Krásný fotky a zážitky ![]()
Postřehy z Japonska
My máme letos akorát Maltu a zlaté písky, tak cestuju aspoň tady s tebou![]()
Garfie Já si říkala hned, že on musí být formát, když dokáží žít takto odděleně.
continuity ta vejce, vařená při nízké teplotě, ale o to déle, se dělají i u nás. Cuketa třeba tady https://www.cuketka.cz/?p=808
Garfie já se přiznám, jak jsem četla o té sopce, tak jsem si prvotně vzpomněla na tebe, jak je to daleko a jestli jste v pořádku :-) jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()
Kan Jenomže o to je to těžší, myslím si. :-(
Dadoo A zkoušela jsi ho? Je super, ale chce to fakt preciznost, nám se už mockrát nepovedlo a přijde mi to zbytečná práce a stres kvůli jednomu vajíčku.
Magráta Děkuji, i všem ostatním, to je hezké, že máte starost! Já o geografii Japonska taky skoro nic nevěděla, ale teď už válím. Včera mě na to téma pobavil rozhovor v hospodě, byli jsme s dvěma staršími účetními na večeři a pán se mě ptal, kde se mi líbí a tak a já mimo jiné říkám "Šikoku". On-"Šikoku?", já "Šikoku"...nechápavý výraz...já "znáš Šikoku, jeden ze čtyř hlavních japonských ostrovů?" "áá, Šikoku!!!" A jeho kolega "tys nechodil do školy?" ![]()
A slíbila jsem ten úžasný dům, kde jsme byli na víkend. Normální japonská chata.
Už jsem bydlela v různých krásných tradičních rjokanech, ale tohle byla prostě chalupa, co si pronajmete celou, jako u nás. A byla úžasná, dřevo, všude posuvné stěny, okna...no prostě neuvěřitelné. Fotky to zdaleka nejsou schopné zachytit.
Vstupní prostor, který už je uvnitř, ale má hliněnou podlahu, ještě takový "venkovní", kde se vyzujete a necháte binec.

A potom vnitřní chodba

Ložnice dětí

Ložnice rodičů. Mimochodem, všimněte si těch super rozčleněných oken v pravo, to větrání od podlahy je fajn.

Úžasný byl už samotný příchod ze silnice. Paní nás jen upozornila, že musíme zavírat bránu, aby se dovnitř nedostali medvědi!!
Děti se pak bály spát v přízemí. ![]()

A úplně nejlepší věc, dům měl v koupelně vlastní onsen! Protéká jim koupelnou horký sirný pramen, takže tam mají vanu, do které pomalu vtéká....úžasné. To jsem předním viděla jen jednou, v nějaké onsenové oblasti jsme šli kolem rozestavěného domu, kde to měli vyřešené stejně. Mimochodem, koupelna i vana je ze dřeva, myslím, že to byl cedr. Přestala jsem se obávat o Zu terasu! ![]()

No a perlička na závěr, abychom nevyšli ze cviku, na každém rohu nějaký ten killer na nejrůznější zvířata....mimochodem, zapracovali jsme a José a jeho rodina už nebyl spatřen zhruba týden!

Garfie to je nádherná chata. A tá kúpeľňa je bohovska, vlastný teplý prameň ![]()
Garfie to je nádhera a ten pramen ![]()
Garfie To je tak krásný! ![]()
Myslíš, že přes ten plůtek by se medvěd nedostal?
Bledule Já jsem napřed myslela, že si dělá srandu, ale pak nás požádala, ať zavřeme v přízemí na noc okna, že v patře je to v pohodě...navíc to ani není japonský způsob vtipkování. :-) Spíš myslím, že to slouží jako psychická zábrana, že prostě přes tu překážku nejde, i když by to dokázal. Ale byla to normální vesnice, zástavba, žádná divočina. Navíc v Japonsku jsou takoví menší medvědi, žádný grizzly.
Garfie Jako ten pramen.....stěhujeme se!
Karja To je bomba, viď! Akorát si ochladíš vodu, místo ohřeješ jako u nás! :-)
Garfie ta vana!
A úplně nejlepší věc, dům měl v koupelně vlastní onsen! Protéká jim koupelnou horký sirný pramen, takže tam mají vanu, do které pomalu vtéká....úžasné. To jsem předním viděla jen jednou, v nějaké onsenové oblasti jsme šli kolem rozestavěného domu, kde to měli vyřešené stejně. Mimochodem, koupelna i vana je ze dřeva, myslím, že to byl cedr. Přestala jsem se obávat o Zu terasu!
cedr povídáš
to je parádní moc! a koupací sud budu řešit v budoucnu, škoda, že nám tam netečou taky prameny, tu vanu bych taky někam ještě upíchla ![]()
Tak hele, já bych pořád psala, jak máš krásný fotky a jak je to úžasný. Ale teď s touhle "chatou" to ve mně dost jako ruplo, takže už jenom ZÁVIDÍM, ZÁVIDÍM, ZÁVIDÍM! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)