Zítra budou k snídani tvarohový koláče! 

Zítra budou k snídani tvarohový koláče! 

Mňam. Ty teda jsou! A to se dělá, dávat sem v tuhle dobu takovýhle fotky? To by mělo být trestný!
napadlo mě úplně to samý (a došla jsem si aspoň pro jogurt) :)
Já jsem šla radši spát, neb jsem včera vstávala ve 3 ráno :) Ale teď bych tím koláčem nepohrdla opět... ;)
teší ma, že začína tekvicové obdobie, už som cez víkend robila pečenú tekvicu hokkaido, z druhej čo máme v chladničke urobím polievku, len uvarím vo vode a rozmixujem a ochutím korením Kotányi na zemiaky
Právě jsem dojedla sýrový talíř s dýňovým olejem, rajčaty ze zahrádky a čerstvým chlebem a k tomu vynikající růžové víno a pizzu s pestem - prostě se musí podělit :-).
Dýni hokkaido jsem upravovala na těstoviny - nakrájenou dýni na olivový olej, k tomu nakrájená sušená rajčata a sekané vlašské ořechy (hodila by se ještě niva, ale nebyla). Na těstoviny lžička pesta, tato směs a parmazán.
To miluju, mimochodem běžná kombinace na Balkáně ;-)
Tak asi nejraději mám těstoviny - všechny možné druhy (od špaget, přes makkaroni, fettuccine, penne atd.), se zeleninou i bez, nejraději s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou a pokud možno s kuřecím masem. Mohla bych toho jíst na tuny.
Meloun je moc dobrý i jenom posolený, naučila jsem se to tak jíst v Japonsku, doporučuju vyzkoušet.
Hmmm, zajímavé. Musím vyzkoušet. Dík za tip.:-)
Téměř obden praženice/smaženice/, k obědu brambor. salát, smaž. kuř.+vepř. řízky, a k véči houbová omáčka +knedlík. mňam, mňam.
brambory a korejskou mrkev ještě jsem se ji nepřejedla
Arabskou kuchyni jsem jedla takhle poprvé a byla úžasná.
Vařila Anička, přítelkyně mého syna. Rozhodla se, že pro nás vystrojí netradiční hostinu.
![]()
![]()
![]()
Já vám tu Itálii tady naruším malou změnou. Olivový olej jsem neměla už dávno, neboť asi od podzimu jedu v kvalitních slunečnicových. Nemůžu se jich nabažit. Přidávají salátům takovou lehkou oříškovou příchuť. Třeba zelný je úžasný. Když je dobré zelí, trochu ho hmoždířem nadrtím a zaliji slunečnicovým, pak chutná jako čerstvě loupané vlašské ořechy, ty zelené, co se teď už dají jíst. Okurky a cuketa na tenké plátky, balkánský sýr se slunečnicovým olejem mi chutnají víc než s olivovým.
Skoro každý večer mám tousty s čerstvým máslem ze sýrárny a hokkaido měsíčky opečené na pánvi posypané granulovaným česnekem.
Tak takovou hostinu bych si užila! ![]()
Nááádhera!
To bych si taky nechala líbit!
To je teda plný stůl. Je to šikovné děvče.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.