design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:49
Reakce na andulka01:

casto jsou lidi zvykli tu jednu sklenicku, talirek.. hned oplachnout a uklidt, takze maji pocit, ze vlastne nic za cely den neuspinili. vysvetlovat kolik se tim vyplytva vody je vetsinou zbytecny:-/ pac nakonec to do te mycky budou predumyvat :-))

48190 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:51

jinak se mi teda uz to v ruce osmudlany nadobi dost ekluje, mam problem treba na navsteve se napit ze sklenicky ktera neni "vrzava" z mycky:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:57
Reakce na andulka01:

No my sme dvaja, a váhali sme. Mňa už ale nebavilo stáť pri tom dreze. Fakt je to ohromná úspora času. A v pohode ju naplníme, raz za deň púšťam. Hlavne ak sa doma varí tak nieje problém ju zaplniť. 

Ešte by som rada podotkla, že nikdy som ručne neumyla riad ako to umyje myčka. Hlavne misky čo si nosím do práce. Ak by niekoho zaujímal typ na dobré misky tak doporučujem Emsa. Tesniaca gumička je zatavená do viečka a tak sa pod ňu nedostane špina, nesmrdia, prežijú aj myšku, no super misky do práce. Kedysi som kúpila v OD Tesco Brno, potom ich už nemali, nedávno som ich objavila v Bille. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:01
Reakce na Potrefenáhusa:

no... ja bydlim sama a navstevy ke mne na jidlo nechodi. dvakrat tydne neco uvarim, takze zaspinim hrnec a panev nebo zapejkaci misku. doma jen snidam, takze to mam jeden talirek, lzicku a vidlicku denne, k tomu denne jeden hrnek a sklenicku a z prace si nosim spinavou misku od obeda. k vereci zaspinim taky tak jednu misku nebo talir a nejakej ten pribor, nekdy ani to ne, kdyz si pritahnu neco z mesta (a pak se divim, ze jsem tlusta, sorry za offtopic:D)... a tak to proste skladuju ve drezu a jednou za tri dny tech par kousku oplachnu. kdyz si to v hlave vyscitam, tak bych tu mycku plnila fakt dlouho, nemluve o tom, ze bych musela jeste prikoupit apson jednu dve sady nadobi a to uz bych nemela kam dat, pac mam malou linku. zacarovanej kruh:D

Offline andulka01
12199 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:10

Jo, oni vidí pouze tu pořizovací cenu myčky, ale už ne uspořenou vodu a čas. Jak já nesnáším na návštěvách takovéto olepené, trochu mastné a blbě umyté nádobí... (teď úplně vidím jednu starší dvojici, mé přátele, bohužel pán je trochu skrblík a paní taková nenáročná uťápnutá a nádobí mají fakt blbě umyté)

A já teda občas předmývat musím. Má stará myčka myje prostě blbě, ale stále myje, takže přece když myje (detaily jako hnusně nedomyté nádobí jsou pod rozlišovací schopnosti domácího pána), tak přece nebude kupovat novou. Já se tak těším až odejde do věčných lovišť. I jsem přemýšlela o nějakém sabotérském kousku, ale jsem špatnej partyzán a ještě k tomu fakt nerada ničím věci.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:14

Áno vrzavá. A hlavne umyje ťažko dostupné miesta. Napríklad na škrabke.

Offline andulka01
12199 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:15
Reakce na razorblade:

Tak při režimu "jsem sama a skoro nevařím" je myčka zbytečná, zvláště když se nevejde, to je jasné.

I když, já teď byla nějakou dobu sama a až jsem se divila kolik nádobí nadělám, vařím často i jen pro sebe, peču pro rodinu a kamarády. Takže pro mě myčka je jasná.

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:24

Mňa umývačka vytrestala s kávovými hrnčekmi. Vrodená lenivosť velila dať ich do umývačky. Ale keďťe sú z materiálu, ktorý asi eee, tak sa mi cca po troch razoch ulomili ušká v spojoch. No dcéra mi vyhubovala, že tieto sa musia ručne. No, tak som si dokupila hrnčeky presne také ako som dostala a umývam ich ručne.A teraz dúfam, že mi nechystá sa kupit z toho materiálu aj sadu tanierov. To by som si zriadila vitrínu na ne. :D

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:27
Reakce na andulka01:

ja prave varim vzdycky vic, nakrabickuju to a dam do lednice, nevadi mi jist tri dny po sobe stejny jidlo. a lidi, kteri by ke mne byli ochodni chodit na jidlo, nejsou:D porad zvu babicku, ale ta to vzdycky zamlouva, protoze se asi boji, ze ji otravim:D:D:D a nasi mi zas reknou, at se radsi prijdu najist k nim. za odmenu pak muzu vyskladat mycku:P :D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:43
Reakce na razorblade:

byla jste asi predposledni, protoze posledni clovek na svete budu ja. mycku bych i brala, ale kuchyn mam vyresenou tak, ze ji tam proste nenacpu a taky mam tak malou spotrebu nadobi, ze bych mycku plnila mesic. mezitim by v ni to nadobi shnilo :D

Taky nejste poslední, mí rodiče ji taktéž nemají, ani moje tchýně :) Jinak s tím problémem s místem - my si pořídili takovou tu stolní s jedním košem, hrnce a pánve se tam sice nevešly, ale na to drobné nádobí byla super a myli jsme tak jednou týdně, ale vařila jsem jen o víkendu. Teď máme velkou a myjeme jednou denně, denně vařím tak se nádobí nastřádá, navíc si člověk navykne brát čistý a nesyslí si stále ejdnu skleničku a jeden talířek :D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:51
Reakce na razorblade:

no... ja bydlim sama a navstevy ke mne na jidlo nechodi. dvakrat tydne neco uvarim, takze zaspinim hrnec a panev nebo zapejkaci misku. doma jen snidam, takze to mam jeden talirek, lzicku a vidlicku denne, k tomu denne jeden hrnek a sklenicku a z prace si nosim spinavou misku od obeda. k vereci zaspinim taky tak jednu misku nebo talir a nejakej ten pribor, nekdy ani to ne, kdyz si pritahnu neco z mesta (a pak se divim, ze jsem tlusta, sorry za offtopic:D)... a tak to proste skladuju ve drezu a jednou za tri dny tech par kousku oplachnu. kdyz si to v hlave vyscitam, tak bych tu mycku plnila fakt dlouho, nemluve o tom, ze bych musela jeste prikoupit apson jednu dve sady nadobi a to uz bych nemela kam dat, pac mam malou linku. zacarovanej kruh:D

Hele byla sjem ve stejné situaci, malá kuchyň, málo prostoru na nádobí, takže jsme toho ve dvou fakt neměli moc a tu malou stolní ymčku si nemůžu vynachválit - už jen proto, že se špinavé nádobí schovalo do ní a nepřekáželo nikde jinde. Podle mého pokud si vaříš, večeříš doma teplé jídlo a nosíš si ho do práce v miskách tak ji za 5 dní max naplníš. Akorát ty hrnce a pekáče bys msuela mít v ruce (i když pokud vaříš v menších nádobách, tak by se tam i tak vešly, program na hrnce myčka samozřejmě má. Jenže můj manžel je velký jedlík a většinou vařím na dva dny, takže ty obr hrnce jsme tam nenarvali, vařit si jen pro sebe, tak je tam nacpu :) ). My jí dali na pračku a fakt jsem si chválila, že si ji přítel prosadil (protože já měla vařit a on mýt nádobí :D ), byť ty hrnce jsem šmrdlala v ruce.

Jen pro informaci, je to tahle:

https://www.datart.cz/Mycka-nadobi-HYUNDAI-DTB656DW8.html

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:55
Reakce na A666:

me prave na tu malou porad presvedcuje muj otec, ale ja bych potrebovala malou spis co do sirky nez vysky. protoze tuhle taky nevim, kam bych ji dala. ja ve svym byte mam jakoby misto pro mycku, ale predchozi najemnik z toho mista udelal tkovej hezkej skladovaci kout, kterej vyuzivam a na kterej jsem jeste priplacla velkej regal... a ja si ted neumim predstavit, kam bych soupla ten regal, protoze na druhou stranu uz zas neni misto. ja snad doma tu svoji dispozici vyfotim:D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:56
Reakce na Janulik03:

ja tiež pchám od umývačky aj to, čo nemám, lebo som strášne lenivá to umyť ručne. Raz som tam strčila drevenú dosku na krájanie, a vytiahla som odtiaľ dve :-)

Teraz mám umývačku pokazenú, a čakám na vyjadrenie opravára (aj keď už som dosť pevne rozhodnutá kúpiť novú - teším sa na božku :-), a zisťujem, že nielenže ma to ručné umývanie prudko nebaví, ale presne, stále mám pocit nedostatočne umytého riadu. Už ho začínam umývať pomaly vo vriacej vode, ach jaj.

48190 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:08
Reakce na betsey:

dreveny prkynka davam taky:-) ty co se rozpadnou nezaslouzily bydlet v nasi kuchyni:P musi byt z jednoho kusu, ne ty lepeny z kousku

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:17
Reakce na betsey:

ja tiež pchám od umývačky aj to, čo nemám, lebo som strášne lenivá to umyť ručne. Raz som tam strčila drevenú dosku na krájanie, a vytiahla som odtiaľ dve :-)

Teraz mám umývačku pokazenú, a čakám na vyjadrenie opravára (aj keď už som dosť pevne rozhodnutá kúpiť novú - teším sa na božku :-), a zisťujem, že nielenže ma to ručné umývanie prudko nebaví, ale presne, stále mám pocit nedostatočne umytého riadu. Už ho začínam umývať pomaly vo vriacej vode, ach jaj.

Jo, to se mi taky stalo, dala sjem tam prkýnko a rozlepilo se :) Ale po čase venku jak zase dokonale vyschlo tak se zase spravilo :) Každopádně pořizuju na krájení mas a spol. plastová, která se do myčky dát dají :D Dřevěné nechám jen na pečivo ;)

Jinak já teď myla ručně po stěhování asi měsíc a navíc ještě v umyvadle, to byla teprve muka :D Miluju myčku ;)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:20
Reakce na razorblade:

me prave na tu malou porad presvedcuje muj otec, ale ja bych potrebovala malou spis co do sirky nez vysky. protoze tuhle taky nevim, kam bych ji dala. ja ve svym byte mam jakoby misto pro mycku, ale predchozi najemnik z toho mista udelal tkovej hezkej skladovaci kout, kterej vyuzivam a na kterej jsem jeste priplacla velkej regal... a ja si ted neumim predstavit, kam bych soupla ten regal, protoze na druhou stranu uz zas neni misto. ja snad doma tu svoji dispozici vyfotim:D

Jo tak to chápu a bohužel neporadím, nic užšího než 45 cm neexistuje :)

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:33

dreveny prkynka davam taky:-) ty co se rozpadnou nezaslouzily bydlet v nasi kuchyni:P musi byt z jednoho kusu, ne ty lepeny z kousku

Toto je presne môj postoj. Čo neprežilo umývačku, tak tomu naša domácnosť nebola súdená.

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 21. října 2016 16:49
Reakce na Jiná Realita:

Jo, on postavil i to sídliště na Petřinách! Tak tomu přeskočilo určitě, protože tak hnusné, dispozičně debilně řešené baráky s každým oknem jiným a pseudověžičkovou rozhlednou na střeše jsem v životě neviděla.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. října 2016 21:24

Já už jsem taky zahájila kampaň na doplnění domácnosti myčkou. Máme na ni díru od doby, kdy jsme dělali kuchyň, ale dokud jsme byli dva a vařila jsem jen o víkendu, a když se zadařilo ani to ne, tak jsme to pořád odkládali. Teď jsem doma s dítětem a už mě to věčný mytí nádobí deptá. 

Akorát to "vrzání" mi je strašně fyzicky nepříjemné  (myčku si pořídila máma při rekonstrukci kuchyně, tak mám přímé zkušenosti), ale pokud je rozhodnutí mezi tímhle a mytím v ruce, holt to nějak přežiju. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 21. října 2016 22:22
Reakce na Ignis:

Ja splouchani myčky miluju, přijde mi to takovy uklidňující :-)