Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 21. března 2022 20:45

Makara myslim, ze nejlip porad vychazeji ceny z jejich stranek. Nad 25 eur free shipping, vozi dpd. Na akne ma dcera Niacinamid + Zinek a Glycol Acid tonikum. Zatim to uplne staci k drzeni akne v minimalni mire.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 22. března 2022 05:27

Pavlena 

...můžu se, prosím, zeptat, které produkty konkrétně používáš.?.

Já měla a spokojená jsem byla s niacin amid + zinc, pak jsem měla buffet(ten obyčejný) i matryxil.

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:32

Miru napisu vecer z PC, nahazu sem rovnou i odkazy, z mobilu je to strasna drbacka...

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:32

Pavlena 

...tak jooo, díky moc!

Offline carries
1133 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:37

stes mňa teraz napadlo, že pod ten Cerave krém ešte používam toto sérum 

Predtým som používala len kyselinu hyaluronovú od the Ordinary /ráno aj večer/, teraz cica sérum ráno a kys hyal večer. Moja pleť je potom pekne zhydratovaná.

Inak oleje tiež nemôžem používať, upcháva mi to póry.

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:18

carries děkuju, neznám vůbec...zatím to pořeším jen Cerave, no a pak nastoupí, doufám že ne, silnější kalibr

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 22. března 2022 19:02

Miru takže Ordinary a Noid a Hylamide produkty co používám:

ráno umyju Sanskirt Saponins na oči caffeine-solution na čelo argireline (asi produkt k ničemu aneb víra tvá tě uzdraví, ale je levný, tak používám a věřím, že něco určitě dělá) na obličej sérum matrixyl a na něj krém moisturizing-factors a pod make up ještě pore-control (pomáhá abych se neleskla, ale nevysušuje)

večer make up odrbu squalane-cleanser a pak ještě umyju Sanskirt Saponins. oči eye-contour-concentrate sérum buffet a na něj jediný produkt, který nemám od Ordinary a to Blue Orchid Oil od Clarins

Určitě by stačila jedna varianta očního a jedna varianta séra, ale já si to takto střídám. Ještě mám ráda masku mastic-must (čistí a nevysušuje, ale už asi rok není skladem!! ), případně maska salicylic-acid (ale to už je větší drasťáček). A taky jsou super samoopalovací kapky booster-glow (působí velice jemně, kapu do Buffetu nebo do Matrixylu) 

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 22. března 2022 19:09

Pavlena 

...moc děkuji za podrobný popis! Jdu to prostudovat...

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 23. března 2022 21:28

Mám dve otázky - gommage a tonikum.

1. Používali ste niekto tú staršiu gommage od Decleor? V žltej tube? Bola úžasná....veľmi jemné zrniečka nahustené v pomerne hustej paste....veľmi mi to sedelo. No a tá nová od nich v tégliku už taká nie je.

Netušíte, či nejaká značka nevzrába niečo podobné ako bola tá stará?

2, Musím sa vzdať svojho tonika, lebo obsahuje AHA kyseliny (ktoré mi vzhovovali, ale nemali bz sa používať spolu s Lumeou). Aké tonikum by ste odporúčali? S čím ste spokojné?

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 24. března 2022 08:10

slniecko 

s jednickou nemam zadnou zkusenost, ale slysela jsem hodne chvalit dermalogicu

https://obchod.dermalogica.cz/dermalogica-multivitamin-thermofoliant--75-ml/

ke dvojce mam oblibena 2 tonika, jedno z drogerky a jedno z internetu

https://eshop.ryor.cz/x7328/bylinne-tonikum-pro-normalni-a-smisenou-plet

https://eshop.olival.cz/hydrotonikum/

Offline Manuka
560 příspěvků moje polička 24. března 2022 08:57

Mám velkou prosbu na prďola prosím tě, až budeš mít chvilku, mohla by jsi se mi podívat která složka v Buffetu, by mohla být potencionálně silně alergizující? Já jsem po několikaletém trápení s alergii v očích ( všechny testy u alergologa negativní), přišla na to že si to asi způsobuju sama tím že si dávám nejdřív Buffet a jeho zbytky mi zůstanou na rukou a těmi si to pak zanesu do očí. Samozřejmě při aplikaci séra se očnímu okolí normálně vyhýbám! Po té co jsem zkoušela vyměnit nebo i vynechat ( v dobách Covidu) veškerou kosmetiku, nic nepomáhalo protože Buffet jsem používala vždy že jako aspoň něco  

Chtěla bych se při výběru očního krému vyhnout tomu že bude obsahovat tu nějakou konkrétní látku, která je jistě dobrá a přinosná  pro někoho kdo na ni není alergický! Přikládám složení Buffetu. Moc děkuji předem. 

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 24. března 2022 11:21

Kamarádka mi přesunula denní krém s meruňkovým olejem od Syncare a jsem s ním moc spokojená, ta pumpička mi dost vyhovuje. Možná by se hodil barbucha ?... jako vidím ve složení alkohol, ale žádné vysušování nevnímám.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 24. března 2022 12:31

Aranel 

Budu muset nějaký vyzkoušet, až budu mít čas. Dík za všechny tipy!

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 24. března 2022 12:53

Pavlena ta tva pece me zaujala. nepouzivas zadnej spf faktor? nebo ho mas v makeupu?

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 24. března 2022 13:38

Lilly_Ku tyjo, já jsem na SPF strašný lajdák a přitom jsem svého času měla dost pigmentové skvrny. Ale stačí mi docela nízká ochrana, takže make up a pak přes léto (kdy jej nepoužívám) mám Daywear of Estee Lauder se SPF 15, případně Clarins dělal samotný SPF k přimíchání do čehokoliv, tak jsem to dávala do krému, když jsem šla vysloveně na celý den na slunce.

Offline prďola
4275 příspěvků moje polička 24. března 2022 16:11

Manuka Teď bohužel dost brutálně nestíhám, snad během víkendu...

Jen rychlá informace - pleť má "dlouhou paměť", ona ta alergie nemusí nutně souviset s alergenem ve složení, ale klidně s "poslední kapkou", kdy ten průšvih mohl být v předchozí péči... klidně i v řádu posledních pár let. I proto se většina kožařů vůbec nezajímá, jakou zrovna používate kosmetiku a jestli vám nemohla přivodit alergii.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. března 2022 19:22

baltik vďaka, kuknem sa na ne!!!

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 24. března 2022 19:34
Reakce na baltik:

Garfie stes mozan je to jen placebo, ale ja mam pocit, ze nejvic mi pomaha ten extra krok s esenci - je to takova hustsi voda, nakape se do dlane a potlape po obliceji v kroku mezi tonikem a serem/kremem

https://www.notino.cz/pyunkang-yul/essence-toner-esencialni-zklidnujici-tonikum-s-hydratacnim-ucinkem/

https://www.notino.cz/cosrx/advanced-snail-96-mucin-pletova-esence-se-snecim-extraktem/

​Diky...toner se zda vyborny

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 25. března 2022 07:15

stes to jsem rada :)

Offline Manuka
560 příspěvků moje polička 25. března 2022 08:02

prďola děkuju za rychlou odpověď. Je to přesně jak říkáš, alergoložku kosmetika vůbec nezajímala. To já jsem ze zoufalství zkoušela vynechávat, vyměňovat. Na ten Bufet jsem pojala podezření a změnila jsem denní rutinu tak, že nejdřív nanesu oční krém (lehký hydratační od La Roche) a teprve potom sérum a krém na obličej. Přísně se snažím aby se mi do okolí oči nic z toho nedostalo. No a je to mnohem lepší!!!!!! Nechci to zakřiknout ale po několikaletém trápení začínám být optimistická. Ráda bych si do budoucna pořídila oční krém vhodný pro můj věk (55+) ale bojím se aby v něm nebylo to "něco". Ještě jednou díky a v pohodě až budeš mít čas!!! Jo a tykej prosim tě!