Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:09
Reakce na Fakirka:

Já jsem sacharidovej typ. Snažím se to kontrolovat, ale když jich mám málo, není mi dobře, takže úplně bez bych to asi nedala (a teda ani nechci a neplánuju to), ste dobrá, že vám to de.

a s těma kaloriema, jakože to neujíte nebo naopak, že přesahujete? Tak zase, hlad by člověk mít neměl ani při dietě ( myslím takovej ten trvalej)

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 20:43
Reakce na Ounz:

Neujím to. A to fakt futruju jako dřevorubec. Pak se dojídám kokosovým olejem. Dneska to trochu přebuřím, dovolm si 2 deci červeného. Do sacharidů se vlezu, tak by mě to z ketozy vyhodit nemělo. Taky jsem si myslela, že jsem sacharidový typ, ale asi ne úplně. Nejvíc mi chybí brambory.....

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 20:48
Reakce na Fakirka:

Aha..to si nedovedu vůbec představit, zjevně nejsem typ na ketodietu..no soucítím a přeju úspěch!

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:00
Reakce na Ounz:

Zas taková hrůza to není. Já mám pečivo moc ráda, ale vím, že mi nedělá dobře. Nafukuje mě a jsm po něm unavená. Teď se cítím mnohem líp, unavená nejsem a nenadýmá mě. Jen musím víc plánovat jídelníček, ono je mnohem jednodušší je vzít si kus chleba, než si něco ukuchtit. Až budu mít víc zkušeností, bude to jednodušší. Myslím, že by se to dalo držet i dlouhodobě...

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:04
Reakce na Fakirka:

A všechno si chystáte sama, nebo se to nedá zvládnout bez nějakých těch proteinových kokteilů a tyčinek? 

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:22
Reakce na Ounz:

A všechno si chystáte sama, nebo se to nedá zvládnout bez nějakých těch proteinových kokteilů a tyčinek? 

Jo sama. Mám jen proteinová nápoj z DM. Jím hodně vajec, tučný tvaroh, maso, cottage, smetanu, ořechy, něco málo tźeleniny. Hlavně okurky. Dá se to. Píšu si to do Kalorických tabulek, abych měla přehled o sacharidech. Měřím si každý den ketony v moči. Něco jsem si načetla a přemýšlela jsem o tom skoro rok. A najednou jsem cítila, že to půjde a přestala jsem se bát. A jde to.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:27
Reakce na Fakirka:

Tyjo, tak ste fakt dobrá, tak přeju jen úspěchy 

edit a děkuju za informace

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:29
Reakce na Ounz:

Rádo se stalo

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 23:48
Reakce na Fakirka:

Ketony v moci si merite, abyste si overila, ze nemate moc sacharidu?

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 07:19
Reakce na Candance:

Má to tam napsaný, že si je měří

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 10:37
Reakce na Candance:

Ketony v moci si merite, abyste si overila, ze nemate moc sacharidu?

Ketony si měřím, abych věděla, že jsem opravdu v ketoze, tz.mže si tělo bere energii z tuků.

sacaridy si počítám v kalorických tabulkách. A jsem ráda, že už vím, že ani včerejší dvě decky červeného mě z ketozy nevyhodily. Za týden mám o 4 cm méně v pase. Což je vlastně jediná věc, kde bych chtěla zhubnout.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 10:00
Reakce na Fakirka:

kdyby to fungovalo takhle selektivně, tak do toho snad půjdu taky!:-))

a zpráva z bojiště u splavu: po víkendu na kole a bruslích mám pocit, že půjde o odtučňovací kúru hlavně pro mě;-)) všechny jsem nadchla do měření bmi a kalorických tabulek:P

a zjistili jsme:

že kdyby si dětičky prohodily kila nebo centimetry, byli by z nich dva přesně akorát:D a taky, že bmi 17 se ze zdravotního hlediska považuje za rizikovější, než 28

že bazál teenagera je takovej, že si opravdu v klidu může dovolit jíst "normální jídla" tzn ta která vařím já a continuity je nevaří;-P

že ledňák typu magnum je taková kalorická bomba, že tu si může dovolit jíst teenager akorát když se ještě k tomu pořádně hýbe.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 10:54
Reakce na Fakirka:

Jo sama. Mám jen proteinová nápoj z DM. Jím hodně vajec, tučný tvaroh, maso, cottage, smetanu, ořechy, něco málo tźeleniny. Hlavně okurky. Dá se to. Píšu si to do Kalorických tabulek, abych měla přehled o sacharidech. Měřím si každý den ketony v moči. Něco jsem si načetla a přemýšlela jsem o tom skoro rok. A najednou jsem cítila, že to půjde a přestala jsem se bát. A jde to.

Ten tvaroh, cottage a smetana mi tam moc nesedí, co laktóza? A tak pokud se měříte, asi jo, ale mně bylo doporučeno mléčné výrobky skoro až vynechat.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 13:37

Jen dejte trochu bacha na ty tabulky, kalorie a mereni, jestli mas doma holku...  pred holkama bych tohle tema resila jen opatrne nebo radsi vubec (pokud to neni opravdu potreba), i kdyz treba resite primarne hubnuti kluka. Ony si to divky v tech svych slozitych hlavach muzou srovnat trochu pokrivene. 

48190 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 14:24
Reakce na Lamicka:

jj vim. a nemame, uz. dekuju

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 17:22
Reakce na Mutziputzi:

O kotóze toho moc nevím, ani to nechci zkoušet, ptám se čistě ze zvědavosti. Dá se to zvládnou v běžném režimu práce - rodina - domácnost - koníčky?  Jak řešíte třeba návštěvy, rodinné oslavy?

Ptám se, protože jsem v minulosti držela přísnou zdravotní dietu. Na grilovačkách jsem byla za exota, když jsem si vezla svoje jídlo (nemohla jsem uzeniny, nechtěla jsem riskovat, že v zálivce je cukr). Na oslavách u příbuzných jsem musela vysvětlovat, že i malý kousek dortu mi může uškodit (plus je pro mě jednodušší si něco nedat, než si dát jen kousek). Kamarádka se stravovala podle metabilic balance, vyhovovalo ji to, ale zároveň pro ni bylo těžké dodržovat přesné intervaly mezi jídly. Rodina už šilhala hlady, ona měla čekat do oběda ještě 2 hodiny. 

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 17:25
Reakce na Mutziputzi:

Ten tvaroh, cottage a smetana mi tam moc nesedí, co laktóza? A tak pokud se měříte, asi jo, ale mně bylo doporučeno mléčné výrobky skoro až vynechat.

Jasně laktoza, ale pořád se do toho množství sacharidů vlezu. Navíc jsem zjistila, že tučný tvaroh jemooc dobrý. Úplně něco jiného než polotučný. A je velics sytivý. Mám problém ho sníst celý.

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 17:32
Reakce na Lamicka:

O kotóze toho moc nevím, ani to nechci zkoušet, ptám se čistě ze zvědavosti. Dá se to zvládnou v běžném režimu práce - rodina - domácnost - koníčky?  Jak řešíte třeba návštěvy, rodinné oslavy?

Ptám se, protože jsem v minulosti držela přísnou zdravotní dietu. Na grilovačkách jsem byla za exota, když jsem si vezla svoje jídlo (nemohla jsem uzeniny, nechtěla jsem riskovat, že v zálivce je cukr). Na oslavách u příbuzných jsem musela vysvětlovat, že i malý kousek dortu mi může uškodit (plus je pro mě jednodušší si něco nedat, než si dát jen kousek). Kamarádka se stravovala podle metabilic balance, vyhovovalo ji to, ale zároveň pro ni bylo těžké dodržovat přesné intervaly mezi jídly. Rodina už šilhala hlady, ona měla čekat do oběda ještě 2 hodiny. 

Snad nebudd vadit, že zkusím odpovědět já. Dá se to zvládnout. Pokud je nějaká oslava, tak si prostě kousek dortu dám a na chvíli z ketozy vypadnu, ale za dva dny jsem zpátky. Pokud ovšem nemáte oslavu každý den. Trochu jsem experimentovala s množstvím sacharidů. Začala jsem s doporučovanými 30 g a trochu jsem občas přidala. Dnes vím, že můžu mít 50 g. Což je v pohodě. Zrovna jsem si dala malý kousek 40g čokolády. Je v ní 4g sacharidů. A furt mám ještě víc než 10 volných k večeři.

48190 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 18:49
Reakce na Lamicka:

taky nejím dorty (nemůžu opravdu ani kousek) a problém s tím nemám. osvědčilo se mi nevysvětlovat nic. ať si tetičky a babičky myslí, že "držím štíhlou linii", mně je to jedno:P no a co pomůže uplně nejvíc tak přidat si něčeho, co můžu, nebo si třeba dát samotnou šlehačku atak. to zavře pusu většině remcalů. dokonce i cca 80 % lidí, kteří nosí jako pozornost sladkosti (bonbonieru, čokoládu... ) na návštěvu a pod, se po letech naučili nedávat mi buď nic, nebo místo čokolády klobásku, oříšky atak

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 19:15

Šlehačku miluju....jen tak samotnou, nepřislazenou.