Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 18:56
Reakce na Karja:

Na prstě ne, hezky uložit do pěkné krabičky, konečně bych byla ve vatě!

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 19:25
Reakce na Kokoska:

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 19:33
Reakce na MP Meri:

Četl jste někdo knihu Divočina? Co tam hlavní hrdinka udělala s popelem své matky? To bylo teprve morbidní 

Ja jsem necetla knihu Divocina, ale cetla jsem Sama mezi Indiany, coz je pravdivy pribeh Heleny Valero, kterou jako malou unesli v padesatych letech prislusnici brazilskeho domorodeho kmene Yanomama a ona mezi nimi vyrostla. A ta popisuje, jak se zemreli spalovali, na cemz by nebylo nic divneho, ALE: pozustali potom ten popel smichaji s bananovou kasi (kterou mimochodem pripravuji tak, ze zvykaji banany a vyplivuji je do spolecne nadoby) a SNEDI  

Co je proti tomu nejaka ta urna nebo diamant 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 20:04
Reakce na MP Marge:

No a tak se připravuje nejakej indianskej alkoholickej nápoj,ze se neco rozzvykanyho plive zpet do společný nádoby a ono to pak kvasi...

a s tim rozptylem popela si teda vzdycky vzpomenu na jistou scénu z filmu Big Lebowski...

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 20:06
Reakce na Potrefenáhusa:

No přesně, na Big Lebowski sem si vzpomněla už včera a přemejšlela sem, jestli to tu mám vytahovat 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 20:08

Já jsem si zas vzpomněla na scénu (nevím, z čeho to bylo), kdy dva pozůstalí se nemůžou dohodnout, jestli popel pod smrček nebo k růžím, tak nechají nasypat půlku sem a půlku tam.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 20:44
Reakce na Potrefenáhusa:

Peruánské pivo chicha. "Číčařky" žvýkají obilí. Ono to takhle nějak nejspíš  s pivem začalo i v našich končinách.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 20:59
Reakce na MP Marge:

Jo no, tady to bylo podobný. Spoiler: Hlavní hrdinka snědla několik nedokonale spálených kostí své matky z kremace. Byl to asi jediný moment v knize, který mě opravdu šokoval. A nestalo se to někde v divočině, jak by název mohl napovídat, ale normálně v civilizaci, ještě před zahájením výpravy. Důvodem byla jenom psychická závislost na matce.  

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 21:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Ano, ta scena me taky hned napadla 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 02:13
Reakce na Máša:

Jo jo. Ackoliv to, ze po dobu sveho zivota v dzungli nebyla nemocna, zminila jen proto, ze se se svym prvnim manzelem hadali o tom, jestli je obleceni bilych lidi opravdu nezdrave - manzel totiz tvrdil, ze se v nem drzi nemoci. A ona poznamenala, ze na tom mozna neco bude, protoze ji v dzungli nikdy nic nebylo. Ale civilizace ji zklamala hlavne proto, ze ji jeji rodina neprijala pekne, hlavne jeden z bratru. Ona se totiz vratila s druhym manzelem a ctyrmi detmi, a to byl pro rodinu prece jen sok; bratr ze za ni stydel. Zbytek zivota prozila ne snad vylozene zpatky v dzungli, ale nekde pobliz. 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 02:15
Reakce na MP Meri:

No, taky slusnej ulet 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 02:34
Reakce na Máša:

Hele, mate pravdu! Trochu jsem googlovala a vypada to, ze se Helena opravdu vratila k Yanomamum do dzungle...

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 13:51
Reakce na Máša:

To ja taky muzu!!! Ale to tady v USA asi nesezenu, co?

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 17:48
Reakce na MP Meri:

Ja jsem videla jenom film, a nejak si nevzpominam, ze by to tam bylo, to asi vynechali kvuli utlocitnejsim povaham 

Nicmene to ma bejt autobiograficka knizka, v tom pripade mi teda neni jasny, jak by k tomu mohlo dojit, pokud tedy nebohou matku nezpopelnovali doma v krbu? 

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 28. zaří 2017 23:41
Reakce na Setare:

Na film se teprve chystam, takže to nevim. Ale ano, je to (castecne) podle skutečných událostí. Taky mi to přišlo divné, jakože jak se tohle může stát?  Jinak v kontextu knihy me to moc nepřekvapilo. Podle mě vztah autorky /hrdinky s matkou byl jednoznačně patologický a to, co předváděla, bylo úplně mimo mísu. Celkově se mi ta knížka moc nelibila, někoho tak ufnukaneho uz jsem dlouho nezazila... 

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 06:17
Reakce na MP Meri:

JAk si odkryju ten spoiler? Na tel mi to nejde. Knizku cost nebudu, ufnukany hrdinky me strasne vytaci. 

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 09:12

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 09:14
Reakce na rasaNori:

Ten vocas na hlavě