viktorka_od splavu já bych do toho nešla, mysli na ostatní zvířátka.
Kytičky aneb zelené prsty...
viktorka_od splavu crazydaisy A da se pak ta rukola jist, kdyz to prostupuje az do pletiv? Hledala jsem o tom neco a nasla jsem jenom, ze na zeleninu se to pouziva na listy idealne pred kvetem (takze tam, kde se konzumuji jenom plody?), a kdyz se to pouzije na jetel (konzumace listu), tak se pak slama z nej nema zkrmovat (z cehoz nejsem moc moudra, z jetele znam jenom seno a silaz, ale ja jsem houby zemedelec).
Myrtila
Jo, tak to je dobra poznamka. U toho mospilanu nevim. Nikdy jsem tim nic k jidlu nestrikala. V navodu by to melo byt. Ale ty okousany listy se stejne jist asi nedaji.
Myrtila tak ja to postrikane jist neplanuju, az nove pokud vyroste.
viktorka_od splavu To me nenapadlo, cekat, az vyroste dalsi varka
To bych to asi radsi uplne vyskubala a treba za mesic zkusila vysit znova, do podzimu by mohla narust nova, co snad nepujde do kvetu.
Edit: Sama to s ni tak planuju, a jeste s polnickem a mozna i spenatem. Ten nam totiz uplne rozmydlila bourka tento tyden, jediny list nezustal cely, je to fakt na likvidaci ![]()
viktorka_od splavu to by mohly být třásněnky
Vcera jsem uz nasbirala kybl okurek na zavareni. No a tak jsem si sla vecer pro kopr. Malem me kleplo. Ctyri radky ruznyho stari, ktery byly jeste minuly tyden krasny jsou uplne sezrany????. A to jsem mela kolem preventivne posypano tim fero neco( ted tomu nemuzu prijit na jmeno). Uz jsem nabrousila slimaci nuzky a vecer bude masakr
.
crazydaisy Tak zrovna tohle je to jediné, co bych smilákům já ráda odpustila![]()
Sweet Potato Ty kopr nerada?
crazydaisy Ani trochu.
Vcera v obi regal s pripravky proti slimakum:

viktorka_od splavu clothilde Když vidím to víno, tak žasnu, jak jsme tady pozadu. Nám teprve odkvétá, plody mají jen pár milimetrů. Jo a kdo tu říkal, že už je odkvetlá lípa? Nám kveta teprve pár dnů (tak tři?). Ty deště a docela chladno to tady nějak všechno posunuly.
brrr u "nas" je všechno víc dopředu. Ted dost pršelo,ale zároveň je příjemně teplo... Tráva a ostatní rostě jak divá. A všežraví slimáci tady nejsou....tuk, tuk at to nezakřiknu
viktorka_od splavu to by mohly být třásněnky
asi jo, protože mám dojem že když s tím zatřepu, tak se tam zahemží nějaké mušky:-( no postup likvidace by měl být stejný, tak uvidím a kdyžtak to teda zlikviduju a založím znova:-/ když já se nerada vzdávám něčeho co už chvíli vydrželo, přežilo zimu, zapustilo kořínek.. a jen tak to vyhodit to je mi líto, začínat furt od semínek to mi nikdy nic nevyroste:-(
brrr u nás akorát na to víno svítí (pokud svítí) sluníčko, jinak nic ještě nemáme a třeba hortenzie furt jen listy. podle clothilde se nesrovnávej, ta je v holandsku:-)
viktorka_od splavu Jo, vím, že žije někde mimo, ale stejně. Nikdy jsem netušila, že jsme třeba oproti vám tak pozadu.
netřesky stále kvetou![]()
nějak bují všechno, teda včetně plevele
Slimáci stále útočí.

Sweet Potato to je peklo! U nás zatím jen sezranej afrikan. Ale je fakt, že je tu dost sucho.
Sweet Potato chjo... rebarbora, co? ale stonek nechali!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)