...ne, není zkažená, to absolutně ne(jednak u mě není šance, aby se cokoliv zkazilo, a druhák, zkažený vzorek bych nikdy neposilala)

Siberian Musk se mi líbil hodně...

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:08

Miru A nedohledáš někde, z kterého roku pochází? Na Parfumo ji nemají zachycenou, u značky samotné ani na USA stránkách, kde je prodávají, taky ne.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:12

Korsičanka 

...byl to vzorek, origo, z nějakého eshopu, přicestovalo to ke mně v nějakém tom cest.balicku s vůněmi wanderpocket.

Ve vší úctě si vyprošuji pochybnosti o kvalitě mnou zaslaného vzorku,

a také bych ráda připomněla, že právě Fleur a já máme chemie značně odlišné (mnohokráte potvrzeno).

Mně osobně malém 'zabila" kdysi Karma Lush...

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:36

Miru

Promiň, ale já nemůžu vědět, jak se k tobě vzorek dostal a jak starý je

Mám jich dost, abych věděla, že některé mohou být "jeté"/odleželé i jako příloha k flakonu ze zahraničního eshopu. Ne všichni píší na etiketu dobu spotřeby jako třeba ALZD.

A  určitě máš pravdu, že tvoje kůže a nos jsou specifické, neb na mnohých z nás vycházejí tebou zkoušené vůně naprosto jinak.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 12:41

Korsičanka

Vzorek není "jety", zkažený či jinak znehodnocený, resp. je v plné kondici.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 13:17
Reakce na Miru:

Mně osobně malém 'zabila" kdysi Karma Lush...

​Karma Lush, tady se vzácně shodneme, ta byla cítit jako zvratky někoho, komu nesedlo jídlo v indické restauraci. Iris Animal ji ovšem zřejmě sesadil z trůnu.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 13:22

Fleur 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 19:31

Tu mi niekto ohovara moju Karmu !!!

Ale ten Bafsahm zabil aj mna...zase ale, musim uznat, ze robi nezabudnutelne vone !!!

Offline alibi blogger
4150 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 20:04

slniecko Karmu si na tobě pamatuju a voněla dobře.

Mě kdysi v parfémových začátcích nešlo do hlavy, komu voní Womanity a Slon. Teď  by to určitě bylo jiné. Oudové vůně nezkouším, ty mi smrdí. Z těch zkoušených v poslední době mi šíleně smrdělo Narcotico od Mea a připomnělo mi smrdutou polévku od Pamely Dalton. K něčemu smradlavému něco voňavého aby to mělo nesnesitelné grády.

https://www.parfumanie.cz/clanky/pamela-dalton-a-veci-ktere-nevoni:a196.htm

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 22:33

alibi Opět super zajímavý článek, Libi

Offline alibi blogger
4150 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:02

Korsičanka děkuju. ten už je staršího data