Potrefenáhusa Taky se hlásím k výměnnejm jehlicím, též už jiný nekupuju.
A stěžuju si, že začínám zjišťovat, že jsem sice lanka už několikrát přikupvala, ale tak nějak jich nikdy není dost (aneb kolik lanek, tolik rozdělanejch projektů).
Ale fakt je, že teď dělám samý menší věci, na dva loňský rozpletený svetry jsem zatím ani nešáhla a asi hned tak ani nešáhnu, protože prostě nemám tolik souvislýho času, a zatímco u čepice nebo fuseklí se dá za půl hodiny pár řad zvládnout, tak u svetru (navíc pletu na dost tenkejch jehlicích) je to po půlřadách fakt otrava. A navíc už jsem u těch svejch svetrů ve fázi, kdy je toho docela velkej kus, takže to není moc na převážení (a já si tu půlhodinku teď nacházím tak nějak vždycky jenom mimo domov, mám dost ošklivě rozlítaný období). A přitom oba ty rozpletený svetry jsou tak krááásný (teda hlavně ta vlna je krásná, moje provedení zas takovej zázrak není). A to jsem ještě slíbila mámě někdy v tomhle životě nějakej ten cardigan...
Jo ale hlásím, že jsem na vzorečku vyzkoušela "steeks", abych případně cardigan mohla plýst furt hladce do kruhu a líp se mi vyplítal vzorek. Schválně jsem nezvolila tu nejvhodnější vlnu , protože máma je na tohle hrozná citlivka a taková ta echt fair isle vlna by ji nejen kousala, ale nejspíš i sežrala. Vzala jsem teda na zkoušku čistý merino a kromě proháčkování jsem to pro sichr ještě prošila. A udělala jsem okraj do "sendviče" - jak to radí Kate Davies https://kddandco.com/2012/04/30/steeks-3-the-sandwich/. (A vůbec ten návod KDje fajn, stojí za to si přečíst i steek 1, 2, a 4, pokud by se někdo chtěl do steeks pustit. (a taky jsem se díky tomu naučila takový to uzavírání i-cord a posléze i nahazování s i-cord. A vypadá to fakt hezky.) Akorát mi to přední lemování na svetrvyšlo podle systému KD v místě toho sendviče trochu moc nahuštěný a tvrdý , asi to u toho cardiganu bude chtít plíst trochu na volnějc a pohrát si s tou konkrétní přízí, co mámě na svetr vyberu.