Cervanek Tak tuhle vůni mi zrovna nedávno dala vyzkoušet alibi . Moc krásná vůně a moc velká škoda.
Oak moss - nové směrnice a konec Shangri La
pokud si to dobře pamatuju, tak Guerlain + ještě jeden parfumerský dům, dokázali z větvičníku odstranit silně alergizující atranol a chloroatranol, a takto upravenou složku smí používat dál.
pochybuju, že ostatním konkutentům tuto upravenou ingredienci nasdíleli, takže kdo nemá upravený/nealergizující větvičník, tak by se měl dostat do povoleného limitu 0,1% a současně by neměl používat jiné složky obsahující podobné alergenty...
jen mě zaráží, že toto omezení (nikoliv zákaz... i když při tom povoleném stopovém množství je to možná rovno zákazu
) platí už nějaký ten rok a nic novějšího a striktnějšího jsem nenašla... hm!
aktuální IFRA standardy (po kliknutí na řádek s větvičníkem se zobrazí jednotlivé limity pro různé kategorie)
Cervanek mě ještě dost překvapuje, že to Hiram Green řeší
mám totiž za to (ale možná je to jen nedostatek informací), že IFRA restrikce se týkají velkých parfumérských domů nebo s výrobou nad určité množství...
chjo, to je teda vopruz!
a to Shangri La ani neznám, ale když už se podřizuje i malá značka
Škoda jí, díky wendulce jsme ji postupně vyzkoušeli. Zítra hned ráno po ní sáhnu, potrebuji redukovat![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)