"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. října 2020 23:00

nonemy to mě tenkrát ty koutky taky, ale když jsem se s tím trápila přes týden a bylo čím dál horší a ta mastička zabrala tak rychle, trochu jsem si nadávala, že jsem nešla dřív.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 10. října 2020 07:48

Na koutky doporucovala Andula na instaci Fungicidin myslim

Offline buble
44 příspěvků moje polička 10. října 2020 07:54
Reakce na 711990:

Na koutky doporucovala Andula na instaci Fungicidin myslim

​Dost casto jsou koutky zpusobeny kvasinkami, v tom pripade fungicidin (nebo neco alternativniho na kvasinky) zafunguje.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. října 2020 08:14

711990 Mám dobrou zkušenost (nejen u sebe) s Imazolem

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 10. října 2020 10:59

nonemy 4 týdny jsem se trápila s prasklými koutky, vyzkoušela kdeco, nic nepomohlo, takže jsem nakonec vyrazila na kožní, doktorka to okamžitě vyhodnotila jako formu atopického ekzému, dala mi mastičku na předpis a za týden byl klid. Takže bych to na lehkou váhu nebrala, kožní nemoci dokážou být dost záludné, byť se tváří jako "maličkost"

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 10. října 2020 14:10

nonemy ty tuším fajčíš, že? Ja som na toto trpela dlhé roky a myslím, že to bolo fajčením. Teda stale mi pery praskajú a sú suché (ja som celá taká vysušená a malo pijem ehm), ale oveľa oveľa menej, predtým som bola na balzamoch zavisla, teraz dám raz za deň.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 10. října 2020 14:29

nonemy Já to měla i na víčkách. Myslela jsem si, že je to atopický exem. Promazávala jsem, ale nic nepomáhalo. Až jsem došla na kožní. Pomohl mi Jarischuv roztok a Ifadolan a vynecháni ostatní kosmetiky.

Offline tv
4105 příspěvků moje polička 10. října 2020 15:03

Na koutky doporučuju Framykoin. Trápila jsem se s nima dlouho, tahle mast pomohla za chvíli. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. října 2020 16:16

Mrakoplas Vidíš, to ma nikdy nenapadlo! Ja som mala dlhé roky pery popraskané až do krvi, mazala som kadečím, v kútikoch nonstop Framykoin a potom to prestalo. Nikdy ma nenapadlo, že to mohlo byť spôsobené fajčením, ale časovo to sedí. Teraz nemažem ničím a pery mám normálne. Ak ma v zime ofúknr tak použijem Lush peeling a Averde balzám. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 17:07

Mrakoplas ano, kouřím a teda cumim, ze to vis ???? tato souvislost me vůbec nenapadla, ale určitě to je možné

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 17:13

Děkuji všem za rady. Vyzkouším nejdřív tu mastičku od @Esmerald a když nepomůže, naklusu na kozni.

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 10. října 2020 17:19

nonemy raz si to tu spomínala, že nemáte balkón a chodíš fajčiť von a nemáš pri tom rúško (blbosti si ja pamätám).

paktofonika mňa tá súvislosť napadla ešte dávno. Najhoršie som tie pery mala totiž po víkende (keď sa šlo piť a viac som fajčila).

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 18:59

Mrakoplas teda ty mas pamet :) a ja si myslela, ze prispivam tak málo, ze si o mne nemůže nikdo nic pamatovat :)

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 10. října 2020 19:13

nonemy Tak ja nekourim uz tak 16 let, takze u me ty problemy urcite s kourenim nesouvisely. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 19:15

Emerald to jsi dobrá, já prestala na 4 roky, když jsem otehotnela, pak stresy v práci a debil, debil, debil jsem zase začala :(

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:42

nonemy Mne vubec nedelalo problem prestat, pak jsem si treba jednou za rok nekde dala, ale jen tak na chut a pro ten pocit, ale co se nesmi kourit vevnitr, tak me to uz nelaka. Jednou mi tady ale nekdo napsal, ze kdyz jsem kourila 10 denne, tak to vlastne nebyla zavislost. No nebyla, ale znam lidi, co kouri i min a stejne se toho nedokazou vzdat.

Kazdopadne problemy se rty u me byla dost zahada. Zkousela jsem i vynechavat ruzne potraviny a bez efektu. A pak to nejak i s prispenim toho ictama preslo. Nevim, mozna to souviselo s psychikou, ale treba na jare jsem mela fakt hnusnej dlouhodobej stres a pusa v klidu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:48

Emerald taky kouřím průměrně 10 denně a závislá jsem těžce, prestat mi nejde. Myslím, ze jsem závislá víc psychicky, než fyzicky, uklidňuje mě to. Blba závislost.

Offline tv
4105 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:52

nonemy tohle se řešilo už na pekle, byla mi zaslána kniha a přestala jsem kouřit, nekourim tři roky. Jestli máš zájem, najdu to a přepošlu. Ale musíš být rozhodnutá, že chceš přestat.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:55

tv ano, určitě mám zájem, to budeš hodná. Nebudu kecat, s rozhodnutím to bude těžké, strasne bych chtěla přestat, strasne me to se.e, na druhou stranu mi to chutná a jak jsem psala, uklidňuje mě to. Asi proto je pro mě tak těžké přestat.

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:57

tv ja nekourim ale co je v te knize tak strasneho ze vetsina prestane?