Medvědění yukat a haori

19. dubna 2023 15:16
Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:21

Sweet Potato ja myslim, ze tam melo byt "na léto není úplně vhodné"

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:34

baltik Jo, děkuju, je to překlep, Sweet Potato myslela jsem na léto. Kimono má víc vrstev, proto se v létě nenosí, bylo by v něm horko. :-)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:35

baltik Jo, to dává smysl,dík.

Ale ty vrstvy - musí jich tedy mít víc, nebo může, jak píšeš výše.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:37

Sweet Potato V zásadě má vždycky víc vrstev, ale může se objevit výjimka, hlavně dnes, kdy se vyrábí i levnější kimona z polyesteru, tak jen aby mi to nikdo neomlátil na hlavu.  Je to spíš takové "obecně", ale úkroky stranou jsou možné. :-)

Každopádně kimono nošené bez spodničky je prostě velmi neobvyklé.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:49

Garfie Jasně, chápu, dík.

Offline mitford sister
1574 příspěvků moje polička 18. května 2023 09:59

Garfie je to velká věda :) já jakýsi posudek letní kimono (ne ornátní, těžké, zdobené) vs šatová (ne onsen) jukata četla, vypadalo to docela legit, rozlišovali to tam...jako ono to nebude úplně jasně dané. plus ty límce (faktorem byla šířka, nějakou roli ještě hrály rozparky po stranách, ale asi ne v tomto konkrétním "sporu") například v jiné, původně japonské disciplíně se vedou sáhodlouhé debaty o rozdílech dvou názvů pro činnost, která se jeví stejná - hledají mikroskopické rozdíly, nuance v provedení, záměru...samozřejmě to hledá "západ", japonci spokojeně používají volně obě slova, zaměňují je, občas si, zdánlivě z paty ve snaze vyhovět zvědavému západnímu muži lačnícímu po hluboké moudrosti japonec vytáhne definici, která celou diskuzi opět zamotá a rozvibruje :))))

čekám, že v kimonech to také nebude jasně dané, i když určitě danější než v případu výše - píšou se o tom knihy, vědecké práce...no ale jak to lidé používají a jaký si sami nastavili rozdílový systém...to bude asi hodně případ od případu.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 18. května 2023 17:42

mitford sister Ty jo, tak já mám ty kimona strašně hezký! Ale strašně hezký, určitě nejhezčí ze všech. Děkuji;-)

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 18. května 2023 18:08

mitford sister Děkuju,já mám svoje taky už doma. Akorát mám pocit, že je hrozně široké, barva ovšem super. Už vymýšlím outfit na příští pátek. Kolega, amatérský japanolog, slaví narozeniny.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2023 18:28

Karja Uka, jaký máš!

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 18. května 2023 18:37

Sweet Potato Já ti to vyfotím na denním světle, ale nebude tam nic vidět. Mám dvě černé, jedno takové ,,sakové,, s podšívkou a druhé průhledné. Myslela jsem si, že jedno pošlu dál, ale nechám si obě. A jako jo, na mně je to takové větší až moc, myslím, že někomu s větší velikosti by to sedlo mnohem líp. Sambovi se to taky líbí, prý lepší než polovina šatníku co mám, co tím chtěl naznačit....Jo a ty šaty od tebe mi teda bezvadně sednou, děkuju. A ty jsou prej nejhezčí co mám:-D. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2023 18:44

Karja Tak to mám velkou radost.

Offline mitford sister
1574 příspěvků moje polička 18. května 2023 19:19

Karja brrr super! třeba ti udělá přednášku, jak to správně nosit :)

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 19. května 2023 05:50

Karja ukaz urcite. To me se manzel podivoval, co s tim budu delat a ja vlastne zatim nevim. Ale kdo ma doma hedvabny ranni zupan ze!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. května 2023 06:09

mitford sister  Jo, to je přesný. Ono to zmatení vzniká taky díky tomu, že jak jsem psala "kimono" znamená vlastně oblečení, jen západ si pod tím představil "kimono", jak ho známe dnes, protože nic jiného se nenosilo....

brrr Příští týden?  Tak to s tím dárkem asi nemá šanci klapnout! 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. května 2023 06:26

Kokoska nedam!(Ale sluselo ti, ne ze ne)

jo a k dalsi varce bych se taky rada pridala. Libilo by se mi nejaky cerny nebo s hezkym zelenym ci modrobilym vzorem

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. května 2023 07:28

razorblade Urvala sis teda nějaký pro sebe? 

Mulen Já mám teda to haori, takže tomu se nedivil, že to můžu nosit úplně normálně;-). 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. května 2023 07:50

Karja jj modry :) a mela jsem ho odprezentovany na skvely modelce

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. května 2023 07:57

razorblade Tak perfektní! Já ty jukaty vynechám, to už bych fakt nikam mimo domov nevzala:-D

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 19. května 2023 07:58

Karja jj, haori je dost nenápadný

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 19. května 2023 08:32

Ja mam dneska na sobe to kousavy, uz se tesim az se mi podari vam to vyfotit. Ale teda v kousavosti po vyprani nejak pritvrdilo Sweet Potato