Na prstě ne, hezky uložit do pěkné krabičky, konečně bych byla ve vatě!
Hrůza a děs :-)
![]()
Četl jste někdo knihu Divočina? Co tam hlavní hrdinka udělala s popelem své matky? To bylo teprve morbidní ![]()
Ja jsem necetla knihu Divocina, ale cetla jsem Sama mezi Indiany, coz je pravdivy pribeh Heleny Valero, kterou jako malou unesli v padesatych letech prislusnici brazilskeho domorodeho kmene Yanomama a ona mezi nimi vyrostla. A ta popisuje, jak se zemreli spalovali, na cemz by nebylo nic divneho, ALE: pozustali potom ten popel smichaji s bananovou kasi (kterou mimochodem pripravuji tak, ze zvykaji banany a vyplivuji je do spolecne nadoby) a SNEDI
Co je proti tomu nejaka ta urna nebo diamant ![]()
No a tak se připravuje nejakej indianskej alkoholickej nápoj,ze se neco rozzvykanyho plive zpet do společný nádoby a ono to pak kvasi...
a s tim rozptylem popela si teda vzdycky vzpomenu na jistou scénu z filmu Big Lebowski...
No přesně, na Big Lebowski sem si vzpomněla už včera a přemejšlela sem, jestli to tu mám vytahovat ![]()
Já jsem si zas vzpomněla na scénu (nevím, z čeho to bylo), kdy dva pozůstalí se nemůžou dohodnout, jestli popel pod smrček nebo k růžím, tak nechají nasypat půlku sem a půlku tam.
Peruánské pivo chicha. "Číčařky" žvýkají obilí. Ono to takhle nějak nejspíš s pivem začalo i v našich končinách.
Jo no, tady to bylo podobný. Spoiler: Hlavní hrdinka snědla několik nedokonale spálených kostí své matky z kremace. Byl to asi jediný moment v knize, který mě opravdu šokoval. A nestalo se to někde v divočině, jak by název mohl napovídat, ale normálně v civilizaci, ještě před zahájením výpravy. Důvodem byla jenom psychická závislost na matce. ![]()
Ano, ta scena me taky hned napadla ![]()
Jo jo. Ackoliv to, ze po dobu sveho zivota v dzungli nebyla nemocna, zminila jen proto, ze se se svym prvnim manzelem hadali o tom, jestli je obleceni bilych lidi opravdu nezdrave - manzel totiz tvrdil, ze se v nem drzi nemoci. A ona poznamenala, ze na tom mozna neco bude, protoze ji v dzungli nikdy nic nebylo. Ale civilizace ji zklamala hlavne proto, ze ji jeji rodina neprijala pekne, hlavne jeden z bratru. Ona se totiz vratila s druhym manzelem a ctyrmi detmi, a to byl pro rodinu prece jen sok; bratr ze za ni stydel. Zbytek zivota prozila ne snad vylozene zpatky v dzungli, ale nekde pobliz.
No, taky slusnej ulet ![]()
Hele, mate pravdu! Trochu jsem googlovala a vypada to, ze se Helena opravdu vratila k Yanomamum do dzungle...
To ja taky muzu!!! Ale to tady v USA asi nesezenu, co?
Ja jsem videla jenom film, a nejak si nevzpominam, ze by to tam bylo, to asi vynechali kvuli utlocitnejsim povaham ![]()
Nicmene to ma bejt autobiograficka knizka, v tom pripade mi teda neni jasny, jak by k tomu mohlo dojit, pokud tedy nebohou matku nezpopelnovali doma v krbu?
Na film se teprve chystam, takže to nevim. Ale ano, je to (castecne) podle skutečných událostí. Taky mi to přišlo divné, jakože jak se tohle může stát? Jinak v kontextu knihy me to moc nepřekvapilo. Podle mě vztah autorky /hrdinky s matkou byl jednoznačně patologický a to, co předváděla, bylo úplně mimo mísu. Celkově se mi ta knížka moc nelibila, někoho tak ufnukaneho uz jsem dlouho nezazila...
JAk si odkryju ten spoiler? Na tel mi to nejde. Knizku cost nebudu, ufnukany hrdinky me strasne vytaci.

Ten vocas na hlavě![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)