Isca bram Vůbec, četla jsem jen článek, který psal někdo místní, takže tam bylo jen, že už hráli venku víckrát, v Americe, Anglii a Brazílii a že místní jokohamský tým pozvali na rok 2024, kdy plánují uspořádat turnaj všech zahraničních týmů, se kterými hráli.
A že bohužel bližší seznámení zhatila jazyková bariéra, protože nikdo z borců nemluvil, anglicky, japonsky, německy ani francouzsky, což byly všechny jazyky, které měli místní k dispozici....takže teda je to záhada a skoro nechápu, jak to zvládli!
Možná bych na ně mohla zkusit najít kontakt a napsat jim....
slniecko Já ti vůbec neporadím, nikdy jsem mochi nedělala. Když teda vynechám zkušenost starou 15 let, kdy jsem se účastnila tradičního novoročního vyrábění na ulicích. :-) Každopádně se používá speciální druh rýže na mochi, ta se pak tak dlouho stlouká, až to vytvoří tu mochi hmotu...zkoušela jsem jen warabi mochi, takovou letní variantu a to je něco úplně jiného. Zkus se podívat na tuto paní, má hodně původní recepty a na mochi jich tam má dost, tak třeba objevíš něco, co tě zaujme.
Tohle je Japonka usazená v SF, recepty se snaží trochu upravovat na dostupnější suroviny v USA.
Tato je podobně původem Japonka z Austrálie a snaží se recepty upravovat na místní chutě/zdroje, ale recept na mochi jsem nenašla, možná budeš úspěšnější.