711990 No bylo to urcite nominalne levnejsi. V Krkonosich ta nase chata mela vlastni sjezdovku a staricky vlek, platilo se treba padesat korun za den asi. A v Krusnych se dalo do mensich stredisek, Klinovec byl drahy uz tehdy v tech devadesatkach. Obecne mi prijde, ze byly vsude zde zminovane mensi vleky. Jenze ty sjezdovky pak casto spolkly okolni arealy a ceny vystrelily. Klubove chaty zanikly, prodaly se. Vlastne ani nevim, co se temi ktere jsem znala stalo. Ve Spindlu jsem lyzovat nikdy nebyla, ani v Peci. Uz dlouho ty ceske hory jsou silene prepalene. continuity Mas pravdu, plus i v okoli Kaprunu sezenes slusne ubytovani. My roky mivali ubytovani na jednom statku. Pani se starala o chod hospodarstvi a pronajimala pokoje. Neni to tak davno, co jsme platili cca 20 eur se snidani. Ted uz jsem par let nikde nebyla, ale ja ty sjezdovky taky nepokryte miluju. Asi jako jediny sport mi prinasi opravdovou radost. Ze to neni pro prirodu dobre je mi jasne. Ale kde by takove Rakousko ekonomicky bylo nebo kde jednou bude, az tahle era skonci....
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Evaeva jj, v zimě otázka kam jedete do Alp o jarních prázdninách a v létě povinný small talk, kolik hodin jste jeli Chorvatsko a jestli přes Rakousko nebo Maďarsko![]()
marieu Tys chodila do Hellichovky?
Renusatko ono už před patnácti lety zůstávala tak čtvrtina třídy doma. Myslím, že museli mít nějaké potvrzení od lékaře, aby nemuseli jet, ale důvod byly finance. Bylo to fakt takový blbý, ty lidi to vyčlenilo z kolektivu a další čtyři roky poslouchali historky z lyžáku. A to se tehdy jednalo i lowcost lyžák na zapadlé chatě v Černém dole s žádnýma službama. Jak už tu někdo psal, ty školní aktivity by měly být nízkoprahové a drahé sporty řešit s rodiči.
monis Aha, u nás na gymplu ani na základce nikdo doma nezůstal, ale jako vybavení bylo na svahu k vidění ledasjaké. Ono tady na venkově to tolik nikdy rodiče neřešili, něco pořádného měly třeba jen dve děti ze třídy, fakt z těch top rodin, takže asi nebyl takovej tlak na rodiče a třeba to fakt u nás sehnali kantoři levně.
Sweet Potato do těch hudebních tříd na Žižkově, teď už je to ale samostatný gympl.
Karja U nas na gymplu jsem na lyzak nejela jenom ja a jedna holka, duvodem nebyly penize. Jak je to ted, nevim. Ale nase prvni trida ma letos jet v lete na skolu v prirode, bude to stat 6000 a treba kamaradka na to dava penize stranou uz ted, ona to neni pro kazdeho legrace dat stranou treba dvanact tisic, nebo kolik tak ty lyzaky dneska stojej, kdyz nemas vybaveni nic. Jinak sport je to urcite pekny a jestli budu mit jeste moznost, trochu se naucim.
Jo a nikdo se me moc nepta, kam jedu na hory. Ani v lete na more, spis obecne, jestli bude nejaka dovolena. My jsme od te doby, co mame deti, hrozne zpeckovateli. Jezdime po CR, ja mam z tech velkejch dovolenejch blok. V lete jsme meli zaplacenou po X letech Italii a misto toho jsme resili neco oskliveho s mladsim v Motole. Ted jsme po 4 letech vyrazili do Alp a porad tu nekdo ma teplotu a zvraci, o lyzovani to moc neni:)) Nas uz se radsi nikdo na nic nepta:))
monis u nás jela téměř celá třída. Kdo nejel, tak spíš nechtěl být s tím kolektivem. Ale myslím si, že by měl být propracovanější systém nějakých finančních podpor na tyhle aktivity. Nemyslím teď nutně lyžák, ale i třeba škola v přírodě může být pro spoustu rodin nedostupná a přitom může mít významnou stmelovací funkci, některé školy tak řeší i povinné plavání,...
Gatita my jsme taky zpeckovatěli, ale letos se už nedám!
Ty nemoci jsou naprd, to je vždycky o nervy, jestli člověk vůbec odjede.
Gatita loni lyžák/bezky na černý hore u starší stal cca 8000 tisíc, ale měla svoje vybavení. Letos má smůlu, mají skialpovy/snowboardovy kurz pro méně děti a vůbec se tam nedostala, protože to bylo hned plný.
Peněz je to hodně, ale dost stojí i škola v přírodě nebo adaptační kurz. Těch 6000 nevim, před Covidem třeba 3500, teď je to o něco dražší.
Ještě škola dela jazykové pobyty, to jsem ji slíbila, že zaplatím, když uvidím v té angličtině nějaký progres stran mluvení. To tady na Madeiře už vidím, tak nebude zbytí. Na to přispívá všem mestská čast/resp. Letiště Praha už dlouhodobě.
Ad lyže- v životě jsem na nich nestála. Fakt! Nebyla jsem na lyžáku ani od ZŠ, ani na gymplu. Naši s náma nejezdili vůbec nikam, natož na hory. Na ZŠ jsem byla úplně vyděděnec (prospěch a k tomu to piáno), a pak mě to vlastně nikdy úplně netáhlo. Na té Hellichovce jsme jezdili vodu a kola a to jsem s velkou radostí absolvovala všechno.
Pinot Noir Victoria My lyžujem rádi, jezdíme na lyže každou zimu, ale taky nechápu, to vnímání lyžování jako běžného sportu. Dcera lyžím a snowboardu propadla hodně, ale je to fakt na budku. My na Jižní Moravě máme zasněžený svah cca 40km daleko, parkování je na zelené louce, dokud nezačne víc mrznout, člověk se musí probrodit bahnem z louky, kde se parkuje. Pak stojí frontu, aby během minuty sjel sjezdovku a zase se postavil do fronty. Fakt jsme si tam připadala jak v absurdním filmu. Teď už je dcera velká, tak může jezdit sama. Ale o víkendu vstávala v 5, abychom ji hodili na autobus, který je hromadně odvezl na sjezdovky a doma byla večer v 8hod. Naštěstí už jí taky doklaplo, že je to fakt blbost.
U dcery ve škole se nejezdí jen v 7.trídě, ale od 7. třídy všechny ročníky, takže jsou tam hodně namíchaní, nejedoucích je hodně a není to vnímáno jako vyčlenění se z kolektivu. I dcera, která lyže miluje, se rozhoduje jen podle toho, s kým s kamarádek se domluví, jestli pojedou nebo ne. Berou to jako kroužek. Za to jsem ráda, že škola vytváří takovou atmosféru.
continuity U dcery letos lyžák taky 8 tis včetně permice. Letos jsme pořizovali jen boty. Loni to bylo oblečení, helma a lyže a to vyšlo na 20 tis. To lyžování prostě luxus je.
Jos my jezdivali s kamarády z vysoké 9 let během školy a i poté co jsme skončili na chatu Bazinu, do Pece, stala přímo uprostřed Javoru, no a ta když měla starší 2 roky, tak chudera shořela...takže každý rok musíme vymyslet něco v horách, a tím jak byli všichni zvyklí tam jezdit, tak na jiné hory se nás sejde třeba už jen 6 původních spolužáků (plus rodiny). Ale se stejnou partou jezdíme na kola, na podzimní a jarni akce a ti co nebyli zvyklí sportovat, se museli chtě nechte naučit aspon něco, protoze jinak prostě seděli na chalupě nebo se courali po okolí...prostě sportovci
notna naše rodina lyžuje hodně, ale tohle jednodenní lyžování si nepamatuju, že bysme provozovali. Párkrát jsme takhle byli na běžkách s nějakým zájezdem, ale jinak jsme prostě párkrát za sezónu vyjeli na pár dní, týden. Teď se teda snažíme takhle na pár hodin vyvézt děti, aby se to naučily, ale z Prahy se na větší sjezdovku jen tak nedostaneš.
Evaeva já zas jako dítě nikdy nejezdila na víc dní. Ale to je tím, že jsem z kraje, kde bylo ve vzdálenosti 50 km pět malých vlečku a čtyři větší areály.
Já jsem vůbec nechápala, jak mám na těch lyžích vydržet týden v kuse.
notna já dětem vybaveni zatím půjčuji a kdyz mají náhodou něco svoje, tak proto, že to prodával některý z kamarádů za pár korun.
Dostanou vlastní, ale ve chvíli, kdy přestanou růst.
continuity no jasně, Pražák se na hory tak snadno nedostane, plus o víkendu je nejvíc lidí. My obvykle den sjezdovali, den běžkovali, za sezónu jsme jeli třeba jednou na týden a dvakrát na nějaký prodloužený víkend. Já bych teda tenkrát klidně lyžovala 14 dní v kuse.
continuity to půjčování mi pro děti přijde fajn. Ségra to má vždycky na celou sezónu relativně za pár korun včetně helmy a pateřáku.
Evaeva no presne, my teda půjčujeme jinde, ale dítě dokonce ze školy prineslo slevový poukaz do Happy sportu.
Ono právě díky tomu, že je lyžování tak běžný sport, muži stačí napsat do jedné nebo do druhé WhatsApp skupiny a rázem má vybavení pro půlku rodiny. A ani v jedné se teda nevyskytuje žádná honorace.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)