Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 11:53

Nebo jsem jenom nepochopila ten předchozí post a stačilo by mi vysvětlit tvojí myšlenku? Ale tak nemusíš

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 11:54
Reakce na Ounz:

Ten jsem já daleká použít ;-)

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 12:14
Reakce na Mutziputzi:

Tak v pořádku :)

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 12:19
Reakce na Ounz:

ta myšlenka byla myšlená tak, že ty kýčovité a teatrální záležitosti okolo jsou celkem tradiční věc, pro mě je symbolem právě ten katolický kostel (ale nejsem téhle problematiky žádný znalec a do věrouky nedělám @pirek;) ta jejich symbolika, zlacený obrázky, zástupy svatejch, barev a emocí... prostě ta lidová zbožnost má imho základ teatrální tak stejně. lidi to prostě potřebujou. že já ne to je celkem fuk

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 17:17
Reakce na Janulik03:

A mňa by tie varianty celkom zaujímali. 

není to nic dramatickýho. Mám jen vybraných pár hezkých míst, kde by se mi líbílo a pozůstalí si z nich můžou vybrat. Jo a technická poznámka, jde jen o umístění popela.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 17:44
Reakce na crazydaisy:

Já bych ze všeho nejradši chtěla rozprášit z rampy Hradu, tam jak je ta vyhlídka na Prahu, ale to asi nejde. Navíc by to muselo být za větrného dne, abych si polítala nad městem, ale muselo by foukat správným směrem - nerada bych se lepila na prezidentská okna 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 18:23
Reakce na Kokoska:

A já někde na horách....z pořádného kopce.....v Alpách třeba.   Hlavně ne do vody.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 18:38

ta myšlenka byla myšlená tak, že ty kýčovité a teatrální záležitosti okolo jsou celkem tradiční věc, pro mě je symbolem právě ten katolický kostel (ale nejsem téhle problematiky žádný znalec a do věrouky nedělám @pirek;) ta jejich symbolika, zlacený obrázky, zástupy svatejch, barev a emocí... prostě ta lidová zbožnost má imho základ teatrální tak stejně. lidi to prostě potřebujou. že já ne to je celkem fuk

Díky za vysvětlení, tak předtím sem to vůbec nepochopila. Já jsem si myslela, že ta zdobnost kostelů má vyvolat úctu ve věřících, ale na tohle fakt nejsem odborník..

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 18:41
Reakce na Berta:

Teď abych si začala značit věk účastnic a předpokládaná místa rozptýlení, abych věděla, z koho všeho mám šanci k stáru dejchat popel. Ale jo, vím, že dejchám popely a rozprachy z horších věcí, už 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 18:46
Reakce na Kokoska:

A proč by to nešlo? Všechno jde, když se chce. Byly jsme tři velké kamarádky a jedna zemřela velmi mladá. A co jsme jí slíbily, to jsme také splnily. Jely jsme s ní do Paříže, na místo, kam moc chtěla a už to nestihla. Byla to docela dobrodružná výprava, byly ještě kontroly na hranicích a to místo docela frekventované - musely jsme tam jít až potmě.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 19:12
Reakce na Berta:

Moře by mi nevadilo, ale přece jen ta Praha je mi bližší :)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 19:13
Reakce na crazydaisy:

Zajímalo by mě, jestli je něco "potom". Dost by mě zajímalo, jak by se s tím potomci vypořádali.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 20:41
Reakce na Kokoska:

Tak to by mě zajímalo taky. 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 20:56
Reakce na Kokoska:

mně to přijde docela morbidní, takhle se zabývat svým ehm.. odumřelým tělesnem. přece ten kus tlejícího masa už nebudu já. představa sice nepříjemná ale prostě realita. co se s tím stane mi bude dost fuk když už tu nebudu:-)

ohledně popela mají myslím nějaké povinnosti jen majitelé ofiko pohřebišť, jinak když si ho převezme rodina je na nich co s ním udělají, už to není vlastně nic, nemůže se z toho šířit infekce apod.

Ounz no, jasněže to má ty věřící ohromit, ale to je trošku jiná věc, sice spojené nádoby ale já měla spíš na mysli to že asi velká část lidí tohle prostě potřebuje, ne každý je srozuměn se strohostí a takovou tou rozumovou stránkou... někdo si potřebuje prožít a užít právě tu kýčovitost a teatrálnost. možná každej, nevím... pro mě je to bytostně pohanská záležitost akorát se bojím že by se mohl někdo urazit tak bych to radši už nerozebírala. hlavně to teda nehodnotím, jen konstatuju.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:00

Já s tebou souhlasím, s tím cos teď napsala.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 10:06
Reakce na Kokoska:

morbidne a drahe ale pre mna by toto bol urcite lepsi sposob mat milovanu osobu pri sebe nez popol.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 13:19
Reakce na eless:

Tak mě to teda přijde mnohem morbidnější než popel někde doma na římse. Jakože bych si ty ostatky z osoby nosila na prstě....uf uf uf. My máme dědu doma, ale kvůli babi, protože nedojde na hřbitov, ze začátku to bylo zvláštní, ale spíš díky tomu, že to řešili někteří příbuzní, ale teď mi to vlastně kvůli babičce přijde fajn.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 18:05

Četl jste někdo knihu Divočina? Co tam hlavní hrdinka udělala s popelem své matky? To bylo teprve morbidní