Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 11:36

Renusatko 

Ty jo, teď jsi mi připomněla s tím Orofarem a alternativami Dr. Max, že jak jsem před rokem chytila tu angínu - to jsem si teda ještě nebyla jistá, že je to angína, tak zrovna nebyl nikde k dostání, ani Septolete, tak mi vnutili ten jejich Orasept a jak mi vždycky jedny nebo druhé na bolest v krku alespoň dočasně, tak ten "zázrak" ani omylem. Taky už nikdy více! Vyhozené peníze.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 11:41

Karja nie je začo:)...dúfam, že sa sambovi čo najskôr uľaví, pri dvoch temperamentných deťoch to nir je sranda.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 22. února 2024 10:18

Už to tady někdy jelo myslím, ale nemůžu to dohledat - poradíte, kam nejlépe na kolonoskopii v Praze? 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. února 2024 18:05

Lenka22 no tak to jsem zvědavá, sama se přemlouvám.

Já se tedy bojím hlavně té přípravy, mě jakákoliv změna životosprávy ve smyslu hladovění rozjede šílenou migrénu, takže možná kolonoskopie bude můj nejmenší problém, protože tam přijdu sfetovana jak zákon káže. 

Offline Annegret
152 příspěvků moje polička 22. února 2024 20:15

Lenka22 mediendo v karline. Nemam tedy srovnani s jinymi ordinacemi, ale v ramci moznosti celkem snesitelny zazitek.

Offline itinka
83 příspěvků moje polička 22. února 2024 20:33

Lenka22 Také mám dobrou zkušenost s Mediendo.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 22. února 2024 21:59

Annegret itinkazrovna Mediendo jsem naslepo zkoušela, dali mi termín na konec srpna. To mě vcelku zaskočilo, protože praktik mě poslal v pondělí na krev, výsledky mi včera přeposlal a že to mám vzít s sebou. No ale v srpnu budou samozřejmě výsledky krve dávno neaktuální.  Podle té doktorovy reakce jsem myslela, že termín bude max tak do týdne - 14 dnů. Ale asi je to v současné době normální, resp. běžné takhle dlouhé termíny...no nevím teď, jestli zkoušet naslepo další možnosti. 

Offline Marbuša
1270 příspěvků moje polička 23. února 2024 07:04

Lenka22 Jestli ti jde o příjemné zacházení, tak já byla na poliklinice Prosek a byli tam fakt milí, všechno vysvětlili a klidně bych tam šla dvakrát do roka. Ale jinde jsem nebyla, takže srovnání nemám. Pro mě byla taky nejotravnější ta příprava, hlady jsem netrpěla, myslím, že jsem se hodně cpala toustovým chlebem

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 23. února 2024 07:56

Marbuša Díky, zkusím na to mrknout. A k nějakému konkrétnímu doktorovi? 

Offline Annegret
152 příspěvků moje polička 23. února 2024 07:59

Lenka22 tak to je blby s tim terminem Ja byla loni a myslim ze jsem cekala 3 mesice. Ale nebylo to navazane na vysledky odberu, tak mi to bylo jedno. Spis jsem byla rada, ze se to oddalilo. Ta priprava je fakt narocna.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 23. února 2024 08:02

Annegret ale ta krev snad na to má být navázaná, ne? teda myslela jsem si to...už před dvěma lety jsem na to měla jít (a zbaběle odvolala), a tak mě na to upozorňovali, že je to třeba. 

Offline Annegret
152 příspěvků moje polička 23. února 2024 08:28

Lenka22 ja si to nepamatuju Byla jsem na klasicke preventivce. Brali mi krev a v ramci preventivky jsem vyfasla poukaz na kolono a recept na projimadlo. Vubec si nevybavuju ze by me doktor upozornoval na nejaky casovy limit nebo souvislost s odbery ale urcite jsem na kolono nenesla vysledky krve

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 23. února 2024 08:32

Annegret já se někde objednám a uvidím, holt kdyžtak na tu krev půjdu znovu v srpnu. 

Offline Marbuša
1270 příspěvků moje polička 23. února 2024 08:52

Lenka22 Jednou tam byla paní doktorka Králová a jednou dr. Král (manželé, matka a syn? Nevím). Ale i sestřička byla vždycky příjemná. Myslím, že jsem ani nedostala nijak dlouhý termín.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 23. února 2024 09:16

Já jsme byla asi před 4 rokama na kolonoskupoii v gastro ambulanci v Revoluční a bylo to v pohodě. Dost jsem se toho bála, ale nakonec to bylo mnohem snesitelnější než třeba gastroskopie. Nabízejí rajský plyn, čehož jsem využila, takže jsem se tam nakonec i zasmála. Ty domácí přípravy na to jsou trochu nepříjemný, to je pravda, ale tomu se člověk nevyhne, ať jde kamkoliv.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 23. února 2024 18:59

Marbuša Zina díky za tipy, tu Revoluční mám po ruce, ale zkusím všechny tipy a vyberu si dle termínu. Snad to klapne.

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 23. března 2024 09:21

Nemůžu najít,co se tady osvědčilo na padání vlasů...diky

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 23. března 2024 10:40

Ještě k té kolonoskopii - objednala jsem se postupně do 4 zařízení, začínala jsem Mediendo termín v září, pak další zarizeni v červnu, v dubnu a poslední klaplo v březnu v Mavo care. To můžu i doporučit, z jejich strany profi zvládnuté, pro mě bez nějakých rozpaků, co mám dělat. Nejhorší je opravdu ta příprava, projímadlo sice chuťově ok, ale večer dva litry mě rozhýbaly až uprostřed noci, ráno budíka na šestou a další dva litry, a to už tý tekutiny bylo fakt moc. S přemáháním jsem to dopila, musi se skončit 4 hodiny před vyšetřením. Pak obavy, co se stane po cestě tam. Samotné vyšetření po analgosedaci naprosto v pohodě, bez bolestí a ostatních nepříjemných průvodních jevů. Píšu to hlavně pro ty, co se také odhodlávají jako já - už jsem to jednou rušila kvůli strachu.

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 23. března 2024 11:27

stes l-methionin?

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 23. března 2024 11:33

Tabea díky. Možná ještě něco,ale tohle tady určitě zaznelo....tak teď jsem mrkla a je jich strašně moc, nevíš o nějakém konkretnim