Tak to se moc těším, až se tady podělíš se svými dojmy
A držím palce, ať balíček docestuje co nejdříve. Někdy je to čekání k nevydržení..
(dalo mi to v posledních dnech spoustu přemáhání neodkliknout Promise taky.. na slepo samozřejmě)
Tak to se moc těším, až se tady podělíš se svými dojmy
A držím palce, ať balíček docestuje co nejdříve. Někdy je to čekání k nevydržení..
(dalo mi to v posledních dnech spoustu přemáhání neodkliknout Promise taky.. na slepo samozřejmě)
V pohodě. Já si počkám. Spíš je to pro mě zajímavé zjištění u nich s tím poštovným v závislosti na výši objednávky a vůbec celkově se změnou kvalit zákaznického servisu.
Hlavně, že je pěkná
.
Ó, tak to ráda čtu, že je pěkná
Arabské vody mi nevadí, naopak ![]()
Je to tak, letos se zajímavé novinky hrnou ze všech stran.
Promise je už i v Ingredients http://www.ingredients-store.cz/frederic-malle-promise-parfum
.
Pokud jste si někdo kupoval v poslední době Iris Poudre, nepřijde vám, že voní trošku jinak? Víc dřeva a vetiveru? ![]()
Parfémy vytvořené před sloučením s The Estée Lauder Group Inc byly po sloučení zřejmě reformulovány, aby vyhovovaly požadavkům IFRA. Ovšem zda a jak se jejich vůně změnily, to nevím.
Kdy to bylo, Jakube? Bojím se![]()
Ke sloučení došlo v roce 2014, ale že je z toho důvodu reformulovali, je dohad Pattyho z perfumeposse.com. O reformulaci kvůli EU psali v roce 2014 zde: "Frederic Malle said he was forced to reformulate about a quarter of his scents due to the upcoming EU regulations."
Tak to je PRO MĚ dobrá zpráva, neb ho kupuji až od 2016:) Lituji ty, kteří změnu vůně zaznamenali. Ovšem ono to bude postupně přicházet asi u dalších a dalších značek, tak se nás to dotkne všech![]()
Pokud jste si někdo kupoval v poslední době Iris Poudre, nepřijde vám, že voní trošku jinak? Víc dřeva a vetiveru?
@ankou
Kupovala jsem nedávno v Ingredients. Nezaznamenala jsem rozdíl.
Promise
Promise je od začátku do konce o růži. Na své dlouhé cestě růže získává několik souputníků, kteří ji zajímavým způsobem proměňují.
Prvním z nich je ovocná vůně zeleného jablka s pevnou slupkou, i když ani hřebíček nás nenechá na pochybách, že se jedná o plnokrevnou orientálku. Růžový pepř ovocnou vůni jablka zdůrazní a současně se objevuje šáchor ve své zelené, zemité až bahnité podobě a růži drze pošpiní. Je to odvážné, ale prospěje jí to. Snese ji to trochu z trůnu královny květin a vládkyně orientálních komnat dolů na zem.
Na své další pouti si musí růže trochu usušit své okvětní plátky a nechá se doprovodit dřevitou pryskyřicí. A pak je konečně připravená dojít k cíli - ruku v ruce se zeleným pačuli a koženým labdanem - jako sytá kožená orientálka s pár kapkami sladké jablečné šťávy, teď už uhlazená, ale přesto živočišná.
Zkoušela jsem Noir Epices. Ve vůni se mi přelévají složky, jako kdyby si malíř chystal zátiší pro obraz. V popředí je zpočátku velká zelená hruška, kolem ní rozsypaný hřebíček, za hruškou je naaranžována zavařovací sklenice s kandovanou pomerančovou kůrou. Stále to není ono, takže pomerančová kůra se přesunuje do středu kompozice, přisype se hřebíček a k němu ještě pár okvětních plátků růže a malá karafa s růžovým olejem. Hruška v tichosti zmizela a k hřebíčku přibylo několik badyánových hvězdiček. Venku se stmívá, na malování už nebude to správné světlo, ale na rychlou podvečerní procházku lesem by to stačilo. Z orientální kořeněné vůně se stala chyprová.
Koření je celou dobu navlhlé a je mi jasné, že hrušku mně ve vůni vyvolává hřebíček, který vnímám jako převládající složku. Trošku mě zklamala výdrž, čekala bych ji delší než zhruba tři hodiny.
Outrageous
Zvláštní vůně-nevůně. Nejdřív mi připomněla dezinfekci před odběrem krve a taky slavnou modrou Okenu na mytí oken. Pak vůně zjemněla a zůstal jemný studený závan, trochu jako čistý tající sníh. Takhle jsem si před lety představovala Snow od Demeter Fragrance Library (z kterého se ale vyklubal plesnivý květináč). V chladné a studené vůni se ještě po rozvonění objeví tón jablek na dřevěných lískách (po přečtení dalších komentářů to tam opravdu už cítím :), jako když člověk v horkém letním dni vejde do chodby domu se sklepy. Celkově je vůně chladivá, čistá a připomněla mi také Hiver od Van Cleef & Arpels, s tím, že Outrageous není tak „navoněná“.
Hlásím, že v Ingredients je již k vyzkoušení Music for a While. Včera ji slečna na naše sugestivní otázky vytáhla a už nechala na polici. Bylinková síla, kvalita se nezapře.
supanda Tak to jsi tam byla asi po mně Já ji dostala zkusit jen ze vzorku. Ale intenzita a výdrž opravdu neskutečná. Až do včera.
Já tam tu bylinnou levanduli s pačuli měla jen v první fázi. Pak už zůstal hlavně přezrály ananas.
No je povedená, líbí se mi, ale pro mě narozdíl od Promise tentokrát není.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.