Jazykové přestupky

17. srpna 2014 18:15
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 04. července 2019 09:24

Garfie to měla moje kamarádka taky, první holčička se jmenovala po otci, rozešli se docela brzo a kamarádka se s ním dost dlouho handrkovala (jinak o něj vůbec neměl zájem), aby se mohla přejmenovat po ní. Pak se vdala a krom svýho rodnýho příjmení, který si nechala kvůli první holčičce, si vzala ještě i jméno po manželovi a druhá holčička se jmenovala po něm. Teď už je rozvedená a protože to dvojitý příjmení už jí přišlo brutálně nepraktický, nechala si zas jen to svoje příjmení za svobodna, prostě na tom Islandu to maj fakt mnohem lepší!!!!!

jo a to příjmení po manželovi měla vlastně ještě nepřechýlený ...

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 06. července 2019 23:06
Reakce na Mutziputzi:

Jinak já bych teda coby neseznaná matka dala dítěti jméno po otci bez jakýhokoli přemýšlení, i kdyby jenom z toho důvodu, že si po případném sňatku budu příjmení měnit jenom já a z Nováka ve třetí třídě nebude od úterka Dvořák, facsinuje kolik manipulace a všeho jste v tom dokázaly nejít hele

​To ovšem seš nesezdaná matka v blahé naději -  24/7 doufáš, že si tě ten tvůj už konečně vezme! Normální nesezdaná matka, která v tom stavu hodlá setrvat (a na nějaký milosti vod tatíčka nečeká) přece nemá důvod... aby se dítko nejmenovalo jako ona, ne?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 09:52

barbucha Ja jsem normalni nesezdana matka a nikdy by me nenapadlo dat diteti sve prijmeni (a to je to moje fakt hezci, ma ho minimum lidi, pritel ma ceskou klasiku). Pro me je to jedno velke fuckoff otci, (ale jako pro me osobne, at zas nekdo nerika, ze to ma jinak). Kdybych chtela byt vdana, tak uz tak 3 roky jsem, ale jsem lina a taky cekam na nekoho lepsiho, ze jo!:-D:-D Jedna moje kamaradka se z nejake zvlastni zasady nikdy vdavat nechce a taky se deti jmenuji po otci.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 07. července 2019 11:56

barbucha hele tuhle teorii o vychcanejch nesezdanejch zastavaj zasadne zaslouzily provdany zenusky, mi zajima proc

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 07. července 2019 13:18

Proc pojmenovat dítě po otci a ne po matce? Důvod. V případě nesezdani a tedy nemanzelskeho dítěte. A je uplne jedno zda spolu ziji nebo ne. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 07. července 2019 13:46

Mutziputzi taky mám pocit, že je to trochu stereotypní myšlení, možná je to dáno generačně, což nemyslím nijak zle...nevím ... mě by tak uvažovat nikdy nenapadlo ...

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:05

Mutziputzi provdaná jsem ale "vychcanost" mě teda nenapadá ani náhodou, spíš konformita nebo strach. za předpokladu, že bych měla dítě jako svobodná, tak by to znamenalo že a) s jeho otcem do budoucna nepočítám b) nepočítá on se mnou. a pak nevidím jediný důvod, aby se moje dítě jmenovalo po něm, proč? jakože ho budu cpát do cizí rodiny, která mě nechce/o kterou nestojím? aby o něj bylo postaráno? já se o svý děti zvládnu postarat.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:17

viktorka_od splavu No, ale někdo sňatek nebere jako nějakej odznak toho, že spolu "počítáme". To je přesně ten důvod kamarádky, proč se vdávat nechce, prý chce ukázat, že to jde i bez svatby, zatim spolu odkroutili asi 15 let a dvě děti. A myslim si, že podobné myšlenky jsou přesně zrodem těch různých řečí že "papír není třeba". Protože tohle slyšet častěji, tak jsem z toho pěkně otrávená teda a snad si taky schválně dupu nožičkou a vykládám o papíru.

48190 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:24

Karja ukázat komu?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:27

viktorka_od splavu No asi takovým jako seš ty, svýmu okolí a možná i sama sobě. On je to asi jeden z x důvodů, ale zrovna nedávno ho jmenovala;-)

48190 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:29

Karja aha, no já nevím, fakt tyhle věci jdou mimo mě, pro mě je ten sňatek odjakživa prostě přesně tohle - počítám s tebou-počítáš se mnou. a snad to tak bylo odjakživa, až posledních pár desetiletí se to nějak pokřivilo.. asi těma rozvodama? předpokládám že děti z rozvedených rodin s tím budou mít problém, ale nevim, nemám zkušenost. uvidíme co ty moje.-)

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:31

Moje nejlepší kamarádka má dvě děti. Každé z jednoho nesezdaného svazku a teď opět žije s jiným partnerem. V domácnosti tak žijí 4 lidé a každý s jiným příjmením. K tomu nějak nevidím důvod. Já bych teda byla zrovna ta, co by příjmení po otci nedala, pokud bych si ho z nějakého důvodu vzít nechtěla nebo on mě. I když bych se teď rozvedla, tak už si po tolika letech to příjmení nechám a budu ho mít pořád stejné, jak děti. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:36

viktorka_od splavu Joo, to taky nevim, to je možná otázka pro nějaké sociology;-). Ale za mě, já si počítám s tebou, počítáš se mnou můžu říct i doma v obýváku a věřim tomu:-D. 

48190 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:37

Karja jo, jo, to můžeš. a svatbou se to říká těm všem ostatním, aby věděli (k tomu přesně patří podle mého i to příjmení - počítám s tebou dokonce natolik, že se vzdám části sebe, to už je skoro jak z vinetoua

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:39

viktorka_od splavu :-DNo právě, hele tolik lidí se rozvádí, že tomu už nikdo nevěří! Mně se zrovna povedl včera obrat "no to bylo na té Petrově akci" a kamarád mi odvětí "ježiš na jaký akci, vždyť to byla jeho svatba".:-D Jasnej důkaz, že pro okolí to nemá významu:-D

48190 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:40

Karja to je ale smutný teda

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 07. července 2019 14:43

viktorka_od splavu No aspoň to řekni dětem, a ušetříte na svatebních hostech!

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 07. července 2019 15:16

Pro mě byla svatba důležitá a s chlapem, který by si mě nechtěl vzít, bych děti neměla. A kdyby se náhodou/nehodou stalo, rozhodně by se jmenovaly stejně jako já. 

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 07. července 2019 15:28

Mne oznaceni pritel ve smyslu boyfriend taky nikdy neslo z pusy, ale beru to za zazite. Ted mi nejde z pusy ani ten manzel, tak v bezne konverzaci bez servitek pouzivam jen jeho krestni jmeno, stejne vsichni uz vedi,o koho jde;). 

Nas ucitel anglictiny oznacuje pritele sve maminky jako boyfrienda, coz mi u nekoho sedmdesatileho prijde takove az roztomile.

Co se tyka volby prijmeni u nemanzelskych deti, tak to jsem resit nemusela, ale kdyby jo, dala bych asi to svoje, pac 90% doktoru a instituci kolem ditete obstaravam ja a nevim, jestli bych slysela, az by me vyvolavali pod "cizim" prijmenim. A taky jsem z tech, co se vdavat chtely, a ten nesoulad v prijmenich by me pri kazde takove přilezitosti asi trochu prudil. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 07. července 2019 15:30

Mutziputzi provdaná jsem ale "vychcanost" mě teda nenapadá ani náhodou, spíš konformita nebo strach. za předpokladu, že bych měla dítě jako svobodná, tak by to znamenalo že a) s jeho otcem do budoucna nepočítám b) nepočítá on se mnou. a pak nevidím jediný důvod, aby se moje dítě jmenovalo po něm, proč? jakože ho budu cpát do cizí rodiny, která mě nechce/o kterou nestojím? aby o něj bylo postaráno? já se o svý děti zvládnu postarat.

​a to si pis ze nekdo tim nesleduje vubec nic a zije v  harmonickym vztahu, ani vychcanost ani strach, clovek by rekl ze se moc projektujes