Jul & Mad

11. července 2015 23:47
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 11. října 2019 13:48

Fleur Já jak spatřím u nějaké vůně jméno Cecile Zarokian, tak si raději dopředu nedělám příliš velké naděje a vidím, že i tentokrát tomu nebude jinak. V tomhle ohledu je pro mě jedinou výjimkou skutečně snad jen moje Aura Sublime.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 10. července 2020 11:37

Stairway To Heaven

Tak u této vůně jsem v rozpacích a ač se poctivě snažím jí porozumět, tak se mi to nedaří. Hraje s mým nosem podivnou hru, protože chvíli cítím navlhlou omítku, potom vodu s levným saponátem, mihne se mi tam i ten žloutkový věneček, o kterém píše Fleur, a aby toho nebylo málo, objeví se i stromeček do auta, co by měl vonět po citronu … no prostě splácanina. Škoda, myslela jsem, že po těchto schodech třeba vystoupám do parfémového nebe.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 10. července 2020 13:00
Reakce na Fleur:

Renusatko Vavavoom ho vzhledem k tomu, že značka neuhlídala prodej svých vůní v eshopech, brát nebude.

​A už tam je - Stairway to Heaven.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 10. července 2020 13:37

Korsičanka Ano, už dlouho tam je , ovšem je to reakce na stažení značky z e-shopů za ceny, které se pomalu ani nevyrovnaly velkoobchodním.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 26. zaří 2020 16:39
Reakce na Fleur:

Stairway to Heaven: tentokrát mi přijde marketingový příběh připojený k vůni naprosto mimo, hledání sebe samotného v Nepálu mi rozhodně nevoní jako bergamot s heliotropem šmrncnutým kašmeranem. Vůně je oblá, hebká, jen na začátku trošku aldehydově pošimrá. Ale pak už je to mixér, do něhož Cécile Zarokian něžně vložila žloutkový věneček s hedvábně cukrovou polevou, připojila košíček se slaným karamelem zdobený růžovou himalájskou solí, pečlivě přiklopila a nekompromisně zmáčkla tlačítko.

​Tak po důkladném prozkoušení musím souhlasit víceméně souhlasit z tvojí recenzí. V úvodní fázi je sice étericky čistá, jak píše euridike . Těmi vzdušnými citrusovými aldehydy s perlivě sladkým otočníkem, kosatcovým máslem a červenými bobulemi na mě působí jako kombinace mých dvou oblíbených vůní Winter a Aura Sublime. Ovšem tím slaným kašmeranem se syntetickou ambrou, kosmetickým pižmem na sladce pačuliovém základu to Cecile totálně zabila. Takový obrat o 360 stupňů se jen tak nevidí.

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 26. zaří 2020 16:46

wendulka

A na mně se to v nic nepěkného nezvrhlo – kupodivu… A trochu Ti závidím, že v téhle vůni vnímáš tóny Winter, to bych brala...

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 22:06

Stairway to Heaven 

Opravdu ráda bych tady měla Himaláje, Annapurnu, stezky do nebe a pocit překonávání sebe sama. Ale mám tady popořadě pomerančovou pěnu do koupele s jehličím, tělový pudr s vůní květin a prášek na čištění van. Tak škoda, nevyšlo to.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:26

Mon Seul Désir 

Kožená? Trochu semišová, to ano. Ambrová? Taky, s hladkým sladkým benzoinem. Ale pro mě je tato vůně hlavně květinová, protože kromě ovocné vonokvětky tady mám i jasmín se zelenými tóny. A v první fázi koření jako muškátový oříšek a koriandr. Ale co zůstane, je sladce semišová květinovka.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 21. února 2022 20:39

Vyzkoušela jsem v rychlosti novinky z řady Les Essentiels a jsem trochu zklamaná.

Nejsou špatné, ale nemají žádnou osobitost, chybí mi tam nějaký nápad. Jasně, jde opravdu o jednodruhové vůně, či o kombinaci dvou hlavních složek, takže jednoduchost je tu záměrná, ale přesto jsou ve srovnání třeba s Matière Première jaksi ploché, nevýrazné, nezapamatovatelné.

Nejvíc se mi líbil Ganja Oud, protože oud je tam v kombinaci s galbanem a kadidlem v nezvyklé poloze a vůně vyznívá svěže. Je to sice spíše pánská záležitost, ale klidně bych vůni občas použila. i pro sebe.

Revelo bylo samostatně slabé lihové pižmo; zkouška s vrstvením mě nepřesvědčila o jeho přínosu, ale ještě ji, bude-li příležitost, zopakuji.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 21. února 2022 21:01

Fleur Dík za info, je škoda, že se J+M vydali ze svého já a...asi konec

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 21. února 2022 21:19

Korsičanka Já doufám, že tohle bude jen taková jedna slepá vývojová větev a že zase budou pokračovat v propracovanějších kolekcích.

Offline Paris
příspěvků moje polička 21. února 2022 22:37

Fleur zkoušela jsi i Noisette Iris?

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 22. února 2022 09:51

Paris Zkoušela. Myslím, že tahle vůně by se mohla líbit těm, kteří mají rádi Néu. Je ovšem pocitově řidší, slabší, ten kávový tón je tak trochu jako cappuccino z automatu na kapsle.

Offline AlexQ
96 příspěvků moje polička 22. února 2022 10:26

Fleur Už je mají ve Vavavoom v prodeji?

Offline Tana1112
270 příspěvků moje polička 22. února 2022 11:28

Fleur Lys Nobilis jsi nezkoušela?

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 22. února 2022 11:31

AlexQ Ne nemají; možná je ani nebudou brát. Ve srovnání s předchozími kolekcemi je to opravdu trošku krok jinam a je otázka, jak dobře by se vůně prodávaly v kontextu toho, co Vavavoom nabízí. 

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 22. února 2022 11:34

Tana1112 Zkoušela. Je (na můj vkus) až moc sladká, a to od začátku, je příjemně zaoblená vanilkovým pudrem a není to ten typ příliš omamné a vlhké lilie. Drží dobře.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 22. února 2022 12:04

Fleur Nevím, nevím, evropští parfumaniaci po J+M moc netouží, a budou-li vůně ještě ke všemu řidší... Dobře, že je Vava nezačlení.

Offline Paris
příspěvků moje polička 22. února 2022 17:06

Fleur moc děkuji. Tak to si nechám ohledně Iris zajít chuť. Ani Néa mně nesedla. 

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 12. února 2025 07:12

Novinku Histoire d´Amour https://juletmad.com/produit/histoire-damour-2-0-love-dose/ jsem včera cestou do divadla zkoušela jen na papírek, protože jsem nechtěla riskovat nějakých 100 minut bez přestávky s nemilým překvapením pro sebe i okolí. A dobře jsem udělala. 

Úvod je mastné zahnívající mango, chvílemi se překlápí do drzé řezavosti, pak někdo ten svinčík střídavě přesouvá z igelitky do dřevěné bedničky, jako kdyby se nemohl rozhodnout, do jakého druhu odpadu vlastně patří. V kontextu s tím, co má vůně oslavovat, mi to přijde jako nemístný parfémový vtip.

Ono to samozřejmě ve skutečnosti na někom jiném nebude zdaleka tak hrozné, ale já jsem se toho papírku raději zbavila, jak mi to bylo nepříjemné.

Prosím o příležitostné vložení do databáze, wendulka , slniecko , Mitzi , a předem děkuji!