Zdravá strava

02. února 2015 08:26
Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 26. července 2017 21:49
Reakce na Dalia:

Já myslím, že nic .  Pokud tebe to nijak neomezuje a nemáš problém. 

Já jsem žila na sladkém a to celkem paradoxně zvedá cholesterol. Pořád jsem omezovala tuky a výsledek nikde. doktorka obvodní mi už chtěla nasadit léky, celá rodina srdcaři, obezita a vysoký tlak a cholesterol. Taky už jsem tímhle stylem nebyla schopná nějak držet váhu tak, jak jsem chtěla.  No a naše dr. internistka mi řekla, přestat se sladkým a cholesterol byl hned v normě. 

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 26. července 2017 22:34

Tak káva, to je něco, čeho se nevzdam! Piju jen černou bez mléka, smetany a čehokoliv jiného. U Mne teda vždy největší problém-vynechání pečiva, protože chleba s máslem, nejlepší jídlo na světě A už jsem ho neměla ani nepamatuju

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 27. července 2017 06:36

Nesladim ani kafe ani čaj.

Nechutná mi to sladké.

Ale jednou za sto let si udělám silný černý čaj(který také piju jinak hořký)  a osladim si ho. Prostě mam na to tak někdy chuť.

Piju nejvíc teplou vodu,

vyjímečně minerálky.

A sladke mam taky rada, v praci to bez margotky, kaštanů, sojoveho suku, atp. nejde,..

Ale opravdu mi pomohlo - probirano v jinem tematu(díky Mutziputzi) - tablety Forfemina.

Jsou dva druhy. Mam ten "Slim".

Je v něm mimo jiné chrom a fakt nemam tu kolikrát nezřízenou chut na mlsky, nebo proste na něco/něčím se dorazit.

Koupila jsem si to hlavne kvůli tomu, že mi v oráci hodne otékají nohy..., a věděla jsem z dřívêjška, že se xhrom doporučoval při dietách kvůli svému účinku, ale byla jsem k tomu skeptická.

Jenže ono to na mě funguje. Jsem za to ráda.!,

a cítim se i jakoby lehčí.

Ovšem až v práci zjistím, co mé nohy...

(teď mam totiž dovolenou)

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 27. července 2017 06:41
Reakce na Luna:

Tak ten obyčejný chleba mam tak za x měsíců, světlé rohliky tak jednou za rok - kvuli tomu, ze mam na ně chuť, jinak mi nechybí, a "nejde" mi jíst bílé pečivo...

Ale tmave pečivo jim, a s tim obyč máslem, které musí byt tvrdé z lednice - hmmmm.!

Jinak - jim vsechno, ale s mírou.

Nedokázu a ani nechci a nehodlam se trapit omezenimi, když je tolik dobrot.

Radši zmenším porce a občas si máknu (fitko, spinning),

často chodím pěšky, rychle.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:27
Reakce na Miru:

Já jsem nikdy nic neomezovala a je pravda, že s tím vyváženým jídlem ani žádný pocit omezení nemám. Kolikrát se mi při pohledu na sladké udělá až špatně a nesnědla bych to. Teď jsem třeba byla 14 dní na dovolené a nemohla jsem jíst, jak doma. Takže to ráno začalo sice ovesnou kaší, ale s kompotem, pokračovalo buchtou a tunou melounu a broskví, zákuskama po obědě, ke kávě i po večeři  a opět tunou melounu. Prostě jak jsem sladkým začala, tak jsem na něm byla zase celý den. 

No doma už jsem zase začala jíst, jak jsem zvyklá a čokoláda tady může ležet celý den a nenapadne mě ji sníst. 

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 14:19

Miru Forfeminu ještě bereš?

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 17:54

Ronna 

Ne

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. února 2019 17:38

Jíte někdo naklíčená semena? 

Dnes jsem zakoupila misky na nakličování a směs semen, tak se těším. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 08. února 2019 17:41

Dalia Jejda, vidíš, to jsem jídávala tak před dvaceti lety hrozně ráda! Ale už leta mě to nenapadlo, musím se k tomu vrátit....a zjistit, jestli mi to ještě chutná  Naklíčené mungo, to byla moje oblíbená pochutina!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. února 2019 18:02

Garfie Mungo jsem také koupila. 

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 12. února 2019 21:40

Dalia 

Nedávno jsme v jednom penzionu měli ke snídani volská vejce a na nich hromadu klíčků červené řepy. Jsou dlouhé, tenké, červené, vypadalo to krásně. 

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:16

Dalia ja jsem ted v jedne restauraci mela na jidle ne naklicena seminka, ale takove prvni vyhonky hrasku, treba 10 cm a ty byly uzasne, chutnalo to jak mlade hrasky

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:42

Ronna baltik Mungo se mi naklíčit podařilo, směska jiných semen mi chytla plíseň. Takže zkouším znovu.

Výhonků bych se taky ráda dočkala, jenže se bojím právě té plísně.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:58

Dalia tedka nedávno jsem videla na insta u kitchenette, ze některý semínka klíčej hodne chlupate, ze to vypada jak plíseň, ale není, teď nevim, jestli rukola nebo hořčice.

ja mám teď rerichu a kaderavek, dávám to na volsky oka

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2019 13:21

Potrefenáhusa Je možné, že jsem se spletla a klíčky vyhodila zbytečně.  No, uvidím teď, jak to půjde.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 13. února 2019 22:37

Dalia Jedla jsem casto v restauraci. Doma jsme naklicovali nejak v upravenych petkach, ale jen mungo a jeste neco, co to jen bylo, jestli jde naklicovat cizrna, tak to byla cizrna:-D. Ale chutna mi to moc, uplne si me navnadila.....

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2019 22:59

Karja To mě těší.  Tak hurá do nakličování! 

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 13. února 2019 23:15

Zítra se vrhám na nakličování, je to nakažlivý.