continuity DrAk už tu sbírku dnes zastavila. Nestíhá to. Lidé mají posílat jinam, přímo.
Pomoc Ukrajině
pokud se rozmyslite, tak nez extra nakupovat, radsi prispejte penize nektere z vetsich organizaci, je to efektivnejsi a ucelnejsi. ty organizace maji vetsinou vyjednane lepsi ceny a dokazou efektivneji zorganizovat transport a rozdelovani.
cetla jsem zajimavou analyzu, ktera rikala zhruba toto:
to, jak ukrajina zareagovala na ruskou agresi je naprosto zasadni moment pro ukrajinske narodni sebeuvedomeni, ze ktereho budou cerpat jeste desetileti a ktere vyznamne ovlivni a posili nejen jejich vlastni vnimani, ale i dalsi odpor, pokud prvni konflikt vyhraje rusko.
je to pravda, staci se podivat na opacne pripady, treba mnochovska dohoda je nocni mura cechu roky a roky...
Chtela jsem dokoupit veci z lekarny na sbirku P6 a penove karimatky, to jsem se teda spletla. Vsechno je vykoupene, v lekarne mi rikali, ze uz to nemaji nic ani u distributoru.
Lamicka To je ale dobrá zpráva ![]()
Jak jsem tak zjišťovala, tak se potřeby, co je žádané, mění. Usoudila jsem, že bude nejjistější poslat peníze. I nejjednodušší.
Mám velkou radost, nás špitál dává dohromady humanitární pomoc ve formě zdravotnického materiálu, vyhlásil bezplatná ošetření pro běžence a poskytuje ubytovací kapacity.
pokud se rozmyslite, tak nez extra nakupovat, radsi prispejte penize nektere z vetsich organizaci, je to efektivnejsi a ucelnejsi. ty organizace maji vetsinou vyjednane lepsi ceny a dokazou efektivneji zorganizovat transport a rozdelovani.
S tým súhlasím. Sledujem pár ľudí, ktorí na slovenských hraniciach sú a niektorých veci je tam až príliš veľa, v podstate organizácie vyzývajú ľudí, aby nechodili neorganizovane na hranice, je tam iba chaos a veci nech posielajú už len ak bude ďalšia výzva, lepšie v tejto chvíli pomôcť finančné alebo sa zaregistrovať ako dobrovoľník a v prípade potreby sa mu kompetentní ozvú.
Dnes mi přišel email, že TETA Drogerie dobrocinny příspěvek zákazníka ve prospěch Ukrajiny zdvojnasobi, jde to přes organizaci člověk v tísni a plati se to u pokladny, omezeno max. výší 5.000Kc. Tak to se mi líbí, hned jak se tak dostanu, tak to zkusím.
TeĎ jsem četla na twitteru výzvu Rakušana, že:
Přátelé, vlna solidarity s Ukrajinou je ohromná. Mám vám vzkázat obrovské poděkování od ukrajinského velvyslance @YPerebyinis.
Ale jeho prosba teď je: Ukrajinci nejlépe vědí, co potřebují.
Nejvíce jim pomůže finanční příspěvek na konto ukrajinské ambasády: 304452700/0300.
A Nohavicovi v polských Katowicích zrušili koncert. ![]()
Moznost prispiet na ochranne prostriedky - nepriestrelne vesty, prilby, specialny zdravotny material...
https://postbellum.darujme.sk/ochranme-ukajincov-v-boji/
My jsme nabidli ubytovani pro 4 lidi, vic do pristavku nenaskladame, tchani nabidli svoji chatu, nasi taky. A vecer jsem mela chut vzit dodavku a jet na hranice pro par lidi aspon a to me teda doma zakazali. Ze mam pockat az se nekdo ozve. Ale mam fakt chut neco udelat, cokoliv. Penize uz jsem poslala, vic nemuzu asi.
Mrakoplas presne tak, navic porad je to hranice a celnici potrebujou sepsany seznamy toho co clovek veze a to vetsinou jednotlivci nemaj. Takze je lepsi fakt poslat penize
rasaNori Jo, toto je fakt bezmoc. Člověk by nejraději "něco" dělal....
Jinak souhlasím s těmi finančními příspěvky. Mám známou, která 20 pracuje v neziskovkách po celém světě a říká, že ty dary jsou logistická noční můra, pokud se akutně netýkají nejbližšího okolí.
No nicméně jako ovce jedu právě na nákup, protože naše škola pořádá sbírku a jaksi nemůžu nic nedonést....naštěstí mají aspoň konkrétní soupis věcí, jako je zdravotnický materiál a konkrétní typy jídel, tak snad to mají nějak ošetřené s nějakou schopnou organizací.
rasaNori Děláš maximum ![]()
Garfie Taky budeme dělat kvůli škole nákup. Nebo spíš kvůli dceři. To poslání peněz je pro ni asi ještě jaksi abstraktní a chce se podílet. takže i něco nakoupíme, i když bych to jinak nedělala.
rasaNori Jezdit individuálně na hranice teď moc nemá smysl, pokud nejedeš pro někoho konkrétního.
Co se ubytování týče, super. Zkontroluj zatím, jestli je objekt správně pojištěný a tak.
Včera na Václaváku Stach říkal, že chybí mléko a dětská výživa.
Obecně posílejte prosím pokud možno peníze.
notna Jo, takhle to taky cítím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)