tarra Ty sušenky tvaru ořechů se myslím jmenovaly Hořce - na obalu byl i namalovaný hořec? (Růžové mi připadaly trochu umělé už tehdy, ale hnědé se jen rozplývaly. Já už úplně zapomněla na jejich existenci.)
Retro - vzpomínky voňavé i jiné
Brutální_Nikita ano, ta růžová byla velmi umělá:o), kakaovou už si chuť moc nevybavuji. Ten obal právě taky vůbec nevím. Dokonce jsem si ani nebyla jistá, jestli si je pamatuju správně a něco takového bylo, ale zřejmě ano, když jste si taky vzpomněla.o)
tarra Pamatuju chuť, jméno ne.
paktofonika Ty jsem měla taky ráda a jedla jsem je tak, že jsem odlupovala ty okrajové vrstvy oplatků:o)
A nepamatujete si někdo oplatky ve tvaru vlašských ořechů, které byly plněné nějakým krémem, byl myslím hnědý a růžový a ty oplatky byly v nějakém větším pytlíku. Něco takového se mi matně vybavuje, ale nemůžu si ani vzpomenout na název.
Mávajú ich v Lidli okolo Veľkej noci....alebo veľmi podobné.
tarra taky si ty "ořechy" pamatuju. ta chuť se mi úplně vybavuje. název nevim:-) ale Vlnky jsem teda ráda neměla. milovala jsem kakaové věnečky, které se prodávají pořád, ale jsou už jiné, takové suché drtiny. tehdy byly obalované v cukru s kokosem. nejdřív jsem pečlivě olízala ten cukr a pak teda vzala na milost i sušenku, byla spíš měkčí a "nesuchá".. postupně jsem ji nechala na jazyku rozpustit - byla hodně kakaová.. a pak další - cukr, lahodná chuť kokosu...
Kopretiny sú margarétky, nie? Ešte sa vyrábajú.

A toto pero pamatujete? ![]()

slniecko Ano, to jsou ony, takhle vypadají úplně stejně, taky jsou na gumičku? Akorát nosit už je asi nebudu![]()
Sweet Potato áno, sú:)
Dalia jóoj, tie perá!!! Vždy sme na ne číhali počas táborov, lebo zásadne boli k dostaniu (ak vôbec boli) prakticky len na vidieku, v Ba skoro nikdy, alebo boli proste hneď rozchytané!
Raz som mala prúšvih, lebo som sa uliala z klavíra a prešla pešo pol Bratislavy, keď sa mi dostal do uší fáma, že ich majú v jednom vzdialenejšom obchodnom dome.
Dalia Ach, ty voněly! A některé byly v neonově svítivých barvách, vždycky se škenralo, aby šťastná majitelka aspoň kousek milostivě uloupla. Pak jsme si ho div nenacpaly do nosu.![]()
Dalia Voňavé gumy, které sice negumovaly, ale pouze rozmazávaly, zato je každý chtěl:o)
S těma sladkostma jsem si vzpomněla... já měla ráda tyhle.

coralline Já taky! ![]()
Když jsme u těch školních pomůcek, našla jsem ještě toto ...
Tu vůni si dokonale pamatuju. Milovala jsem ji, a gumy v různých odstínech jsem sbírala. Když píšu o vůni čínské gumy při popisování vůně, je to top. ![]()
Snad nejvěrnější stopu čínské gumy jsem našla v L´Heure Bleue začátku 90. let.
S těma sladkostma jsem si vzpomněla... já měla ráda tyhle.
Byly ještě minimálně v jedné verzi - růžové (obal), těsto světlejší, jestli se nepletu - ale tyhle byly lepší.
domenica Ty si pamatuju jenom velmi velmi matně. Nejmenovaly se jiným dívčím jménem?
Edit: vydolovala jsem tohle, ale to mi teda neříká nic. Je to ono?

coralline jé no jo - ty jsem taky měla ráda. Ty jsme vždycky kupovali když jsme jeli s partou na víkend. Ty světlé měly střed červený z čehosi lepivého.
Když jsme u těch školních pomůcek, našla jsem ještě toto ...
áno, aj na tie sa poľovalo....a ešte na drevené strúhatká s panáčikom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)