Vydrží nylonová Longchamp opravdu hodně? Dá se prát? Vyplatí se? Není moc velká po složení? Přestávám jezdit s kočárem, ale nemám kam dát všechny věci, které jsem v něm pohodlně vozila. Lahev s pitím, svačinu, plenky, v létě bábovky, věci na kroužky, oblečení ze školky, nákupy... Moje představa je, že by byla složená v kabelce a případě potřeby bych ji vytáhla. Případně máte tipy na něco jiného? Batohy nemám ráda, chci hezké zavazadlo pro rozlítanou matku.
Kabelky...
Vydrží fakt hodně, jako fakt. Nikdy jsem ji neprala, ani bych to nedělala, kdyžtak vytřít vlhkým hadříkem zevnitř. Sloźená není velká, ale ty uši zůstanou trčet, na to je potřeb myslet. Já ji teda nikdy neskládám, tak nevim, jestli by to časem nebylo vidět (sklady) s tím zkušenost nemám. Asi bych ji tu přechodnou dobu používala jako kabelku, do který se toho prostě hodně vejde (nebo nějakou jinou vybranou)
Za mě vydrží všechno! Nosím v ní věci do fitka a zacházím s ní opravdu ošklivě, věčně se válí po zemi a tak. Obćas jí vyperu, nic to nedělá. Doporučuji tedy tmavší barvu. Máme doma dvě - tmavě fialovou a béžovou. Ta béžová byla rychleji "jetá". Pro použití o kterém píšete, může být nevýhoda to, že nemá vnitŕní rozdělený prostor, ty věci udělají chumel a přehrabujete se v tom. Aspoň já tedy ano. Někdy se vztekám, když nemůžu najít třeba brýle na plavání, právě v tom chumlu věcí. Mám tedy velkou, tak v ní ty věci víc lítaj. A nevím tedy, jestli bych jí skládala, to by mě asi nebavilo a je mi jasné, že bych jí nesložila tak úhledně, jak byla poprvé, asi bych na to neměla trpělivost. Ale je to super taška.
Jsme se s tou odpovědí hezky sešly:-)
Tojo ![]()
Ještě mne tedy napadá doplnění, já mám tu s krátkýma uchama, tedy do ruky. To by pro vás asi bylo nepohodlné. Pro účel který píšete, bych to udělala obráceně - na osobní věci ( peněženku telefon) bych si koupila malou kabelku crossbody a nic pro dítko bych tam nedávala a tu Longchamp bych si koupila s dlouhým uchem na rameno a tam měla ty věci, které potřebujete.
Děkuji :-) Já si právě říkala, že bych nosila dál svoji crossbody kabelku, ve které mám doklady, peníze, brýle... tu nikde neodkládám. Ostatní bych dala do té velké. Pak by mi asi bylo jedno, že to lítá. Určitě bych chtěla dlouhé uši a na barvy se musím podívat v prodejně. Na netu se mi zatím nejvíc líbí tmavě modrá a tmavě šedivá. Chtěla jsem si kupovat novou tašku na tanec a cvičení, tak to spojím. Okamžik rozhodnutí nastal minulý týden, když jsem všechny věci ve školce nouzově poskládala do nylonové nákupní tašky a zmuchlané igelitky z H&M
.
Michael Kors

tak jsem si poctivě projela celé vlákno, jestli tu pro sebe nenajdu tu správnou inspiraci, a teda nenašla jsem... takže dotaz do pléna: neuměly byste mi dát tip na černou, středně velkou (určitě na A4) kabelku z měkké kůže (nepotřebuju, aby držela tvar), s jedním nebo dvěma uchy na nošení přes rameno? v cenové relaci 10 - 18k
edit: ještě doplním - ne semiš, minimum kovových srandiček
co třeba Jil Sander?
hmmmm! nevypadá špatně, jen se obávám, že ty nezvykle našité uši jsou a mě už moc... trošku víc konzervativnější bych potřebovala
ale moc díky za odkaz, ten eshop jsem neznala. tak se trochu porozhlídnu ![]()
z longchampek se mi moc líbila ta Roseau Reversible (modro červená), jak tu někdo postoval. akorát, že má krátký ucha a není černá ![]()
mně odchází do kabelkového nebe přibližně takováto kabelka a hledám odpovídající náhradu

Aha, tak tyhle nenosím, tak moc neporadím. Jednu Longchamp mám, je přes rameno teda, ale už starší a mívali ji i v černý, ale byla dole kulatá..ta, co o ní píšete, se mi taky líbí a mě do ruky nevadí ![]()
ale jo, ta by mohla splňovat mje vymyšlenosti
díky moc, dávám ji na shortlist
Přeju šťastnou ruku ![]()
Hodně podobnou jako tu vaši mám od Coccinelle. Teď mají v nabídce třeba tuto http://www.coccinelle.com/cz_en/bags/hobo-bag-in-leather-13907.html?attribute_272=675
moc díky! ta by byla taky hodně dobrá, jen jsem nikde nenarazila na černou. v pastelových barvách nebo i v té tmavé modré jsem ji zaregistrovala. zkusím se na ni zaměřit v těch větších eshopech, snad jim zůstaly nějaké pozůstatky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)