No, já je zas znám jen pod tímhle názvem...
:-)
Chci je do starého domu a ráda bych někoho, kdo s nimi má zkušenost, hlavně ohledně úpravy povrchu a následné údržby.
No, já je zas znám jen pod tímhle názvem...
:-)
Chci je do starého domu a ráda bych někoho, kdo s nimi má zkušenost, hlavně ohledně úpravy povrchu a následné údržby.
tohle se mi líbí
( i když vím, že bych to v tomhle stavu nebyla schopná udržet)

na muj vkus je tam veci az moc (neze bychom meli vic uklizeno;-) ale jinak moc hezky.
no já toužim po tom uklizeným bytě bez věcí......ale nějak mi to nejde...
ja to jednou za cas vybilim, jenze se to strasne rychle zas zabordeluje. mam ale vyzkouseny ze cim min veci tim lip se citim. prazdno teda nemame nikdy, mame knihovnu a nejaky policky, jinak by ale nemuselo byt nikde nic akurat kytky. nedosazitelny ideal;-)
i pro mě :-D
mně teda se to líbí, ale ty věci nějak nechtěně hromadime. A zase vyhazujem, ale chce to jednou za čas cíleně.
cilene, a hlavne kdyz nikdo neni doma. aby mi to zas od popelnice nenosili zpatky:-)
trochu prehanim, ale teda kolegyne musi vyhazovat do cizich popelnic bez legrace
no já si to v tý pubertě taky nosila z popelnice zpátky a strašně mě to štvalo, že mi to vyhazujou :-D
Konečně zase něco hezkého na koukání po všech těch myčkách, sušičkách, půdovkách, praktických věcech :-)
Já tedy bohužel minimalismu v bydlení nejsem schopná dosáhnout a sebekriticky musím přiznat, že to není jen odporem rodiny :-/ Snad jednou, až budu starší.....jednou jsem takhle bydlela, když jsem byla mimo ČR a bylo to opravdu hrozně super a osvobozující. Měla jsem přesně to, co jsem potřebovala. Hrozně jsem si ten styl chtěla přenést zpátky domů a snažila se....ale kde je tomu konec.
teď je jedna japoňárna na Novinkách, pěkný je to moc, no :-D
viktorka_od splavu, Potrefenahusa
Mimochodem, váš rozhovor mě fakt baví, protože jak už jsem kdysi říkala, strašně si vás dvě pletu a teď mám pocit dlouhého monologu ![]()
haha, no ještě ounz máme do party :-D
Ale ta mi kupodivu vyčnívá, asi kvůli chlebu
Jako je to lepší než dřív, ale stejně...
Jojo, ten dům je úplně typická moderní japonská stavba. Doma mám stoh časopisů o podobných domech...:-)
Ten japonskej dům moc nechápu, možná je to dané naším úplně odlišným středoevropským přístupem k bydlení... Strašně mi vadí ta okna do silnice/ulice. Síť nad obývákem vůbec nechápu, jenom ochudili dětský pokoj o podlahovou plochu.
a znáte určitě značku Muji. Já se čas od času kochám v katalogu. Líbí se mi jejich nábytek, působí to na mě tak čistě, kvalitně a jednoduše.

No a já v neděli byla na prohlídce Rothmayerovy vily a jsem naprosto nadšená a nejraději bych se tam hned nastěhovala. Pro mě vzor dokonalosti.

Jé, tam jsem dělala analýzu nátěru oken, byly nějaké potíže s kvalitou provedení při obnově. Ale teda podívat jsem se tam ještě nebyla. U mne vede Tugendhat, z toho čistě estetického hlediska.
Oni mají opravdu jiný přístup. Prostoru je málo, počítám že co se oken týká, nebyla jiná možnost (možná hledět do oken sousedům). Navíc navzdory tomu (nebo možná právě proto, těžko říct) tíhnou k otevřeným a variabilním prostorám, to jsou ty staré japonské domy, kde byly všechny stěny posuvné, pořád z toho ta moderní architektura vychází. Pracují s prostorem jinak než my. Vlastně musím přiznat, že si ty japonské domy hrozně ráda prohlížím, ale vlastně mě ještě žádný nelákal k bydlení.
Ta vila je nádherná, hlavně okna!!! Taková bych brala hned!
nekdy mi pripada, ze potrefenahusa je moje lepsi, mladsi a hezci ja;-)
Tugendhat je samozřejmě super, zbožňuju ta zatahovací okna a výhled do zahrady, ale upřímně, bydlet bych tam nechtěla. V Müllerově vile už bych si to představit dokázala, je útulnější a ty hry s prostorem (čtyřmetrový strop v obývacím pokoji vs. útulně stísněný prostor dámského budoáru) mě opravdu nadchly. Jenže je to barák jak svět, že jo. Ta Rothmayerova vila nejenže mi stoprocentně vyhovuje z estetického hlediska (včetně zahrady), ale tím, že je v podstatě v porovnání s předchozími malinká, tak bych si fakt klidně postavila její kopii. Dispozičně vyřešena parádně (mamka sice brblala, že není vstupní hala a kam odložit kabáty, ale to už bych si vyřešila :-)).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.