Tak já opět vytáhnu téma na nervy lezoucích zdrobněliln. Během dnešní cesty po pěší zóně u nás ve městě, která je lemovaná lavičkami s důchodkyněmi, jsem totiž zachytila část rozhovoru, kdy jedna z nich říkala té druhé, že potřebuje cosi na "vařeníčko". Jako kafíčko, kávička, dobře, ať si to říkají. Ale vařeníčko, prosím, ne
.
Jazykové přestupky
Já jsem toho názoru, že ať si říkaj klidně i to vařeníčko, ale pokud možno neveřejně. Zrovna dneska jsem si cestou z jeslí vyslechla hlučnej telefonát (ne můj) o tom, jak "si jdou někam sednou na kafíčko a lajt dortíček". Dotyčná to vyřvávala na celej autobusák.
...mimo jiné jsme se od ní taky dověděli, že by měla "dát 10 táců za zubaře a tak snad bude muset jet na kšeft za hranice nebo co...ale teda ne stát u dálnice, chi chi, to neee." Bylo jí odhadem tak šedesát.
Sice už nejde přímo o nějaký jazykový přestupek, ale některý věci prostě není vhodně vyřvávat jak do tlampače.
Já dnes viděla v interní komunikaci "od čtvrtku". Já doposud znala pouze genitiv "od čtvrtka".
Já se z toho pominu! My jsme TAK světoví!!!
"Mezi tváře letošního ročníku patří... make-up umělec Filip Vávra, ambasadorka Toni&Guy Lucie Molnárová... módní ředitelka Harper's Bazaar Lucie Janotová...
Hlavní fashion stage se nachází ve Slovanském domě... "
Hovada nadutý. Prej ambasadorka!!! Holičský oficíny! ![]()
Naše garáže máme rádi, je to místo klidu a vůně dokonalých strojů. Zde spí zimním spánkem auta, která mají rády léto.
Kurňa, něco mi na tom nesedí... nebo je to správně?
http://www.advantage-cars.cz/
No neni! Když "která", tak "mají ráda", přece.
díky! no to víš, na VIP-stránkách člověk tak nějak znejistí a začne o sobě pochybovat ![]()
Vařeníčko ešte dobré. Dnes som natrafila na: suproš a šáňo, z kontextu som usúdila, že ide o supermarket a šampanské ergo sekt a to je už fakt hnus, čím myslím tie slová a nie sekt (aj to je pre mňa hnus, rozhodne menší).
Tak to máš pravdu, tvoje je horší. Šáňo, šampíčko, brr
. No a se suproš mě vytáčí jedna známá. Ta to ale nepoužívá ve spojení se supermarketem, ale že je něco skvělé a super jí asi není dost nóbl
.
make-up umělec
....ja som umelkyňa každé ráno!!!
Ted jsem slysela v Tv hrozne slovo, v poradu Kluci v akci vyslovila jakasi peroxidova odbornice na vino, ze to vino je kyvéčko, asi jako cuvée.![]()
Stresík.....jak může někdo takový paskvil vůbec vypustit z úst.![]()
Včera večer v autobuse domů jedna mladá studentka v družném rozhovoru se svým kamarádem spolužákem použila ofiko tak často, až mi s tím začala lézt na nervy.
Ofiko nebo taky origo, všechno stejná hrůza. Hned napoprvé.
Origo zkousnu, ofiko ne.
"Pošlete mi svoje iniciály, to znamená rodný číslo, adresu... " 
Třeba to rodné číslo a adresu umí z iniciál vyvěštit... 
Já bych ty iniciály fakt poslala - jinak se to nikdy neodnaučí ![]()
Nic posílat nebudu, neb jsem při tomhle rozhovoru ráno přistihla kolegyni. S taktem mně vlastním jsem neprodleně přednesla traktát o rozdílu mezi iniciálou a nacionálií, pročež mám o jednu novou kamarádku víc ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)