Syn je dnes apaticky, som nervózna, čo z toho bude ![]()
Vše o těhotenství a dětech
A nemate niekto overene cviky aby zacal mlady liezt po 4? Plazi sa uz dva mesiace, vtedy sa aj zacal davat na 4 a pohupovat sa ale odvtedy ziaden pokrok k lozeniu, uz sa ani na tie 4 moc nechce davat. Davam ho preliezat cez vankuse a moje nohy, ked sa ma coho chytit, tak sa na tie kolena da. Aj na sikmy sed uz zacina ale z lahu na bruchu, takze mu to samo moc nejde. Bojim sa, ze zacne rovno chodit a to by som nerada.
Mrakoplas hrubou podlozku, aby mu to plazeni neslo a musel se zvednout, a lakat ho
viktorka_od splavu jo, lakam ho na mobil a ovladac od televízora
.
Tou hrubou podlozkou myslis co? Mame hrubu penovu podlozku ale plazenie mu nijako nestazuje
Mrakoplas aj, jazykovy orisek:-)) ne tlustou, ale drsnou
rasaNori Neni o co stat, v tech 6 je to fakt mimino. Ted si vem, kdyz v 7 stoji v postylce, v 8 chodi kolem gauce a v 9 sam. V 10 mesicich jsem ho pristila, jak trenuje na segrine kolobezce.
On tim cvicenim hodne posilil a potreboval se posouvat dal, no...
viktorka_od splavu
aha. No drsnu mam a nist
Mrakoplas nekde jsem cetla kostku pod body na bricho![]()
rasaNori jezis sambo na mna zavola socialku za tyranie
. Ale nieco maksie mu tam mozem skusit dat
Mrakoplas na fyzioterapii mi radili povalovani na velkém gymnastickém míči. A takovej hmat, jakoby ho podebrat na bříšku, za kyčle a trochu mu pomoct nahoru.
Trénovat nejlíp na koberci, venku na trávě když počasí dovolí, hlavně tam kde to neklouže.
A bohužel teď na to není úplně počasí, ale nechat co nejvíc nahatý nebo aspoň holý kolena (asi by šly prostrihnout i díry do starých punochacu :-)), pripadne existují punčocháče s gumovými koleny nebo nákoleníky.
MaeGandal nam to jedna ucitelka taky takto posila, ja ji mam rada, ale kde neco najde, tak nam naposila. vyrobila pro deti uz dva ruzne portaly, kam se maji prihlasovat + normalne cvicebnice a nejake odkazy na kadejake on line testy, pripadne youtube.
no a dnes vyslo najevo, ze z toho jednoho portalu je potreba cviceni nejdriv vyplnit, pak z te vyplnene obrazovky udelat screenshot, ten obrazek ulozit a pak soubor vlozit jako odpoved do toho portalu a poslat ucitelce.
diteti je osm, ne 18! od doby, kde nam to takto napsala, premyslim, jak ji slusne napsat, ze to uz je vazne moc.
continuity odepsala bych ze to dite nezvladne a .
JankaM Nene, u nas jsem nastesti neviditelna ja:-D Je to parada, kdyz je tata, tak si hraje, musi davat obed, oblikat. Jen na koupani a uspavani to nefunguje;-/
letfenixa Drzim pesti, at je jen unaveny;-)
Byly jsme nedávno, hmotnost, délka, pohled mezi nohy, čůrá? papá? kaká? Kojíte? Jaký UM, kolik? Zkouška sluchu a zraku jednoduchá. Sedí, leze po 4 a zvedá se u nábytku bylo v normálu. Hotovo. Očkování jakýkoliv se odkládá, tečka. Myslím že nic, co by se nedalo probrat po telefonu a přeskočit.
Mrakoplas U nás stejně, plazí se, péruje na kolenou, ale opřený o lokty. Neumí spojit to vzpřímení na rukou a na kolenou. Zároveň si zkouší zešikma sednout. Ale jakmile se potřebuje rychle přemístit, tak jede po břiše jak raněný voják. Z fyzioterapie máme pokyn dávat ho na čtyři co nejčastěji a jeden cvik, který ale nezvládáme. Má být na čtyřech na okraji stolu tak, aby nohy od kotníků přečnívaly přes okraj stolu. Jednu nohu mu mám náhnout dozadu a dolů ze stolu, takže kdyby chtěl vyrazit dopředu, musí hodně zabrat tou, která je kolenem na stole. Ovšem "kdyby chtěl". On na to kašle, prostě sebou plácne na břicho a čeká, až ho pustím. Ostatně celá Vojtovka je založena na tom, že má klást tomu chvatu odpor a tím posilovat, ale on na nějaký odpor s prominutím sere. Prostě počká, až nás to přestane bavit, a jde si po svém. I fyzioterapeutka říkala, že s takovou se něco řeší těžko ![]()
Víc než různý povrchy mi u obou dětí fungovalo co nejvíc svlíknout, každý přebalování vysvléknout na pár minut a motivovat k pohybu. Zaprvé se jim líp hýbe, za druhé to studí.
žluťásek dynda diky, tak ja zakurim viac nech mi tu vyzleceny nezmrzne :)
Pinot Noir ja jak mam problém s tou predstavivosťou, tak potrebujem video, nikdy som tie cviky len z popisu nepochopila ![]()
Mrakoplas No já myslím, že tenhle je pro někoho, kdo to nedělá už dvacet let, stejně neproveditelný ![]()
continuity to je bezva cvičení od paní učitelky. U nás na portály dostávají úkoly celerok, učitelka má přístup a vidí co a jak dělají . Akorát ten náš ztratil heslo na jed3n z nich, takže se tam "bohuzel" nemůže přihlásit. A já teď těžko budu otravovat IT učitelku přes sekretářku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)