Oak moss - nové směrnice a konec Shangri La

28. prosince 2018 15:59
Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 28. prosince 2018 17:35

Cervanek Tak tuhle vůni mi zrovna nedávno dala vyzkoušet alibi . Moc krásná vůně a moc velká škoda.

Offline prďola
4275 příspěvků moje polička 28. prosince 2018 17:36

Cervanek 

pokud si to dobře pamatuju, tak Guerlain + ještě jeden parfumerský dům, dokázali z větvičníku odstranit silně alergizující atranol a chloroatranol, a takto upravenou složku smí používat dál.

pochybuju, že ostatním konkutentům tuto upravenou ingredienci nasdíleli, takže kdo nemá upravený/nealergizující větvičník, tak by se měl dostat do povoleného limitu 0,1% a současně by neměl používat jiné složky obsahující podobné alergenty...

jen mě zaráží, že toto omezení (nikoliv zákaz... i když při tom povoleném stopovém množství je to možná rovno zákazu  ) platí už nějaký ten rok a nic novějšího a striktnějšího jsem nenašla... hm!

aktuální IFRA standardy (po kliknutí na řádek s větvičníkem se zobrazí jednotlivé limity pro různé kategorie)

Offline prďola
4275 příspěvků moje polička 28. prosince 2018 17:59

Cervanek mě ještě dost překvapuje, že to Hiram Green řeší  mám totiž za to (ale možná je to jen nedostatek informací), že IFRA restrikce se týkají velkých parfumérských domů nebo s výrobou nad určité množství...

chjo, to je teda vopruz!  a to Shangri La ani neznám, ale když už se podřizuje i malá značka 

Offline alibi blogger
4150 příspěvků moje polička 28. prosince 2018 21:55

Cervanek Renusatko opravdu velká škoda tak krásné vůně :(

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 28. prosince 2018 22:06

Škoda jí, díky wendulce jsme ji postupně vyzkoušeli. Zítra hned ráno po ní sáhnu, potrebuji redukovat