brrr kdoulovici znám od kamarádky původem z valašska, dělají ji pravidelně a je moc dobrá, tak me to nouzově napadlo na využití... ale asi to bude oříšek najít kde mi to udělají.
Kytičky aneb zelené prsty...
Bála jsem se, že nektarinky dozrají a opadají během dovolené, ale jenom se krásně vybarvily. A první letošní fíky.

Pinot Noir tie sú nádherné
Pinot Noir to je krásná sklizeň. Ty nektarinky teda obzvlášť ![]()
Pinot Noir Pro dozrávání asi bylo počasí přesně akorát. Nádhera.
Vykopala jsem pět keřů, které mi dlouhodobě z různých důvodů vadily a teď potřebuju zasadit 6 nových. Když sesumíruju svoje požadavky, vychází mi z toho.... bobkovišně. ![]()
No nic, jdu prolézat eshopy, doufám, že narazím na keře, které mi učarují na první pohled! ![]()
Pinot Noir bobkovišeň
hele a co ten červenej buk? ten je prej pěknej i v zimě... nebo si to pletu s něčim jinym? ![]()
RoSa to neznám, ale zní mi to jako něco strašně obrovského.
Pinot Noirtakže počkám aký ker to vyhrá. Tiež potrebujem zopár, nie len jarný efekt, skôr neskorý letný
moc hezkej keř je červená tavola kalinolistá (tmavě červené listy)... ráda ji kombinuju do vázy s těma obyč hortenziema
Pinot Noir z toho buku se dělaj hutný živý ploty
Janulik03 Pinot Noir Taky čekám, také mám místo tak na 5 kousku:D. A nemam nápad. Já vykopala ty hlohyne, bylo to pěkný, ale už jsem se o to popichala a to to melo něco přes metr, bála jsem se te údržby.
Já si zasadila růžovou blyskavku a líbí se mi to. Je to úplně pidi, ale to co narostlo nové je fakt výrazně růžové ty listy.
RoSa to má segra je to hezké, já zkusím asi ten růžový bez nebo jak se to jmenuje, andulka psala, ze to hezky voni;-)
RoSatá červená tavola už som nad ňou premýšľala, úplne som potom zabudla. To je dobrý tip ![]()
Karja hlohyna, hrozné tŕne, zatiaľ tam je, ostrihana, tak uvidím či vykopem. Mne sa páčia tie plody
RoSa tuhle tavolu už mám na třech místech. Buk vypadá krásně, ale nepotřebuju nic stříhaného do tvaru. Nemám klasický živý plot, ale směs všeho možného, okrasného, jedlého, růží, popínavek, trvalek. Vyhodila jsem motýlí keře, nemocnou růži a kamčatské zimolezy, každý byl jinde, tak potřebuju zalepit díry.
Janulik03 Karja hlohyně mám dvě, jsou ještě maličké, doufám, že to s nimi zvládnu, protože se mi líbí. Ale rostou celkem pomalu, zdá se mi. Dva ze šesti těch keřů budou právě blýskavky, jednu už na zahradě mám a je super, tak zopakuju. Ale další 4 zatím nevím. Nacházím keře buď 150 - 200 cm vysoké, což je málo, nebo minimálně desetimetrová monstra.
Pinot Noir a co jasmín? takovej ten starej vesnickej voňavej...
RoSa ten taky mám. Je krásnej, ale hrozně trpí na mšice a touhle dobou už bývá celkem nevzhledný, aspoň ten můj, má žluté, flekaté listy. Tak mi jeden asi stačí. Ale typově je to keř, jaký potřebuju - samonosný, co roste vzhůru, nejde moc do šířky.
Pinot Noir A co kdoulovec? Mám barvu cameo a je krásný.
Pinot Noir mne rástli pomaly prvé roky. Teraz idú hrozne rýchlo, obrovské tŕne a navyše minulý rok všetky plody boli vysušené. Proste samy problém
Pinot Noir prepáč ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)