Ja dostala vynadano za 6 mesicni bez rousky
starsi ma tunel na krku a kdyz jdeme ven a jde nekdo kolem tak ji to pretahnu pres nos. Ale ona furt vyklada a ja jak ji odpovidam tak tu rousku muzu po 20 minutach zdimat![]()
Vše o těhotenství a dětech
Ríšovi jsem řekla, že jestli chce ven, musí mít roušku, takže tím se to vyřešilo. Viki moc nemusí kočárek, navíc přečnívá už asi o deset centimetrů, takže ten je spokojený, že se nikam nechodí. Takže jenom zahrada. Jsem ráda, obvyklý sprint za Ríšou si v roušce ani nechci představovat.
Tak ako písala vyššie Potrefenáhusa , tak ľudia sa dosť hnusne dívajú, že syn na ústach nemá nič. No bohužiaľ mu to na tie ústa neviem zalepiť napevno...a včera sme šli k svokrovcov na záhradu, neverila by som ako to dieťa obzilo zo zmeny prostredia. Svokrovcov má síce prekvapili, keď prišli z práce skor za nami (volali sme im, že budeme hore, či sú tam alebo nie), ale syn mal takú obrovskú radost, že som sa ani nehnevala, že porusujeme opatrenia. Ale tak cestovať necestujeme, my robíme z domu, svokrovcov u seba v kancelárii a nosia Rusku, tak hádam to bude ok.
dzizisketa nevieš či s tou ruskou to má Who aj niekde na stránkach?
Bohužel ta povinnost platí nesmyslně i pro malé děti, ale zase neplatí ve vlastním autě, jak jsme se o tom někde bavily. Viz. tady odpovědi tiskové mluvčí Min.zdr.
BBohužel, našla jsem to jen přežvýkané nebo jako doporučení pediatrů. Zahraničních, samozřejmě.
ja uprimne zavidim kazdemu kto ma dom a aspon maly kusok zahrady kde sa da vyvetrat. syn je uplne hystericky a na tvari nic nechce. ruska mame z rovnakej oblacikovej latky ze aby som mu sla prikladom a mala to iste. za mesiac bude mat 3 roky a ked je to truba tvrdohlava tak proste von chodit nebude. zijeme vo velkom panelaku na velkom sidlisku a ludom sa ozaj nevyhnem. ale ovela viac ma serie ze furt nosi plienky a za uspech povazujem ked je ochotny sadnut na nocnik aspon 2-3x za den. aj ho motivujm odmenou a chvlenim co ma rad ale proste nestaci a ja uz fakt neviem co mam robit. do toho pracujem z domu a bez plienky ho tu nemozem nechat behat lebo vsetko znecisti
eless odmeny a sluby nasmu nikdy v nicom nepomohli, prostr len vyzdrzat :( ale ja by som mu tu plienku rozhodne doma zobrala, ked ju ma, nema ziadnu motivaciu chodit na zachod. Ked mu ju zoberies a bude pocikany, za chvíľu mu to zacne vadiť. Potom by to mohlo ist rychlo.
Mrakoplas Našemu vůbec nevadilo být počůraný. Resp. vadilo, převlékl se a za chvíli to udělal zas. Na odměny a motivace mu rozum tehdy ještě nestačil, odměnu začal chápat až před třetím rokem. Já bych teď v zimě doma dítě jen tak čůrat nenechala, vydržela jsem to vždycky půlden a léčila si nervy pak několik týdnů, nevedlo to nikam. Počkala bych do léta. Někomu to prostě trvá déle. eless
My jsme taky využili karanténu k trénování nočníku. Zatím jsme ve fázi, že ho na něj xkrát denně posadím a pokud se mu alespoň trochu chce, tak se vykoná potřebu tam (jen malou teda, velkou z nějakého důvodu vůbec). Ale hlásit dopředu to neumí, takže pokud já na to dostatečně často nemyslím, tak to skončí v pleně. Přešli jsme aspoň víceméně na látkové teď, dávám mu jen tu spodní promokavou vrstvu, takže hned vidím, co se stalo a vysvětluju, že takto ne a hned převlíkám. Ale nevím, jak dlouho mě to bude takto bavit ![]()
Pinot Noir jasne, leto je lepsie ale tak my mame doma teplo aj teraz tak mi to jaksi nedoslo. Skor som myslela to, ze ked tu plienku ma, tak sa mu uz vobec nemusi chciet otravovat s nocnikom. My sme sa syna stale museli pytat dokola ci chce cikat ale nepracovala som pri tom z domu, takze som na to mala cas cely den. Sak ono si to nejako sadne eless , nas stale velku potrebu robi len do plienky, tam ma nejaký blok :(
Mrakoplas ja už som to tu písala, ale neviem či vieš o tom, že sa má Ibalgin (Nurofen ) dávkovat ovela vyššie ako v letáku. Polovica hmotnosti dietata v ml.(napr.10kg dieťa 5 ml) Len ked máš podozrenie na corona tak Ibalgin sa nedoporučuje vobec dávať...tak je to teraz ťažšie.
eless Já bych počkala, až mu to docvakne. Já chápu, že tlak z okolí je třeba velký, ale až mu to dojde, tak plínu sundá a už ji nebude chtít. To se může změnit ze dne na den. Není třeba, aby ses ještě v téhle situaci nervovala kvůli plíně. ![]()
Pinot Noir já fakt lituju všechny, kterým do toho někdo mluví, máme to teď v širší rodině a nikdy jsem si neuměla představit, jak moc výbušný téma může bejt dvouletý dítě, co nechodí na nočník
eless Já jsem výuku na nočník momentálně vzdala, páč na to v momentální situaci nemám nervy a nechávám to na léto. Tři dceři budou za dva měsíce a doufám v to bájné docvaknutí, co občas někdo zmiňuje :o)
Já hlavně vůbec nechápu, proč se do toho to okolí furt montuje. Oni snad ty plíny perou nebo kupuju?
Našemu klukovi se furt někdo smál že umí číst a čůrá do plen. A co jako. Odbourali jsme plíny definitivně až asi měsíc před 3. narozeninama a jsem ráda, že jsme na něj doma netlačili. Ještě mu ji teda vlastně dávám na noc, jsem dost odpůrce nočního buzení kvůli nočníku.
A už umí i psát. Tak ![]()
žluťásek prijde mi, ze je to takove tema k hovoru. Kdyz byl syn maly, tak se taky furt vsichni ptali, jestli uz zveda hlavu, pase, pretaci se, leze, chodi, chodi na nocnik...Byli jsme skoro se vsim (az na mluveni, pusa mu jela snad od narozeni) dost pozadu, takze na milniky druheho ditete se radsi nikdo nevyptava. U nas to bylo neprijemne jeste v tom, ze prarodice jsou trosicku perfekcioniste a dost srovnavali s tabulkami a detmi znamych a tak trochu meli za to, ze se malo snazim (malo chodime na rehabilitace, po doktorech, mame malo miminkovskych krouzku...).
žluťásek no jo, někteří lidé vždycky všechno vědí nejlíp a potřebují to sdělit dalším :) já jsem naštěstí od okolí neslyšela nic, mamka si možná myslela svoje (protože naše generace, jak známo, byla nejpozději ve věku jednoho roku bez plínek :D ), ale nikdy nic neřekla a syn nakonec rychle přešel na nočník krátce po dvou letech, když začal chodit do soukr. školky a táhl ho příklad starších
Pinot Noir jasne, ale eless pisala, ze ju to stve.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)