wendulka Teď jsem dojela dom a je na v e-shopu Ingr. To mě podrž!
Ale mám pocit, žes to s rybízem a geraniem odhadla správně![]()
Frédéric Malle
Korsičanka No já právě koukám, že se tam teď odpoledne objevila, proto jsem se ptala, zda byla vůně už dnes v prodeji, ale třeba tester mají povolený vystavit až od zítra nebo tak něco. To už se mi u nich párkrát stalo.
Abych věděla, zda má cenu se tam zítra nebo v sobotu vypravovat anebo to nechat až na pondělí/úterý. Je mi jasné, že ten vzorek bych nejspíš dostala taky, no ráda bych zároveň i pořádný nástřik s flakonu, ať vím hned, na čem jsem
.
wendulka Klidně až na pondělí. A pro mě je úúúžasný Moon![]()
Dali2011 Taky si R&C vezu, ale po 1 střiku (zatím) jsem nějak rozpoložená.
Tak dnes už tam ten tester byl
. Nicméně musím přiznat, že i moje prvotní pocity z ní jsou docela smíšené. Jako ale zase musím ocenit ten černý rybíz v úvodní fázi. Žádný sirup jako v Sunshine nebo bonpar, ani hnusné rybízové listí. V tomhle ohledu se Ellena vyřádil![]()
.
Dali2011 Chápu, proč tvá první volba padla na Slow Dance. Takhle na první dojem mi přijde jako mix Bullionu a 1996
.
Dali2011 Taky si R&C vezu, ale po 1 střiku (zatím) jsem nějak rozpoložená. To Moon je jiná káva
Byla jsem v Praze na otočku, tak jsem ti ani nepsala. Ale někdy v září se uvidíme, co říkáš?
Také jsem ve čtvrtek byla v Praze, to už by vydalo na parfémový minisraz
. Do Ingredients jsem ale nedorazila, protože jsem se odpoledne zasekla na impresionistech, kde jsem přečkala déšť (to jsem poznala až podle mokrých chodníků), a odtud už zase zpět na nádraží.
Fleur Škoda, ale dostaneš se jindy
A třeba to v říjnu nakonec nějak klapne a uvidíme se. Stále čekám na brněnského Malleho-neodpovědělas mi, kde![]()
Jako protipól sladkých a těžkých vůní se mi včera večer začala Rose & Cuir líbit.![]()
Je na mně stále převážně kyselkavá a cítím hlavně stonky a trny, ale musím přiznat: má něco do sebe![]()
Rose & Cuir
Očekávali jste lehkou svěží růžičku ve stylu Rose Ikebana? Smůla. Očekávali jste dámskou koženou kabelku a růži jako takovou? Dvojitá smůla. Pro vytvoření růžového akordu použil mistr Ellena citrusově kořenitou bourbonskou růžovou pelargónii z Equipage Geranium se špetkou pepře a doplnil ji nezralou broskví. Nebyl by to ovšem Ellena, aby ji přece jen trochu neosvěžil prostřednictvím černého rybízu.
A to musím vyzdvihnout, jelikož nepoužil černorybízový sirup, který obvykle vyzní bonparově, ani hromadu rybízového listí, ale autentické rybízové bobulky, mezi něž se mu kromě ojíněného zeleného lístku přimíchal i zapomenutý kosatcový kořen, cedr a suchý vetiver z Bois d´Iris. A tím vším se prolíná jemná vůně zapomenutých dámských kožených rukaviček.
wendulka a to zní veice hezky, pokud by se to na mně nezvrhlo...
wendulka Tolik složek? To se Ellena teda překonal. Vypadá to dobře.
wendulka Krásně jsi ji popsala...asi ji budu chtít...aspoň odstřik![]()
wendulka Za mě teda ne..nespolupracuje se mnou takto hezky. Cítím rozmačkanou zeleň nakysle nahořklou (vzpomínka na Melkmeisje) a trochu černého rybízu, spíš listy než plody. Pak jemná kůže, ta se ale brzy vytratila, pořád zůstávala až nepříjemná hořko-kyselost.
Nevadí, ušetřím ![]()
andry No já taky ještě definitivně nejásám. Parfémový podzim. Znáš to
.
Zatím z ní mám zhruba tentýž dojem jako ze Superstitious. Rozuměj nevím, zda z toho bude i něco většího, protože prostě Ellena, ale rozhodně lepčejší jak Music for a While
.
wendulka hmm, no Superstitious dobrý, ale nepotřebuju, Music For A While mimořádně strašný... tak se asi nechám překvapit ![]()
wendulka Za mě teda ne..nespolupracuje se mnou takto hezky. Cítím rozmačkanou zeleň nakysle nahořklou (vzpomínka na Melkmeisje) a trochu černého rybízu, spíš listy než plody. Pak jemná kůže, ta se ale brzy vytratila, pořád zůstávala až nepříjemná hořko-kyselost.
Věřím. Dnes jsem měla možnost si očichat přímo na kinoma , že ten rybíz se tam může v úvodní fázi v kombinaci s ph kůže dost nehezky zvrhnout
. Po delším rozvonění se sice umoudřila, ale na mně i tak lepčejší
.
wendulka Na mně taky dobrý:) Nevím, nevyvolám-li časem medvědění![]()
wendulka ono vlastne jako vetsina vuni, ze? Ale na me kuzi se rybiz opravdu nerozklada pekne.
kinoma No na mně ale většinou taky ne. Tohle je nějaká zvláštní výjimka
.
Fleur Škoda, ale dostaneš se jindy
A třeba to v říjnu nakonec nějak klapne a uvidíme se. Stále čekám na brněnského Malleho-neodpovědělas mi, kde
Omlouvám se za zpožděnou odpověď - Malle si pečlivě vybírá, kam své vůně dá, takže mě ani nenapadlo, že by mohlo být pochyb o tom, komu vůně v Brně svěří
. Ve Vavavoom nemají zatím celé portfolio, ale Rose et Cuir tam už je.
wendulka , Korsičanka , nepřipomíná vám Rose + Cuir až příliš Kelly Calèche v luxusnějším a propracovanějším provedení? Já tam pořád cítím ty stejné zahradnické kožené rukavice a proutěný košík s růžemi, prostě kůže z růže, jen místo toho manga je tam rybíz a celkově je vůně uhlazenější, jemnější, ke konci skoro krémová. Kelly Calèche byla víc rustikální, štiplavější, ale zase měla větší výdrž. Tak nevím...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)