domenica Taky se takhle vznáším, když se navoním![]()
Maison Francis Kurkdjian Paris
jelikož se blíží léto a potřeba pěkných letních svěženek, vzpomněla jsem si na jednu víc než vhodnou:
(pánskou by mě nenapadlo zkoušet, ale dostala jsem vzorek jako dárek k objednávce)
začátek lehounká pánská voda po holení, pokračuje jako příjemná ovocně-bylinková unisex, objeví se i kytička-kosatec? později i nějaké to dřívko (tady i cítím něco jako v popisech k amyris femme:-), a dokonce i ten oud! ale moc dohromady mi to nejde.. avivážovka s jalovcem a kouskem vyuzené kůže položeném v maštali?
i pres tu oudovou část je to lehká vůně stejně jako dámská verze, tahle se zdá povedenější
- jako by smíchali Amyris Femme tak, jak jsem si ji představovala, a Oud satin mood: nejdřív je cítit lehce do pánska doladěná příjemná svěženka Amyris a pak ke konci už jen ten Oud s.m.
Zvláštní a určitě to nepotřebuju. Asi. Hmm..;-) Vzorek jsem komplet spotřebovala:D
Aqua Celestia forte

![]()

cinkja Díky za info. Ale ne pro mě, nejsem velký pžíznivec svíček
.
cinkja Korsičanka Ovšem pro mě by to cesta být mohla
...
cinkja Hezké, díky.
Ale mám stále zásobu ve flakonech:)
Já taky
. Ale u Kurkdjiana tyhle parádičky opravdu umí...
ModestMourek Tedy - milý parfumaniaku - ad tvá recenze na Grand Soir: je vidět, že tě tato NÁDHERNÁ zimní vůně vůbec nemá ráda! Jinak bys nemohl napsat, že je ve výsledku nepříjemná
Není ti divné, že má tolik obdivovatelek? A nebo ty nemáš v oblibě skořici - jinak to nevidím![]()
![]()

(zdroj https://www.franciskurkdjian.com/)
cinkja Já to už viděla - je to zimní látkový kabátek, nebo ne?![]()
Myslím, že kožený ![]()
cinkja Hmmm![]()
![]()
Korsičanka Skořici vůbec necítím, mám v ní vanilkový krém a kakao, a ty rád opravdu moc nemám. Že má tolik obdivovatelek, se nedivím.
Korsičanka Já stejně jako ModestMourek skořici v Grand Soir nemám. Vlastně se pro mě nakonec stala vůní z kategorie "moc jsem tě chtěla, ale vůbec se mi nelíbíš"
. Naštěstí pokud jde o "koňakovou" ambru, mám za ni adekvátní náhradu v podobě ambry od Monegala, jak jsem si dnes uvědomila, když jsem ji po delší době zase vytáhla.
wendulka Mně ji nezpochybníte ani jeden
Mám ji v zimě ráda a souhlasím s recenzemi kolegyněk.
Ty bys ale měla přepsat svůj závěr, když se tvůj vztah změnil.![]()
Korsičanka Já vím. Vůbec by mě nenapadlo se o něco takového pokoušet
.
Korsičanka Já Ti ji nezpochybňuji, jen mi prostě nevoní. Nebude vzorek The Lover's Tale volný?![]()
Korsičanka Já stejně jako ModestMourek skořici v Grand Soir nemám. Vlastně se pro mě nakonec stala vůní z kategorie "moc jsem tě chtěla, ale vůbec se mi nelíbíš"
.
zdá se mi Wendy, že se s tebou v oblíbených moc neshodnu, ale zde souhlasím na 100%,
i s Mourkem
a fakt jsem hodně chtěla!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)