jerry hmmm, to zni dobre. Mrknu, co tam maji jeste zajimaveho a napisu.![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Mha O Dioramě se tvrdí to samé a JE KRÁSNÁ! Staře si v ní vůbec nepřipadám![]()
Katy Perry's Indi Visible (Katy Perry) - máslové sušenky se sklenicí vlažného mandlo-vanilkového mléka, celé je to takové vláčné až do krémova. Po rozvonění dřevitá s nádechem kokosového mléka a s lehoučkou suše pačuliovou stopou. Pro mě příjemné překvapení...
5th Avenue Royale
Šťáva z jemně navinulých malin se pomalu vsakuje do měkoučkého černého semiše. Vzduchem se line sladce kořeněná vůně ambry a suchého pačuli. A cítím i omamnou růži podbarvenou orientálním tónem papyru a oudu.

Dali - Salvador Dalí
Bergamotově svěží úvod se promění v jemné mýdlové tóny, které jsou prosyceny vůní květin. Cítím karafiát, růži i lehounký dotek bílých květů jasmínu s prachovou mimózou. Květinová omamnost se prohřívá akordem santalového dřeva s hřebíčkem a pižmem a nechává se ovinout spirálami dýmu z kadidla.
Nádherná vintage vůně, kterou vnímám v podzimních barvách. Zkapalněná aromaterapie.

Dali - Salvador Dalí
Zase jeden zapomenutý poklad... a taky smutný důkaz rozdílu mezi mainstramem "tehdy" a "dnes".
jerry Jsem moc ráda, že jsem ho objevila.
Cinnabar(2015) (Estée Lauder) - teplý, suchý a nepatrně živočišný santal s kadidlem a jemný závan bílých květin, následované kořeníím v podobě hřebíčkového oleje. Všechno se tak pěkně do sebe zaobaluje. Je to původní Cinnabar v odlehčené (a tudíž i pro leckoho nositelnější) verzi. Jeden z nemnoha případů, kdy "modernizace" (reformulace) vůni prospěla.
jerry No to velmi ráda slyším.
A jdu vyhrabat vzorek Cinnabaru, kdysi jsem o ní uvažovala...
Black Opium Extreme Yves Saint Laurent
Hruška, kakao, káva
Black Opium Extreme
voní jako hruškou do hladka mírně oslazené kávové kakao teple sálající z kůže,
zahuštěné pačuli.
(...to znám.?.
Jo, takhle do hruškovo karamelova voněly vůně Jimmy Choo EdP a Jimmy Choo Stars a k tomu trochu La Belle Jean Paul Gaultier.)
Nejspíš mi onu hrušku evokuje zpracování pomerančového květu a jasmínu. Po chvíli se dojem žlutozeleného ovoce jemně rozostří do aroma různých opravdu bílých kvítků prosypaných vanilkovým cukrem/nebo lépe - prolitých vanilkovým sirupem.
Fruitchuli od domu Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent 2020/21

Miu Miu Twist (Eau de Toilette) (Miu Miu) - nasládlá krémovka s lehoučkým sladkokysele ovocným nádechem, bohužel po rozvonění sklouzla do jakési univerzální nasládlé cedro-květinko-svěženky.
Zagorsk EdT (Comme des Garçons)
Teplé, chlácholivé kadidlo, malého dřevěného kostelíku kdesi mimo civilizaci. Všichni putujeme chladem a sněhem, ale já to vůbec nevnímám. Nevnímám chlad, sníh ani mráz. Vnímám jen teplo kadidla, dřeva, jehličí a mihnutí květin. Jdu rychle, protože se moc těším, až se schoulím do lavice dřevěného kostelíku a budu nasávat jeho vůni. Cítím klid a bezpodmínečné přijetí …….. ale taky vím, že toho se mi dostane i v březovém háji, v pustině , stepi, …… prostě všude, ale v tom malém kostelíku je to ten nejútěšnější pocit, který znám, tam jsem v bezpečí.
Avignon EdT (Comme des Garçons)
Chladné kadidlo římskokatolického chrámu. Jsem uprostřed města, kolem spousta lidí a já potřebuji klid a útěchu. Otevírám dveře kostela, již je po mši, ale vůně kadidla je všudypřítomná. Usedám do kostelní lavice v zadní části chrámu, dopředu se bojím, byla bych moc na očích. A svěřuji se Bohu se vším, co mě trápí, co nezvládám, s čím bojuji ………… ano, vím, že On ví vše, ale potřebuji pocit bezpečí, a ten tu nacházím, i přes chladné zdi kostela. Vůně kadidla po mši postupně teplá, i když chladný tón tam je stále přítomný. Je to bezpodmínečné přijetí nebo přijetí s podmínkami …………stále se ptám, ale zároveň vím, že pro Něho jsem přijatá bez podmínek, opravdu bez podmínek …… ať budu v chladném chrámu či kdekoliv jinde ………….
... moc hezky jsi tyhle vůně vystihla...
Děkuji ![]()
Já mám všechny kadidlovky od CdG moc ráda, takže tvoje recenze mě vysloveně "pohladily po srsti".
Nezapomeň je prosím dát do databáze, byla by velká škoda, aby tam chyběly.
Děkuji ![]()
Děkuji ![]()
...prosím Tě, jaký je Alien Goddess.?
Jak ho vnímáš a jaké jsou rozdíly mezi ním a klasickým Alienem.?.
(moc se mi líbí složení, flakon, a jestli to má výdrž, brala bych...)
Miru ještě nemám prozkoušeno-mám zas nějaké nečichací období ale nabízeli vzorky gratis na Notino,tak zkus jestli ještě ulovíš ;) osobně se opět obávám kašmeranu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)