Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 09:51

Pinot Noir A koukala jsi na tu růžovou blýskavku, ta je jiná než červená...Tchýně ty hlohyně má a jsou nádherné, ale stará se jí o to tchán, a ten je prostě hrozně püntklich, já uplně vidim, jak bych jednu sezonu zapomněla a pak by se to vymklo no:D. Mně rostly teda taky rychleji oproti jiným, tak mi to bylo líto, ale pak jsem se píchla i při tom pidi keři a šly:D

Ještě jsem si objednala kalinu bodnantskou, kvete v zimě, ted je to moc pěkný keřík s pěknými listy, jak to bude vypadat až to vyroste těžko říct, všude jsou fotky když to kvete na těch holých větvích v zimě, ale s listama ne.

A taky jsem u někoho viděla hoodně vysoké hortenzie latnaté, ale to bude asi spíš půdou a místem, než odrudou...to by se mi líbilo

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:15

Karja dík za připomenutí kaliny bodnantské, tady rostou všude v parcích, znám ji dobře i olistěnou, líbí se mi, tak jsem si ji objednala předloni ze Spomyšle a přišel neskutečný chcípák, samozřejmě to hned odumřelo. Pak jsem na její místo zasadila právě tu fialovou tavolu, ale tu kalinu bych ráda měla. Tak mám asi další keř.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:22
Reakce na Karja:

Já vykopala ty hlohyne, bylo to pěkný, ale už jsem se o to popichala a to to melo něco přes metr, bála jsem se te údržby. 

​nic nerikam, ale ja ti to rikala!

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:26

Pinot Noir Já jsem si tu kalinu koupila ze zahradnictví Žižka, je to někde u Safari dvur králové (jo, kdybyste jeli na výlet:D) a přišel mi velmi slušný keřík, zase tam na podzim objednám, za cenu co přišly ze spomyšle doslova ustříhnuté větve, tak tohle byly rostliny v moc pěkné velikosti a stavu...

No a sousedka má tu tmavou vajgelii, ta se mi taky líbí, tmavé listy a tmavě růžový květ, ona si to asi nějak stříhá, že jí se to právě nekošatí, ale roste pěkně do výšky, tu si chci taky dát. 

Já si dala kus vedle sebe hlošiny, je to něco jako hlohyně, je to takové střibrozelené a nemá to trny..No tak zatím se tomu moc nedaří a to mám zrovna na místo, kde fakt chci pořádný "plot" nejen okrasu. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:27

moora no však já jsem argumentovala, "holky říkaly". 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:30

Jinak já to vůbec nestíhám, jsem v pokušení udělat obrubník a kůru, nelíbí se mi to, jak to mám tak na volno, furt mi v tom mulči z trávy rostou bodláky akorát a je to takové neupravené...stejně musim přirejpat a zarovnat okraje, trochu ten pás zvětšit. Ale jako možná bych měla vydržet rok a sedne si to no!