Cervanek Gardénia od Chanelu je vskutku jedna z najkrajších gardénií, aké som kedy skúsila, to bez debaty. Ešte odporúčam testnúť aj od Micallef.
Chanel
...můžeš, prosím Tě, srovnat tu Chanel Gardenii a Micallef Gardenii s Cruel Gardenia Guerlain.?
Je té guerlainovské některá trooošku podobná, blízká.?
(houbičky mi nevadí, jsou příjemné...)
Děkuji!
No, mně se právě ta od Guerlaina líbí nejvíc, ráda bych něco co možná nejpodobnějšího...
Cervanek tú Goutal stále mám, na mne nejde do horka, skôr do teplo drevita. Ale mám v nej na svojej koži len tuberózu s drevom, gardéniu nie. Na mne tá Micallefka nebola taká lineárna, ak sa dobre pamätám, ale máš pravdu, že Chanel je viac "chladivá", ký Micallef viac kvetinová.
31 Rue Cambon EDT
zeleně nakyslé zvláštní koření... které se rozvine do pepřově-lepkavě-vodnězeleně květinové vůně. až se ustálí, tak je spíš taková svěží, celkem zajímavá... zeleně květinová kořeněná vůně. cítím v ní nakonec i něco hřejivého, smetanového. není to úplně zlé, ba možná bych i řekla že se mi to docela líbí:-) ale já těm chanelům prostě nerozumím:-(
a
31 Rue Cambon EDP
zelený začátek s kořením podobný jako edt, ale cítím v něm nějaký tvrdý bonbon, je sladší. nazelenalý rozpuštěný bonbon.. a nic. rozblemcané zelené kytky ve sladké vodě. po nějakém čase zdá se, že by mohla mít i solidní dřevěný základ... a dokonce i klasické mýdlově květinové srdce. jo, někde to tam je, pod zeleným blemcem. asi.
a ještě
Sycomore
citronově zelené konečky smrkových větviček, které vyrašily na jaře. větvičky jsou cítit smůlou, ale tak čerstvě jarně a lahodně
a přidávají se i jemné květiny, nejspíš fialkové lístky
a nadrcené jalovčinky s citronovou kůrou
které se postupně z počáteční chladivosti krásně rozehřívají
tu bych mohla nosit.
zajímavé s tím zeleným začákem u 31 Rue Cambon.
Já mám 31 Rue Cambon, pokud jde o barevné vnímání - edt i edp - od začátku - vínovou a modou... modrou a vínovou... a tak pořád dokola až do konce. ![]()
domenica fíha:-) mně edt zůstává zelená, dovedla bych si představit i akvamarínovou. kdežto edp se rozplizne v nějakou bezbarvou... no prostě na to nemám nos:-(
Nové chanelovské "vody" jsou vyloženě příjemné
:
Článek: LES EAUX DE CHANEL Paris-Deauville, Paris-Venise a Paris-Biarritz

domenica Na ty se teď během léta taky těším. Tvoje dojmy zní velmi dobře a i ta cena vypadá na "přátelsky"
.
domenica Zkusila jsem Biarritz a líbil moc.
domenica líbí, moc líbí
a podle popisu mě rozhodně nejvíc zaujala ta s mořskými vlnami
domenica Taky se asi budu rozhodovat mezi Venise a Deauville
. Cena je příjemné překvapení, ale výdrž bude asi jako u kolínských, takže letní polívačka?
Vypadá to tak. Letní polívačka. Ale sofistikovaná. ![]()
LES EAUX DE CHANEL
Deauville
Elegantní letní vůně, která není svěženka a ani nepřipomíná kolínské italského typu. Je to vůně zelené louky v Normandii s pár divoce rostoucími kvítky, vkusně doplněná pomerančem a bazalkou. A souhlasím s domenikou, je to vlastně jemná chypre.
Venise
Pudrová orientálka. Nahořklé neroli zjemněné krémovou tonkou a sladkou vanilkou s jemným nádechem orientu.
Biarritz
Citrusová kolínská s dominující na slunci dozrálou mandarinkou včetně zelených lístků na stonku, s květinovým podtónem konvalinky rostoucí ve stínu lesa.
Vybrala bych si na den Deauville a na večer Venise. Biarritz mi přijde taková nejobyčejnější, ale využití bych pro ni našla taky. Výdrž kolem 4 hodin, ale dnes nebylo moc teplo, v horku asi méně.
blackviolet Taky se mi líbí nejvíc Deauville - asi ta bazalka tam kouzlí něco velmi příjemného
Venise na mně v teple byla opravdu ne příliš výrazná - ale nedá se říci, že by mizela, naopak.
Korsičanka Deauville se povedla
, Venise je hodně jemná, i když příjemná, pro mě spíš na letní večer (nejraději v Benátkách
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)