Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:46
Reakce na Sweet Potato:

Asi jsem to napsala špatně, myslela jsem tím (aspoň u nás to tak bylo), že po šestinedělí byl asi týden, kdy jsem si říkala, že už jsme se pěkně zžili, už je ten den pěkně rozdělený, dítko funguje skoro jako hodinky a po pár dnech obrátka o 180 stupňů. Ale každý to má jinak, s tím naprosto souhlasím.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:15

viktorka_od splavu dynda Sweet Potato já na tu knížku nedám dopustit Teď je všude spousta zdrojů, jak neuspěchat dětem vývoj a že byly z dělohy na něco zvyklé a prostě se na ně musí pomalu, ale ona tenkrát byla fakt první. Si pamatuju, že poloha, kterou mi nutili v porodnici na umývání miminka, je tam vyfocená jako odstrašující příklad!

Ty názvy si tedy už přesně nepamatuju, ale na tygříka a myslím na pejska byly perfektní na odříhnutí

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 01. března 2017 13:27

Díky za Něžnou náruč rodičů! Jinak bych se bála na děti sáhnout snad ještě teď. Z kamarádek jsem měla dítě první, máma pracovala, sestry v porodnici mi nic neukázaly... a já na děti nikdy nebyla. Začala jsem kojit podle letáku VZP, který ležel v jídelně v Motole. Koupala jsem podle návodu z youtube. Dítě jsem polohovala podle knížky. Vůbec netuším, jak jsem ho tehdy nacpala v porodnici do autosedačky. Začátky jsou strašné.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 02. března 2017 12:43

Od včerejška sjíždím videa, jak manipulovat s novorozencem. Všechno dělám úplně blbě, ale syn mi to naštěstí odpouští. Je úplně nejzlatější, od té doby, co začal hezky sát a je najedenej, tak buď spí nebo rozkošně mžourá. V noci mi spí tak dlouho, že jsem ho dnes až musela budit.

A taky se mi dneska poprvé vykadil a vyčůral na kyblík, je prostě nejlepší!

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. března 2017 13:04
Reakce na žluťásek:

A buď v klidu, za pár let zas bude správně to, co je teď úplně špatně

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 02. března 2017 13:08
Reakce na žluťásek:

jupi! ale neboj, prerod z andela v dabla a zpet se jeste vystrida desetitisickrat;p ovsem nastesti ty krasne okamziky vzdyvky tu hruzu prebiji, jinak uz bysme davno vymreli:-)

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 02. března 2017 14:08
Reakce na žluťásek:

No vidíš! Ten náš brouček už se bez plíny vyprázdnil asi milionkrát, ale kyblík ještě netrefil...

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 02. března 2017 14:13
Reakce na meky.v:

Já knihu pořídila těsně před porodem, i tu následující. Manžel to studoval během kontrakcí, já v porodnici. Co bych si bez ní počala, vůbec nevím. Dlouho jsem si vystačila se zajíčkem a náručí.

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:07

Otázka pro zkušenější  matky:  KDY už mě děti konečně nebudou ke všemu potřebovat? Toužebně očekávám větu:"Matko, nech mě být." A já půjdu konečně spát. :D

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:20
Reakce na Luna:

Nie, nie...potom pôjdeš ty drankať o pozornosť

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:41
Reakce na slniecko:

No to je teda konec...:) Kdo tohle vymyslel???

Offline Mohučanka
7112 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:06
Reakce na žluťásek:

Držím palce, ať to vydrží :-) mně to všechno čeká za šest týdnů.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:07
Reakce na Luna:

Beze srandy. Přijde to domů, zkontroluje obsah ledničky ("tady neni nic k jídlu?!") a zavře se to v pokoji. Milostivě to přijde na večeři, shltne a se slovy dobrou noc se to opět zavře v pokoji. Když tam pod nějakou záminkou vlezeš, zamumlá to "dobrý, niiiic, zavři dveře..." A ty se svíjíš výčitkami svědomí, že takhle by to přece být nemělo.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:48

... nutně už potřebuju zelené flakónky

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:58
Reakce na Sweet Potato:

Aspoň tu dobrou noc Vám popřeje...

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 02. března 2017 18:08
Reakce na Sweet Potato:

Jasně, chápu, takže si mám užívat, když se mi děti dobývají na záchod, chtějí všechno moje jídlo a když jednou za čas odjedu na školení, drží mě za nohu a ječí: "Ty NESMÍS NA PIVO, jen táta!"

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 02. března 2017 18:18
Reakce na Luna:

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 02. března 2017 18:53
Reakce na Luna:

"Ty NESMÍS NA PIVO, jen táta!"

To je teda tezka diskriminace! 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. března 2017 19:08
Reakce na Luna:

Ještě bych podotkla, že z něčeho, třeba ječení "mamiíí", když vezmeš telefon do ruky, nevyrostou nikdy.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 02. března 2017 22:45
Reakce na Sweet Potato:

ja se s telefonem zaviram do loznice. ale uz jsou vycviceni, obcas delam z domu a maji dve moznosti: bud byt ve skole a skolce az do ctyr nebo se chovat slusne minimalne pokud telefonuji (skype je dobrej, tam jde vypnout mikrofon).