Mulen Ale jo, když je permanentně 28-30 a déšť, nebo ostré slunce a 35, tak ti takových 28-30 bez deště přijde jako ráj!
A ano, po návratu jsme museli všichni do sprchy....
Postřehy z Japonska
Garfie to mas ale vlastně pravdu.
Kez by se tu ochladilo aspon na 30°. A to tu mame suchy vzduch a ne pradelnu..
Garfie krása! už mi nějaké fotky chyběly. ![]()
Garfie to je jak ze saturnina ![]()
Prožíváme-li delší dobu idylu, přestaneme ji vnímat a osud by nám prokázal neocenitelnou službu, kdyby nás popadl za límec a vyhodil dočasně na mráz. Pak bychom nevzpomínali na to, že kamna trochu kouřila, nýbrž na to, že hřála.
moora Cha cha, to je přesný! ![]()
Garfie ja si ru tak rada citam pred prácou. To je tak osviezujuce, nove a zaujímavé,. Si pre mňa veľmi inspirujuca osoba, uz aj tym ako vyuziješ každú chvíľu k vyletom , poznávaniu okolia a vzdelanie detí. Si moja nekonečná múza. ![]()
Garfie Šmarja! Co to povídáš? Tvoje děti mají takový základ, že by je v životě mělo prekvapit jen máloco.
Garfie jako sakury v háji ![]()
Mám za sebou dost natřískané čtyři dny, asi se z toho budu týden vzpamatovávat.
Naštěstí dnes znovu prší, tak snad budu mít čas trochu dohnat práci, uspořádat myšlenky a narvat vám sem nějaké fotky. V neděli jsme byli v Owakudani "Great Boiling Valley", které vzniklo před třemi tisíci let po výbuchu sopky Hakone. Je to velmi vulkanicky aktivní oblast, bohužel také dost nebezpečná kvůli úniku různých nebezpečných plynů, takže v posledních letech je přístupná jen omezeně a ještě s průvodcem, nesmí tam chodit těhotné, astmatici a podobně. To jsme netušili, takže projít jsme si ho nemohli, i tak to stálo za to. Oblast je známá také pro své "kurotamago", tedy černé vejce, které se vaří v sirných onsenech a je krásně černé. Jí se vlastně jako rituál a údajně vám jedno snězené vejce přidá 7 let života, takže dámy, zcela jistě překročím stovku.

Po cestě nahoru jsme měli nádherný výhled na Fuji, poprvé za náš pobyt. Takže jsem neodolala a hned cvakla z auta, načež jsem si vyslechla tradiční komentář o tom, jak fotka z auta nestojí za nic a mám počkat nahoře, najíme se (umírali jsme hlady) a vyfotíme si ji z vyhlídky, bude to daleko lepší a kvalitnější záběr...no zkrátka, co vám budu povídat, než živitel dokončil myšlenku, Fuji zmizela! ![]()

A bydleli jsme v krásném místě, díře teda totální (aspoň teď mimo sezónu), ale v nádherném domě, který vám sem taky ještě dám, a s krásnou železniční stanicí (tedy vlastně byla to taková ta pozemní lanovka), tady jsou výhledy na obě strany ze stanice.

A taky tady mají nejkrásnější policejní stanici, jakou jsem kdy viděla!!! ![]()

Tedy, to zní i vypadá jako skvělý výlet. Jak takové černé vejce chutná? Moc se mi líbí jak je mramorované, hotová nová galaxie. A fotka kolejí má krásnou atmosféru a ty hortenzie kolem.
Garfie To je fakt paráda :-).
Jimik Já jsem myslela, že to bude takové typické "onsen tamago", tedy vejde vařené v horkých pramenech, to se tady hodně prodává a mám to strašně ráda, protože konzistence je hodně zvláštní, něco jako na hniličku, bílek i žloutek jsou přesně na pomezí. Ale tohle bylo normálně vařené vejce, i když výborné. Uvnitř je normálně bílé, černá je jen skořápka. Jenom je lehounce, ale fakt jen lehounce cítit sírou. Vaří se prý hodinu v pramenu a potom 15 minut v páře.
Jimik Já jsem myslela, že to bude takové typické "onsen tamago", tedy vejde vařené v horkých pramenech, to se tady hodně prodává a mám to strašně ráda, protože konzistence je hodně zvláštní, něco jako na hniličku, bílek i žloutek jsou přesně na pomezí. Ale tohle bylo normálně vařené vejce, i když výborné. Uvnitř je normálně bílé, černá je jen skořápka. Jenom je lehounce, ale fakt jen lehounce cítit sírou. Vaří se prý hodinu v pramenu a potom 15 minut v páře.
Garfie Díky za odpověď, já bych taky čekala trochu jiné vejce, ale hlavně že bylo dobré a s bonusem dlouhověkosti k tomu.
Vajíčka na hniličku uměla famózně moje stařenka, nikdy jsem nejedla lepší a je to moje časoprostorová brána do bezstarostných prázdnin. Takže už vím, co někdy v Japonsku, pokud se tam dostanu, ochutnat.
Garfie dik za dalsi dil denicku! Ze jsem to o tech vejcich nevedela, mohla jsem si prodlouzit zivot! A jasne ze fotit se ma, kdyz je neco videt. Lepsi fotku pak muzes udelat vzdycky, pokud to jde, ale uz se mi taky stalo, ze ten spravny pohled, uhel, osvetleni atd. proste neprisel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)