Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 23. března 2017 17:44
Reakce na Luna:

Ha ha, jehovisti, dobry! No ja bych taky asi nesla nad 2g/kilo, obzvlast pokud neposilujete a nechcete nabrat moc sval. Al ejsem fakt spis laik, ne odbornik, ridim se podle sebe a co moje telo na podobny veci.

1600 vam to hodilo jako denni prijem? Tak byste po cviceni mela byt treba na 1400 (kaloricky deficit 200 denne).

takze kdyz to vypada asi nejak nasledovne (matika me desi, tak shovivavost, prosim)

prijem 1800 cviceni 400 vysledek 1400 (1600 doporuceny minus 200 rozdil).

Zalezi jestli tech 1600 je bazal nebo ne, jestli jo, tak to chce trosku pridat, ale samozrejme je v tom vic faktoru, jestli treba hodne chodite, tak to muze bejt kolem dalsich 100kcal, ale jinak by normalni denni aktivita, prace a tak, mela uz byt jakz takz zapocitana co ja vim...

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 23. března 2017 17:57
Reakce na 0zero7:

Aha, takže bazal je cca těch 1340 a denní příjem 1600. Takže když bych cvičila a srazila to na 1200, bude to zas blbě. Takže mám jist víc, abych se dostala na ten bazal? Nikdy bych nevěřila, jak budu tupá... A když necvicim, tak jist co? Už mě to úplně zblblo. 

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 23. března 2017 18:01
Reakce na Luna:

Hmm ja uz z toho teda taky koulim ocima, treba nam to nekdo opravi, jestli to mame blbe. Bazal je prijem co potrebujete bez jakekoliv aktivity, tak to aspon ja chapu.

Podle me selske hlavy byste mela bejt na nejakej 1400 - 1500 aspon. Kdyz necvicite ten den tak celkem za den a kdyz cvicite tak po odecteni cviceni. Dava to smysl?

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 23. března 2017 18:18
Reakce na 0zero7:

jojo, teď už jo. Díky. Za trpělivost máte virtuální metal. Stejne se doufám časem zas dopracuju k tomu, ze nebudu nic počítat.

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 23. března 2017 18:20
Reakce na Luna:

No to doufam taky, vcera jsem ve vyrivce potkala dve holky namakany jak blazen (na me uz moc, ale kondicka super ze) tak se ptam co delaj za sport. Prej rugby! A ze at to taky zkusim, tak jsem se desne nadchla dokud jsem nezjistila, kolik zraneni je v rugby beznych, tak to musim promyslet. Sakrys.

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 23. března 2017 18:26
Reakce na 0zero7:

Vy máte zážitky, virivka s rugbistkama  To já bych určitě nezvládla, ale jako malá jsem chodila na baseball, to mě moc bavilo, úplně jsem na to zapomněla...To je taky dobrej.sport. Ja mam teda na pár let uteraka, no...

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 23. března 2017 18:32

Omlouvam se, ze jeste otravuju s tim plavanim, ale pod vlivem vcerejsi diskuse jsem udelala pruzkum na Internetu a tim zjistila, ze kraula opravdu plavat NEUMIM, a ze tim, co v bazenu delam, zrejme pusobim vic skody nez uzitku. Ackoliv to neni neco, co jsem chtela slyset (plavani totiz fakt miluju a vzdycky se na nej uz dopredu tesim), jsem rada, ze jsem se tady zeptala, a ze jste mi tak rikajic otevrely oci  Jinak bych si ta zada urcite zhuntovala jeste vic... Takze plan je takovy, ze zatim prestanu chodit do bazenu, dokud nenajdu nejake "doucovani". Na rozvrhu fitka vidim, ze v ut a ct, coz jsou dny, kdy chodim po praci plavat, je v 7:00 k dispozici joga. Tak si rikam, ze bych mohla zkusit, jestli to muj loket zvladne...

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 23. března 2017 19:48
Reakce na MP Marge:

Tak jsem se ti ptala mojí lektorky na cvičení jógy po úrazu loktu a říkala, že by to neměl být problém. Máš to dopředu říct cvičitelce, která by tě měla dopředu upozorňovat, které cviky nedělat a čím je nahradit. Nevím, odkud jsi, ale v Praze můžeš zkusit třeba Lucii Königovou, ta se tomu věnuje.

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 23. března 2017 20:13
Reakce na 999:

Ja jsem prosim z Rockfordu ve state Illinois, USA. Takze do Prahy mi to asi nevyjde  Ale joga se cvici u nas ve fitku, a uz jsem i koukala, ze je na programu presne v ty dny, kdy normalne chodim plavat, takze to pristi tyden risknu  a dam vedet! Moc dekuju  Ja jsem z toho mela fakt strach, ale tak kdyz je optimisticka lektorka, tak by byla blbost to nezkusit!

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 23. března 2017 20:28
Reakce na MP Marge:

Tak to je dobrý . Věřím, že ti to pomůže, jen to dopředu prober s tou cvičitelkou, ať na tebe dává pozor. A dej vědět .

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 23. března 2017 20:58
Reakce na 999:

Dam

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:24
Reakce na continuity:

tak ja si teda bez sacharidu nezvyknu. ony mi ani tak nechybi, ale smeruji vzdy k depresi milovymi kroky. a to jsem nedrzela zadny extremni low carb

Já musím tohle podepsat. Myslím, že to populární omezování sacharidů opravdu není pro každého. Já bílkoviny a tuky miluju, ale pokud přidám bílkoviny a tuky na úkor sacharidů, tak jsem podrážděná, klepou se mi ruce a !!! přibírám na cm, hlavně na břiše, zadržuju vodu. Za poslední 2 roky to mám vypozorované. Vlastně mi nejvíc vyhovuje intuitivní stravování, kdy jím 4-5x denně. Pořádná snídaně, velký oběd, lehká večeře, jedna svačina sladká (ovoce, jogurt, tvaroh,domácí buchta), jedna slaná (chleba s něčím, zelenina), hodně vody, zelený čaj a dobré kafe. Žádné uzobávání. Když mám šťastný žaludek, tak je i to tělo nějak spokojené asi :)). 

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:58
Reakce na Lamicka:

V posledním Vesmíru píšou, že sacharidy jsou nezbytné pro správnou funkci mozku z hlediska energetického - tj. málo cukru=nálo myšlenek Já mám nyní půst, takovou modifikaci liturgického, bez sladkostí, s velmi omezeným pečivem a alkoholem. Akorát v neděli po cvičáku si dám k čaji (jsme vždy úplně promrzlá) balíček Mannerek nebo pár sušenek, ale to si říkám, že si to sakra zasloužím Váhová změna se teda nekoná, to jsem ani nechtěla, navíc jsem souběžně začala chodit do gymu, tak jsem možná to kilo zase nabrala na svalech, ale čeho jsem si všimla je, že s prominutím asi bez toho pečiva tolik ehm nepouštím větry - ještě jednou se omlouvám! Ale je to fakt. Mám teda hodně ráda ovoce, to jím dopoledne, odpoledne už spíš jím více tuků a bílkovin a zeleninu. A taky jsem si všimla, že po těstovinách k obědu mám brzo hlad, tak od nich upouštím.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:31
Reakce na dzizisketa:

to určitě jsou, akorát jich je potřeba o dost míň, než si člověk obvykle myslí:-) jednou za čas sušenky proč ne, ale běžně stačí jíst zeleninu (hlavně tepelně upravenou, z takové syrové mrkve si tělo moc neveme), občas ovoce a normální jídlo s přílohama. no a asi už jsem to někde psala, ale bez pečiva je docela problém uhlídat si dost vlákniny.

uplně bezsacharidovou taky nesnesu, třesavka, bušení srdce, migréna, ble. stačí bílej jogurt s vločkama a pár hrozinkama nebo půlkou jabka a je dobře:-)

sladký nejím vůbec, jakože vůbec vůbec - a přitom nemám s překročením DDD sacharidů vůbec žádnej problém...

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:56
Reakce na dzizisketa:

Ja se do ovoce musim trochu nutit. Nemam obecne rada sladke chute. Kdyz uz sladke, tak horkou cokoladu a obcas si dam domaci buchtu s polovicni davkou cukru. Chleba si pecu, to mi prijde, ze nenafukuje. Testoviny jsem zkousela celozrnne, ale nechutnaji mi :) co mam hodne rada, je neloupana ryze.

48190 příspěvků moje polička 24. března 2017 16:01

no ale zrovna se tu zeptám:

jedno dítě se pomalu sune k hranici mírné nadváhy směrem k obezitě a není žádný předpoklad, že by se z toho vytáhlo. v 15 už zrovna velký vliv na to, co jí, nemám - sladkosti a sladké pití doma nemáme vůbec, ale co dostane od tatínka a co si sám koupí s tím nic neudělám (jeden čas bylo v jejich třídě v módě pití energiťáků, což nevím jestli už přešlo nebo jen ty plechovky přede mnou schovává:-(

jinak ale jí celkem normálně, problém jsou ale asi nejvíc právě ty rohlíky apod, takové to dojídání se mezi jídly

s pohybem se to má tak, že je třeba na něj denně dohlížet, pohyblivý i docela ochotný něco dělat je, ale nemá žádnou silnou motivaci sportovat, nic ho nezaujalo (a že jsem se snažila) tak, aby třeba denně chodil na tréninky... takže dvakrát týdně kroužek na který ale obvykle ob týden nejde, protože tatínek nedohlídne.

tak, a co teď, nějaké rady a tipy? díky předem

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 24. března 2017 16:35

je to kluk nebo holka? kluk jeste muze hodne vyrust a nevic zacne nabirat svaly a jeste dlouho bude.

jinak bych jako prvni zkusila vyresit ty energetaky, to mi prijde skodlive nejenom z hlediska obezity, tak nejek calkove. taky bych se zkusila podivat na to, jestli ve skole obedva - to je prvni vec, pokud se tam naji, nebude mit takove tendence se dojidat doma. pripadne se domluvit na lepsich svacinach nez rohlicich.

48190 příspěvků moje polička 24. března 2017 16:44
Reakce na continuity:

kluk a ne nevyroste nema po kom:-(

ve skole ohrnuje vetsinou nad obedy nos, presne tak. pak si jde neco koupit a/nebo se naji doma, podle toho jestli maji jeste odpoledni vyucovani. nas s brachou museli do jidla nutit, tohle ditko je jak z jine planety (jeho babicka se vyzrala do neuveritelnych rozmeru a tatinek ji moc rad, takze nejaky sklony dedicny a uz to vali:-(

je uz treba v tomhle veku vhodna posilovna?

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 24. března 2017 16:50

Pokud posilovnu, tak bych doporučila spíš nějakou typu tělocvičny, kde se cvičí hodně s vlastní vahou a s nějakýma činkama a na hrazdě a tak, než nějakou s přemírou strojů. Je to o hodně zábavnější!

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 24. března 2017 17:06
Reakce na dzizisketa:

Tak mit sacharidy uplne na nule stejne snad ani nejde, to by fakt clovek prestal fungovat. Ale souhlasim s viktorka_od splavu ze kvanta jich zapotrebi nejsou. A i s Lamicka  ze to neni pro kazdyho, mam kamosku, ktere to vylozene nesedne.

Jo a teda s tema strevnima pochodama souhlasim, sacharidy na tomaji urcite vliv. Se to teda snazim psat kulantne. Ale je to docela dulezity. Vaha je na prd (vetsinou) :)

Testoviny aaaach, bych si dala aglio olio. Zrovna jim kozi syr na svym low carb chlebu s peprem a rajcatama, spatny to neni no.