Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline notna
8370 příspěvků moje polička 09. února 2023 11:44

continuity EvaevaPůjčování je fajn, ale dcera měla vždycky strašně úzkou nohu, padnoucí lyžáky nebo boty na snowboard se nám málokdy nepodažilo sehnat v půjčovně nebo bazaru. To stejné s helmou a páteřákem. Lyže nebo snowboard se dají pořídít docela levně. K tomu to oblečení. Hlavně k snowbordu jsme museli přejít na vyšší sloupec. Jak občas klečí nebo sedí, tak aby to vydrželo celý den a nebyla durch.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 09. února 2023 11:50
Reakce na continuity:

Evaeva no presne, my teda půjčujeme jinde, ale dítě dokonce ze školy prineslo slevový poukaz do Happy sportu.

Ono právě díky tomu, že je lyžování tak běžný sport, muži stačí napsat do jedné nebo do druhé WhatsApp skupiny a rázem má vybavení pro půlku rodiny. A ani v jedné se teda nevyskytuje žádná honorace. 

​Tak to máte docela štěstí. My máme buď děti hodně věkově od sebe, to nikdo tak dlouho neskladuje věci nebo naopak dost u sebe a to vybavení mají nastejno. Takže spíš přes inzerci nebo bazary.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 12:00

notna to jo, na snowboard potřebuješ dobré oblečení.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 09. února 2023 12:56

Když jsem byla malá, tak jsme jezdili na lyže podstatně častěji než dneska, i třeba na otočku na Raču. S klukama jsme jezdili na pár dnů do Alp a pak tady za rohem na takový pidikopec. Letos už stojí jedna jízda 75,- a to je člověk dole za půl minuty, takže musíme překonat vlastní lenost a snad krom Alp zvládnem jestě jednu, dvě soboty v Jeseníkách.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 09. února 2023 12:57

Lyže i boty kupují klukům prarodiče, ale u nás se dědí mezi vnoučaty a pak dětmi bratrance, takže se všechno využije

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:12

Nikdy mi nenapadlo, že fakt, prečo sa zrovna v skole učí prave lyžovanie? Na Slovensku to povinne nie je, naviac stat poskytuje dotáciu 150 € raz za 2.stupeň a v našom pomerne blízkom okolí je lyžiarskych stredísk dosť. Ja som na lyžiach stála naposledy na gymnáziu,  práve pre tu finančnú náročnosť.  Ak časom Lukasko nebude v kuse chorý,  tak sa niekam lyžovať s pozicanou výbavou aj vyberieme.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:38

letfenixa na tělocviku se učí milion dalších věcí. Naše učitelka na prvním stupni brala děti i bruslit a i na běžky, když byl v Praze sníh. Na těch lyžařských zájezdech mají normálně dva dny na běžkách. Letos by měli snowboard a skialpy, kdo chce jede na vodák a na kola. 

Z diskuze nabývám dojmu, že se učí akorát to lyžování. V osnovách je normálně plavání, gymnastika, atletika, míčové sporty. Moje děti měli i skok do výšky. 

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:58

continuity akorat ze ten skok do vejsky je zadarmo:D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2023 14:08

continuity Presne. Ja treba byla na vsechny sporty naproste poleno. Sel mi jenom tenis a ten se ve skole neuci . S telocvikarkou jsem mela velmi komplikovany vztah, takze lyze byly aspon na ten tyden uplne vysvobozeni a uplne jsem si uzivala, jak jednou koukala, ze zrovna ja umim carvingovy oblouk. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 14:21

continuity co se ale moc neučí je nějaký, řekněme, zdravotní tělocvik, jak se správně protáhnout, posilovat core, správné držení těla,... Hlavně, že jsme dva měsíce trénovali dvojtaktJá měla tělocvik ráda, ráda sportuju, i když mi spousta věcí (cokoliv v míčem třeba) moc nejde, ale zpětně mi ty osnovy přijdou dost zastaralé.

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:52

Evaeva Jo, to je asi nejhorší. A pak se skáče do dálky na známku a vlastně většinu hodiny stejně jen stojíš a koukáš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 15:14

Aranel my měli asi dva roky dobrou učitelku, dělila nás na skupiny a část vždycky třeba posilovala, hrála s námi fotbal, s holkama, to jsem u nikoho nezažila, a ještě fakt hrála s námi, nechala se od nás okopávat,... Ta byla fajn. Bohužel se v té sextě cca už potýkala s tím, že v některých ta nechuť k tv narůstá už od první třídy (podporováno tím systémem) a s tím už se v 16 špatně bojuje.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:21

continuity Vždyť je debata o lyžařském výcviku, který je týden maximálně. to snad tu každý chápe, že se učí i jiné. Dcera taky mají normálně gymnastiku, atletiku, bruslení, jogu, míčové hry atd. Jen ty lyže mi prostě přijdou v dnešní době trochu mimo. Hlavně teda u nás. Školy se sjezdovkou u školy by naopak zase mohly mít to lyžování na programu víc než v 7.třídě. U nás se už taky stalo, že výcvik odjel někam ,kde nebyl sníh nebo po dvou dnech pršení slezl. To musí být pro rodiče, kteří na to musí těžce našetřit, fakt radost.

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:23

Evaeva mně hlavně naprosto fascinovala ta posedlost míčovými hrami. Buďto atletika a gymnastika na známky nebo volejbal. Nic mezi tím. Pro nás, co jsme míčové hry nesnášeli to bylo utrpení. Přitom by se ten čas dal tak smylsluplně využít, ale hodit síť s míčema doprostřed tělocvičny je prostě jednoduší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 15:26

monis my teda ty sporty fakt trénovali, tohle vhození míče si pamatuju akorát ze základky (chodila jsem jen na první stupeň), ale dva měsíce dělat volejbal, i když trénuješ podání, smeče,... je otrava, zvlášť když ti to nejde/nebaví.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:31

monis Volejbal se hrál po celou moji střední. Vzhledem k tomu, že jsem nepřehodila při podání hřiště, byla jsem s pár dalšími odsunuta do posilovny, abychom nekazili hru.

Na zš jsme tv super, ač já jsme ho nesnášela. Jsem sprotovní antitalent, šla mi jen trampolína a kladina. Ale dělali jsme fakt všechno. na běh jsme měli dokonce i školní tretry. Učitelka nám u všeho vysvětlovala techniku, jak to provést. 

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:35

Evaeva my to tak měli i na sš, půlka třídy si pak psala na ty hodiny omluvenky a učitelům to nepřišlo nějak divný. Asi si mysleli, že jsme prostě líný lemry, ale ono bylo fakt smysluplnější se radši učit. Přitom jsme ve škole měli posilovnu a byli jsme tam v rámci tv přesně jednou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 15:38

monis já si omluvenky nepsala, mně nikdy učení smysluplnější nepřišloale vím, o čem mluvíš 

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:38

Evaeva monis Zajímavý bylo, že když jsme výjimečně hrály florbal nebo i ten fotbal, tak nás to strhlo a fakt jsme běhaly, i když nám to nešlo, protože jsme to nijak netrénovaly. Ale u volejbalu se furt stálo, pak pokus o nahrávku a nic, tak znovu. (Vím, že se to nemá tak hrát, ale otrávenejm 16+ holkám to vyhovovalo a učitelům asi taky...)

Já byla nejradši, když se šlo běhat do lesoparku, ale ostatní to nenáviděly

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:39

Jo a ještě jsem zapomněla na zš bizar patnáctistovka na známky bez jakéhokoliv předchozího tréninku. Já mám sport ráda, ale je to opravdu tělesné výchově navzdory

notna tak posilovna místo volejbalu, to bych měla za odměnui kdyz já bych šla radši asi i vyplet chodník...