Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 29. května 2017 21:10
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo jo, lenost a prokrastinace, to znam  Na stehzastehem o tom nedavno vysel clanek. Ja mam uz asi dva mesice rozesite saty Vogue vintage strihu v9105, taky porad nejsou hotove, zbyva mi jen vsit spodnicku a podsadky, a pak zacistit spodni lem. Kdybych se neflakala, tak uz je mam asi mesic hotove 

PS: pokud se vam nechce do tech satu, co mate nastrihane, tak by mohlo pomoct usit neco jineho a tim ziskat motivaci k usiti tech rozdelanych satu. Obcas to tak mam, ze mi neco nejde a vzteknu se nebo jen nemam motivaci sit, tak pomuze zacit uplne novy projekt, ten dodelat a pak vetsinou dodelam i to stare.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. května 2017 22:36
Reakce na Friga:

já mám taky právě nějakej tady z těch retro střihů vogue. Mně na tom šití hlavně štve, že je to taková velká akce, která udělá spoustu bince, takže se to nevyplatí rozkládat, když má člověk čas jenom chvilku. 

Ale teď v květnu jsem upletla jeden svetr a jeden šátek. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. května 2017 22:51

akorát teda v létě, jak je vedro, se blbě plete, jak to na člověku leží...

a teda mám taky jeden svetr, kterej nejde a nejde, už jsem na něj nahazovala asi 3x a pak párala, tak nevím

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 29. května 2017 23:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Ten svetr je uzasnej! A satek taky! Ja nepletu, zkousela jsem to, ale nejak me to nechytlo, je na me moc pomale (i kdyz je mi teda jasne, ze bych se casem zrychlila). Ty vypletane vzory jsou pro me naprosta zahada, nechapu jak se to dela.

Ten sici bordel je hrozna vec. Driv jsem sila na kuchynskem stole a veci uklizela vzdy jen ke strane, abych to nemusela podazde tahat do skrine. Muj muz z toho chytal psotnik, takze nakonec rozhodl a koupili jsme pro me pracovni stul, ktery zaplacl posledni volny kout v byte. Fakt to pomohlo.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 30. května 2017 07:26
Reakce na Friga:

tyhle vzory jsou docela super easy, dělá se to jen tak, že se některá oka spletou dohromady a někde se nové oko nahodí

taky mi to pletení dřív přišlo k nepřežití. No a ten šicí bordel, nakonec to šití je na tom skoro už to nejmenší :-D

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 30. května 2017 10:13

Šaty, svetr i šátek - všecko krásné!

Já se zasekla, jak přišlo celkem brzy jaro, jsme furt někde pryč a já nemám čas plést... Ale teď jsem zas jela jednou dál vlakem, tak jsem aspoň něco upletla, jen netuším, kdy to dokončím. Možná až na podzim.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 30. května 2017 11:06
Reakce na Panenka:

vono se to teď stejně nedá nosit....a je to fakt taková aktivita spíš na podzimní tmu a šplíchanice, kdy má člověk aspoň motivaci uplést si něco teplýho...

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 24. července 2017 13:53

Čerstvě dopleteno.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 24. července 2017 14:01
Reakce na Panenka:

krásný to máte, ale nebude v tom vedro?

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 24. července 2017 14:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Příze není vlněná, ale bavlněná... takže by to zas tak moc hřát nemělo. Dneska venčím prvně a vedro mi zatím není. Je fakt, že dneska taky není venku třicet. Uvidíme, jak se (ne)osvědčí dál.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 24. července 2017 15:05
Reakce na Panenka:

já teď pletu šátek a v pátek jsem rozpletla svetr, copánkovej, na zapínání, ale už asi hodinu přemejšlim, že si na něj objednám jinou vlnu :-D

ale já než to dopletu...ty podmínky mám fakt těžký

nic z toho teda pořádně vyfocenýho nemám, ale šátek bude tenhle, jen v jiných barvách a svetr tenhle (fotky z ravelry)

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 24. července 2017 21:22
Reakce na Panenka:

To je moc hezky top! 

Myslim, ze tyhle svetrove topy jsou fajn v teplotach mezi 12 a 18 stupni. Na chladnejsi letni dny se bude hodit .

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 24. července 2017 21:57
Reakce na Potrefenáhusa:

ten satek je krasny

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:17
Reakce na Potrefenáhusa:

Krásné odstíny,ten tyrkys,hmm  A ladí i s kožichy 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:28
Reakce na rozarka:

že, děkuji :-D

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:29

a pokrok toho svetru, teď je na pletení zas dobrý počasí 

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:49
Reakce na Potrefenáhusa:

Obdivuji vas, ze se k tomu dokopete. Ja tak rada pletu ale nemam po vecerech cas. Chtela bych si uplest svetr s podobnymi vzory ale bez zapinani a asi do vetsiho rolaku.

Ted jsem zase navnadena bezet koupit vlnu.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. července 2017 09:16
Reakce na Candance:

taky jak kdy, já pletu nárazově, třeba měsíc nic a pak furt. taky mi tu od vánoc leží svetr, kterýmu chybí už jen rukáv a půl :-D

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 25. července 2017 10:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak ten šátek vypadá úžasně! Ale ono asi hodně závisí na tom, jakou má člověk vlnu na to. Já teď natrefila na tento návod: Herbs & Spices by DROPS Design a asi to budu muset zrealizovat někdy...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. července 2017 13:14
Reakce na Panenka:

ten vypadá moc pěkně!

Já to pletu z dost luxusu, jsem si řekla, že kdyžužtakuž a musím se teda přiznat, že to jedno klubko podle vlastního výběru jsem vyhrála díky tomu šátku, co jsem tu postovala výš.

Blbý je, že když si člověk na ty drahý příze zvykne, fakt se mu dost blbě plete z něčeho obyčejnýho, chjo, takže teď tu furt přemejšlim, že objednám na ten copánkovej svetr místo toho dropsu, ze kterýho to pletu teď, nějakej vopravdickej tvíd

Ale zas jsou ty věci pak fakt takový pěkný, určitě to vyzbyde ještě na spoustu čepic a rukavic :-D