Garfie davam vlakno do sledovani, super!! Jsi proste objektivne atraktivni, zadny egocentrismus to neni..! ![]()
A jinak teda tlapkam, snad vse dopadne a odletite a shledate se vcas s vecmi a tak. Japonsko je fakt jiny svet ve vsech ohledech...!
Postřehy z Japonska
Garfie teda nechápu, jak tu nejistotu zvládáš. Když si vezmu, jak na mě působí ty místní nejistoty, což je ve srovnání s vámi skoro nic.
moora Pavlena Tak pozitivní aspoň je, že jsme na dálku odsouhlasili bydlení a už rovnou napsali stěhovací firmě, že máme adresu a můžou poslat věci-do teď to udělat nechtěli dřív, než vyrazíme, protože se báli, že je budou muset někde v Japonsku skladovat a my nikde. Tak se třeba zadaří, že dorazí zároveň s námi, nebo jen s malým zpožděním.
(nedej bože dřív!!!)
Evaeva Já jsem fatalista. Štve mě to, to je jasné, ale už to prostě neovlivním, tak co se tím budu stresovat....
Vlákno je super, hlavně ať je v něm potom hodně fotek. Moc držím Garfieldům palce!
Garfie já se taky snažím to takhle brát. Ale tebe fakt obdivuju, tohle neustálé měnění plánů.
Hadrnice ve mě by skromně požádala o semtam fotku nebo popis japonské pouliční módy, děkuju ![]()
JankaM Zkusím prohrabat nějaké starší fotky zatím. :-) Třeba něco najdu.
Jinak jsem zjistila, že překvapivě pro muže by bylo lepší dojíždět autem nebo na motorce, protože i ve špičce to má podle googlu cca 45 minut, zatímco veřejnou dopravou minimálně hodinu. Ovšem jaksi to narazilo na to, že v Japonsku má zaměstnavatel ze zákona zodpovědnost i za cestu do práce, takže pokud chcete jezdit autem/na motorce, potřebujete povolení zaměstnavatele.
JankaM Tys mi zavařila
Mám tu asi milion fotek!!! Většinou jídlo
Případně chrámy nebo přírodu....ale neboj, něco najdu. A budu fotit. Jinak japonská móda je taková extrémní. Buď upjatá "kancelářská" nebo naopak úplně ležérní, oversize, typické jsou klobouky a zakrytá ramena, i v parném létě. Slunce je tam opravdu ostré. A taky vcelku běžně potkáš v ulicích i kimona, to se mi moc líbí. Tady jsem našla nějakou blogerku. :-) Úplně typické jsou ty leginy do půl nártu, co má na sobě, to jsem u nás asi nikdy neviděla.

Garfie ty legíny do půl nártu nosí jedna holčička ve školce, tuhle jsem na to docela hleděla. Je to Češka, ale její maminka je švadlena, tak možná sleduje japonské trendy? ![]()
Garfie to mi došlo, já myslela tu mojí ségru:) Možná mi budeš muset poslat nějaké z japonska pro ní k vánocům;)
Evaeva
Na punčochy a ponožky jsou mistři, mají co si vzpomeneš!!!
JankaM Nějaký rychlý nástřel :-)

Garfie děkuju!
Vlákno je skvělý nápad! Jak jsem věčně opožděná a pak už nedočítám, tak by mi uniklo mnoho informací v jiných vláknech a tady si to budu moct v klidu dočíst.
Garfie Máš můj hluboký obdiv
. Jen samotné stěhování by byl zápřah a v téhle situaci je to logisticky nezvládnutelné. Přiznávám, že se na to trochu dívám i jako rodič a bylo by mi úzko loučit se s dcerou ...
Mirka A jeje, tohle je zrovna citlivé téma...když jsem to řekla mamince, plakala. :-( To jsme ještě mysleli, že odletíme v říjnu, takže nakonec je čas navíc-ale poznamenaný covidem. Když jsme to řekli dceři, její první otázka byla, kolik je babičkám!!
Tchýni jsme kvůli koronaviru viděli naposledy více než před rokem, ta když se to dozvěděla, celou noc nespala...hlavně je to pro ně hrozné kvůli dětem. Teď je jim 8 a 12, až se vrátíme, budou to jiné děti-a v případě té starší už možná ani ne dítě. Navíc maminka už na tom není tak úplně dobře, aby za námi třeba přiletěla, tohle je fakt na prd.
Garfie jsem váhala, jestli to sem vůbec psát, ale ve svém věku už to vidím víc z druhé strany. Vím, pamatuju se, žes psala, že maminka plakala. Snažila bych se nebýt sobecká a neztěžovat to mladým, kdyby to hrozilo někdy u nás, jakože si myslím, že je to docela reálné. Ale moc bych to nedávala. Teď už asi dva roky neviděla dcery kamarádka, nestěžuje si, ale stýská se jí moc. Aspoň, že je Skype a podobné vymoženosti.
V Japonsku se dnes slaví svátek dívek nebo také svátek panenek - Hinamatsuri. Pochází z období Heian, období velkého kulturního rozvoje-někdy kolem osmého až desátého století, kdy byly ženy považovány za velké umělkyně. Dokonce si prý muži tehdy měnili jména na ženská, aby se jejich díla líp prodávala.
Dnes se vystavují panenky císaře a císřovny z tohoto období (mají velmi specifická, těžká kimona)- v chrámech, hotelech, obchodech a podobně, i doma, něco jako naše betlémy.
Taky jsem měla, ale věnovala jsem je tchýni, která japonské panenky sbírá. :-) Typickým jídlem je něco jako burizony, barevné sladké kuličky z rýžové mouky, pije se amazake, sladké nealkoholické saké.

Garfie To musí být podívaná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)