Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 27. února 2017 07:20
Reakce na Candance:

A já se těšila aspoň na 10 let zalitých sluncem :-(

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 12:24
Reakce na žluťásek:

na tu jizvu ti nic nedali? ja si ty cipky vzala i domu. normalne je muzes - nic se nestane, opravdu. odstrikavani by bolet nemelo, nech si pro sichr to jeste jednou ukazat a pokud je ve spitale laktacni poradkyne, tak se s ni domluv. ted je to jednodussi nez pak doma a muze ti opravdu pomoct. (rika ta, co na to prisla pozde).

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 12:26
Reakce na dynda:

nevim u nas temer 8 let, obcas me teda vytoci jedna nebo druha, ale obecne furt dobry, rozhodne mohem lepsi nez prvni rok. ale me zas davaji zabrat mimina no, vsude je neco.

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 27. února 2017 12:56
Reakce na continuity:

Já taky zjistila až doma, co dělám při kojení špatně, to už bradavky byly samý strup. Než se to srovnalo, bolelo kojení, odstříkávání i odsávání. V porodnici přitom všichni z novorozeneckého koukali a říkali, že to dělám dobře... Připadalo mi, že hlavní je matku povzbudit, ale ať si poradí sama, koneckonců literatury bylo k dispozici dost.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:03

prave. Po tom cim jsem si prosla bych i rekla, ze kojeni se z knizky naučit neda, stejne jako spusta jinych veci. Bud ro dite i matka umi nejak instiktivne  nebo ne. Nakonec jsme na to prisly samy, ale celkem bych rekla, ze to bylo úplne zbytecne trapeni.

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:58
Reakce na continuity:

Úplně zbytečný, mně stačilo posunout dítě o kousek výš a přestalo mě drtit...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 15:17
Reakce na dynda:

ono si to sedne, po par mesicich jsem uz kojila vselijak, jednou i tak, ze ditko bylo uvazane v autosedacce a ja visela nad nim.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:00
Reakce na continuity:
Já jsem kojila na lanovce cestou na Pustevny. Taky zážitek :-)
Offline JankaM
2848 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:12

Já jsem asi nějak špatně stavěná, kojit musím vždy v sedě s dítětem v náručí. Druhou rukou tak mohu držet knihu/časopis/telefon 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 27. února 2017 17:16
Reakce na Candance:

Puberta? Obavam se nejdyl treti narozeniny

psssst

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 27. února 2017 20:13
Reakce na slniecko:

Neboj, já už ho do babyboxu neponesu

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 27. února 2017 20:50
Reakce na dynda:

jasné :)

Aj keď teda, už som na tých svojich tuším raz ziapala, že len preto nie, že už nie sú v záruke.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 22:43
Reakce na JankaM:

no ja taky ne, ale v zacpe na D1 se rvoucim ditetem v sedacce, exit nebo odpocivadlo v nedohlednu, vyndavat jsem se ji bala... ja zas nejsem stavena na ten rev, pritom cizi mi nevadi, ani pred tim ani ted. u tech malinkych si vzdy pomyslim, jak to ma slabounky hlasek, jeste neumi tam rvat a pritom, kdyz jsem to mela doma, tak to byl REV!

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. února 2017 22:45
Reakce na slniecko:

uz sa tam hlavne nevojdu, no. a keby som ich tam aj nejak nastrkala, ako to vysvetlim u lekara? (v tych troch mesiacoch, nie teraz)

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 27. února 2017 23:31
Reakce na slniecko:

Já jsem dětem hned po narození vysvětlila, že babybox je za rohem a později, že to jistí dětský domov.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 28. února 2017 11:23

Děkuju všem za povzbuzení a rady. Už jsme s chlapečkem doma, zezačátku peklo. Furt mi jen visel na prsu nebo brečel, já jak zombie, už jsem včera skoro podlehla a dala mu Nutrilon. Naštěstí jsme byli objednaní na odpoledne na první kontrolu k doktorce, tak jsem chtěla počkat až co ona na to. Prej je to krásný miminko, co vůbec nevypadá podvyživeně a neprospívající dítě vypadá jinak.

Prolezla jsem si půl netu se stránkama o kojení a konečně přišla na to, jak odlišit, kdy fakt saje a kdy jen dumlá. Takže teď jak přestává sát, přehazuju hned na druhou stranu. Sice jedno kojení teda trvá docela dlouho, protože než se zase přisaje a začne pít, nějakou tu chvilku potřebuje. Ale mám tak nějak pocit, že z nejhoršího jsme venku (doufám!!!). Večer si ho vzal tatínek a dvě hodiny ho houpal a mučil dudlíkem, abych se mohla trochu vyspat a v noci mi krásně spal, budil se krásně jen po 2 - 2,5 hodinách na kojení. Hurááá

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 28. února 2017 11:31
Reakce na žluťásek:

slavaslava:-) ty sestry v porodnici dokazou paradne vystresovat.

a jedna nevyzadana rada k dudliku. dudlik je fajn, urcite pouzivat kdyz ho

ditko rado, ovsem silne doporucuju v prubehu tretiho mesice odebrat. jsem nechapala proc a uz to vim:-) do te doby dite nevi, ze mu neco chybi. po 3. mes. uz se zacne dudliku aktivne dozadovat. vzhledem k tomu ze v tom veku uz jsou jiny zpusoby jak dite zabavit je lepsi predejit komplikovanymu odnaucovani pozdej:-)

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 28. února 2017 11:54
Reakce na žluťásek:

To jsou skvělé zpravy! A bude se to lepšit. Chřadnoucí dítě by asi z porodnice nepustili. Můj brouček na dnešek spal 8 hodin v kuse, poprvé... Do teď byl kojící teror. 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 28. února 2017 11:56

Výborně, píšu si, třetí měsíc tu bude co nevidět. Zatím je zájem o dudlík minimální, nebudu si to kazit.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. února 2017 12:02
Reakce na dynda:

tak ja znam nekolik nedudlikovych deti (vetsinou jde o ty z presvedceni matek, ne o ty ktere ho nechtely), ktere si dumlaji prst. a v roce ten dudlik proste v nejhorsim nekde stratite, s prstem je to horsi.

a za mne po rozkojeni rozhodne dudlik. porad lepsi, kdyz dite dumla dudlik nez matku.