Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2021 16:28
Reakce na Garfie:

A666 mirajo Vy jste hodné! :-)

A666 Kdybyste se rozhoupali, určitě mi dej vědět, už jsem tady několika lidem, i ještě na MP pomáhala s plánem cesty.

​Díky, já se ho nsažím přesvědčit, tak uvidíme :D Já ybch děsně ráda udělala cestu za švarovou do Sydney a Japonsko je tak pěkně na cestě Já na tu svou návštěvu Japonska z roku 2010 vzpomínám neustále :)

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 17:06

A666 No jestli už jsi tam byla, tak tím líp! Můžeš na jiná místa  Se Sydney se to dá spojit, to je dobrý nápad! Tam bych jela taky hned....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:57
Reakce na Garfie:

A666 No jestli už jsi tam byla, tak tím líp! Můžeš na jiná místa  Se Sydney se to dá spojit, to je dobrý nápad! Tam bych jela taky hned....

​Akorát budeme muset počkat až na konec koronavirového šílenství Protože do Austrálie se teď dá dostat jen hodně blbě....

ale když tu tak trávím ten lockdown, tak alepoň sním, co může být až skončí

My tehdy byli převážně v Osace, ale taky v Tokiu (ale jen zběžně), Nikko, Naře, Kyotu

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:05

A666  To jste si udělali hezkej průřez po těch nejznámějších místech! Ale ještě bych ti ji pár super našla, neboj. :-) 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:14
Reakce na Garfie:

A666  To jste si udělali hezkej průřez po těch nejznámějších místech! Ale ještě bych ti ji pár super našla, neboj. :-) 

​Ona to byla rychlo akce, z Tokya jsme viděli hlavně asakusu :D Kjoto bylo 1 den, Nara taky, jen ta Osaka byla delší dobu (5 dní), neb tam byla konference A Nikko bylo na 2 (a bydleli jsme v Onsenu ). Jako ochutnávka super, ale rozhodně bych brala další návštěvu

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:18

A666 To věřím  A zrovna Asakusu jste mohli vynechat, tady ty tradiční věci v Tokyu nemají smysl, když pak jedeš do Kyota a Nary!! A Nikko  Jejda, tam jsem nebyla, ani nepamatuju...a tu onsenovou část tam vůbec neznám. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:25
Reakce na Garfie:

A666 To věřím  A zrovna Asakusu jste mohli vynechat, tady ty tradiční věci v Tokyu nemají smysl, když pak jedeš do Kyota a Nary!! A Nikko  Jejda, tam jsem nebyla, ani nepamatuju...a tu onsenovou část tam vůbec neznám. 

​My bydleli co si pamatuju mimo Nikko, dojizdeli jsme vlakem, ale kde přesně to bylo, to Ti neřeknu A Asakusa byla hlavně na trh Jinak byli jsme v listopadu a příroda byla úchvatná, hlavně v národním parku Nikko.

Já tehdy itinerář nedělala, jesli jsme tam za šéfovou, co tam byla na půl roku na stáži.... A taky na tu konferenci. Jako tenhle výlet do japonska bylo to jediné dobré za celou mou dobu spolupráce s ní

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:51

A666  Já vím, kde tam ty onseny jsou, ale nikdy jsem tam nebyla, Nikko jsem vždycky dělala jen na otočku. Listopad v Japonsku je jedno z nejkrásnějších období, to jste měli štěstí! :-)

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:54

Garfie jee nemohla bys treba nacrtnout, co by idealne mel obsahovat vylet do Japonska? Sambo hrozne moc chce, tak si rikam ze az pujde Tonda upichnout k nasim na prazdniny, tak by to mozna j slo....ale nevime moc, co vlastne zkusit obsahnout. Pokud by te to neobtezovalo samozrejme!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:56

711990 Jasně, kdyby vás to fakt zajímalo, tak tě zahltím, ale asi do zprávy :-) Spíš promyslete, co vás nejvíc zajímá-muzea, příroda, onseny, chrámy, města...jako je mi jasné, že od všeho trochu.  Ale někdo je třeba vysloveně přírodní typ a chce tam jen chodit po horách...

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:57

Garfie jezis to bys byla uzasna! Myslim, ze z prirody max ty klanejici se jeleni! On je jinak hodne na historii a muzea:) 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:00

711990 Uff  Já té přírodě taky moc nedám...

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. března 2021 13:54

Tak pro všechny, kdo sledujete naši anabázi, Japonsko prodloužilo platnost Certificate of Eligibility, které byly vystavené do konce ledna z původních tří měsíců do 31.7. To je doklad nutný pro získání víza. Takže to je dobrá zpráva. Ovšem také vydalo omezení pro počet letů, Z velké části evropských letišť přestalo přijímat lety, omezilo počet lidí v letadlech na 100 a počet příchozích na max. 2000 denně. Jinak než letadlem se tam pochopitelně dostat nedá. A přednost budou mít olympionici a jejich týmy....do háje, kolik tak může dorazit sportovců na Olympiádu? 

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 11. března 2021 13:59

Garfie teda vy fakt nemáte tu cestu jednoduchou. Na snad vás tam někam vmáčknou, třeba poletíte s nějakým známým sportovcem...

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 11. března 2021 14:01

Garfie 

Ti jsou mazaní! A poloprazdný letadlo zní dost pohodlně, to bude dobrý.

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 11. března 2021 14:11

Garfie Mě fascinuješ (v dobrém :o), že furt zníš relativně klidně i přes všechny ty peripetie. Až vyrostu, tak bych taky chtěla umět takhle zvládat krize.

A držím palce, ať to dopadne dobře.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 11. března 2021 14:17

Garfie Já taky chci být jednou jako Garfie! 

Offline Akras
239 příspěvků moje polička 11. března 2021 14:43

Garfie sportovců zhruba 10tisíc, doprovodu taky tak..

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 11. března 2021 15:27

Garfie napis na COV, jesti nenajdou fleka v letadle. :D konec srandy. Jak nekdo psal, ze poloprazdne letadlo bude pohodlne... pohodlne to asi bude... ale jak to bude s cenou? Umim si predstavit, ze ceny letenek vyleti o 100 procent i vic?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. března 2021 15:28

DruI Karja  Vy jste ale milé!!!

Akras Díky moc! Tak to znamená, že jen jejich přílety zaberou dva týdny....:-/ 

dynda Jo, to jediný je na tom pozitivní! Teď jsem koukala na nějaký blog česko-japonky, která se tam dostala minulý měsíc a ta si to dost pochvalovala! :-) A prý se jí ptali, jestli je olympijská sportovkyně! Torrah