Myrtila Dôležitá je tá smotana, kvôli nej je koláč taký šťavnatý. ![]()
Jídlo a vaření
Jezis a ja bych se tak rada jednoho ryzovaru zbavila! Bohuzel neni muj
Biely kvet Tak teda az po nakupu, no
Jinak si tak matne pamatuju, ze tuhle buchtu mozna delala babicka, a pred tim politim smetanou jeste myslim ten povrch buchty propichala spejli, je to mozny? Ale nepamatuju si, ze bych ji nekdy ochutnala, jako dite jsem mela radsi neco s ovocem, nebo aspon tvarohem a tak.
moora ja bych ho taky rada poslala do sveta, ale byl to darek...
Myrtila není potřeba nic propichovat, já to znám pod názvem "rafaelo řezy" a je to vynikající, do kokosu nahoru už nedávám cukr, po vytažení z trouby nemeškat, zalít tou šlehačkou a pořádně vychladit, nejlepší z ledničky
Myrtila potvrzuju, ze rafaelo rezy jsou skvele. Zkousela jsem to bez cukru podle viktorka_od splavu a to mi neprislo tak dobre, tak trochu cukru davam, ale ne moc.
Rada delam i tohle, bud jako babovku nebo muffiny.
tam dám rýži+ vodu a po zmáčknutí vhodného čudlíku nemusím nic hlídat a vytáhnu nadýchanou rýži. Vidím, že asi ušetřím
Takhle se vaří rýže i na sporáku, ne? ![]()
Já ji teda ještě nejdřív osmahnu na tuku, ale jde to i bez toho.
Kammila Rýzě + voda funfuje i v troubě. Pravda, pohlídám, ale po těch letech už to mám nastaveno v hlavě - dle druhu rýže.
Kammila Kamarádka má rýžovar a miluje ho, ká o něm už dlouho uvažuju.
Kammila to asi musis zkusit, segra ho pouziva a chvali si ho. Vari v nem i lusteniny a polevky.
Ja asi nejsem typ na tyhle zlepsovaky v domacnosti
roboticky vysavac jsem taky poslala do sveta.
viktorka_od splavu ten jsem kdysi od někoho dostala a samozřejmě bez návodu. Tak mi tu leží nepoužitý. Prozradíš mi tvůj?
Myrtila Áno, môžeš to poprepichovať, aj ja to tak robievam, tá smotana tam lepšie vsiakne. ![]()
Kammila Ryžovar je podľa mňa zbytočná investícia. Ja robievam bežne v menšom tlakovom hrnci, popražím trochu ryžu na oleji, osolím, zalejem vriacou vodou, zatvorím a za 12 minút mám ryžu hotovú. keď robím viac, tak varím 15 minút.
Ryzovar je nejlepsi vec na svete a zadna ryze z plotny nebo trouby se tomu nevyrovna:) a nemusi ho clovek hlidat, prepne se po uvareni sam do modu ohrivani.
Nemá někdo osvědčený tip na čokoladovou buchtu? Třeba brownies? Mám asi tři recepty, dobrý byl jen jeden, ale nevím který ![]()
viktorka_od splavu Lamicka Biely kvet Dekuji za tipy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)