Pinot Noir cukle
to jsem v životě neslyšela
papuče mám aspoň v pasivní slovní zásobě.
Čeština - chrám i tvrz
Evaeva já to taky neznala, ale s mužem se k nám holt nastěhovaly všechny ty klamerky, štrample, krovky, štipky i cukle. ![]()
No to je otázka, jestli jsou to pozůstatky hantecu nebo plotňáčtiny, hantec je její takový pozdní napůl in vitro vzniklý dítě, a jestli jsou to pozůstatky, nebo spíš paralelní vrstva ![]()
A související otázka- kdo používáte aspoň pasivně výraz "gank" (pavlač, průchozí lodžie..)?
Iscajo, plotna je presnejsi ale to nikdo nezna:-) obe moje babicky pracovaly v brnenskych fabrikach, ale vsichni byli domkari, gank neznam. forhaus, to jo:-)
viktorka_od splavu To je vidět, jak pro domkáře byl důležitější forhaus, pro obyvatele pavlačáků na Celju gank :-)
Moje babicka pouzivala krasny slova, treba rozvejra, řivy, zhloutit, oklofcovat... jestlipak vite, co to znamena?
Kokoska mamka říká mít hejble. Moc to nepoužívá, takže když to vyslovila, my v pubertě, mohly jsme se zvencnout smíchy ![]()
Ani jedno.
Ale přidávám od tchyně šteláž s firhaňkama, kde měla uložené skřidýlky. Ne normální, ale ty ibrišné.
A moje babička měla doma cinkostn.
Že si rozumíme?
Mha A tak když měla tchýně skřidly, to mohla mít i na zahradě střešňu, tipuji. :-)
Mrs.Robinsonstřešňu měla i naše babi, rozrostlou k baraku až jí zvedala křidlicu;-) křidle měla teda v šuflatech ve štelářích kastróly. a kostn mam doma i ja
Jo, je to možné, a taky vařila zemákovou máčku.
Kostn není cinkostn, ten je prosklený a je v něm uložené sklo a takové ty serepetičky (trpaslíci)
Říká se v Brně ještě kocour? Slečnám.
viktorka_od splavu U nás teda cinkostn a je to vyšší prosklená skříňka. Jinak na statku u babičky jsme měli nátoň a pjatro. Za koně byly šlitášky.
Otázka do plena:
Střevíce jsou dámské nebo pánské?
![]()
Místní hanacký spolek mě přesvědčuje, že střevíce nosí pouze muži a to do divadla a do tanečních.
Prosím co? A koně jsou koně nebo co?
Mha strevice nosil strejda
cinkostn se u nas tedy nikdy nevyskytoval, na to jsme byli chudi:-)
Mha kdyžtak kocór, ale spíš tu a tam slyším koc.
Mha a jo, obcas jeste slysim - to je kocór
ANo, tak je to správně, už jak jsem to psala, už jsem věděla, že mi to nezní :)
A kdo nosíte škarbale?
Prosím já vím, co to je a cukle taky:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)