SunEclipse jako mně je jasné, že by měli o majetku vědět nejvíc nejbližší příbuzní, ale očekávala bych, že bude notář spíš osoba nápomocná a ne nepřítel, zvlášť pokud se členové rodiny nestýkali.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Popíšu naše majetkové uspořádání. Jak už všichni víte jsem stará , v manželství 50let. Máme dva domy, jeden jsme si pořídili spolu , druhý manžel zdědil. Muj muž má taky firmu s.r.o. a společníka. Má angínu pectoris, cukrovku a CHOPN. Měl už dve operace , stenty a krkavici.
Asi před pěti lety mě napadlo co kdyby umřel , dědictví by se mohlo táhnout roky, vzhledem k firmě a já bych už asi sama nechtěla bydlet v domě. Ani bych dům nemohla prodat a asi ani úspory použít na koupi bytu. Sli jsme k notáři , puvodne jsem myslela aby mi svou půlku daroval. Notář nám řekl, že bude lepší společný dům vyjmout ze SJM. Všechno ostatní zůstalo při starém.
Byl to můj nápad a muž s tím neměl žádný problém.
Chtěla jsem tím říct, že není nic trapného ani nevhodného takovéto věci řešit.
Edit. Já jsem ovšem peragmatik.
Tak Betty podle mě je dobře, že to řešíte dopředu
Akorát jsem nepochopila, ten dům je teď jen tvůj?
Evaeva ano je jen můj, to byl smysl téhle mise.![]()
očekávala bych, že bude notář spíš osoba nápomocná
To samozřejmě s tebou souhlasím. Reagovala jsem na příspěvek tv, o tom, že notář dohledá majetek.
To samozřejmě s tebou souhlasím. Reagovala jsem na příspěvek tv, o tom, že notář dohledá majetek.
No nic, jdu to sepsat.
continuity muž je neresic, ale asi mu dám tuhle část diskuze přečíst, snad se konečně probere. My to máme s majetky taky vesele, něco je spolecne, něco jeho, něco moje, prostě pakarna.
rasaNori Tak zrovna v kombinaci "moje/jeho/společné" nevidím nic špatného.
continuity Já zase na základě této debaty začala přemýšlet, jak bych to vyřešila s nevlastním synem, kdyby se teď něco náhodou stalo s mužem, musím být připravená! :-)
... a já jsem zase ráda, že jsem jedináček a bezdětnej single - hrňte to sem, jen to musim stihnout všechno včas rozfofrovat
a vybrat si někoho, kdo dostane případný zbytky
Hlásím se o ty zbytky (tedy jestli vůbec něco zbyde, co nerozfofruješ u cosáků a v podobných obskurních krámech
).
jerry tak tohle všechno zbyde ještě s visačkama a v taškách, v ložnici ![]()
a parfémy jsou v koupelně a v komoře - depozit! ![]()
když přivedu Ronnyho do práce, tak se všichni smějou, že nejbohatší ridgeback v Evropě
Pro pořádek bych chtěla dodat , že dřív jsem se nejakym majetkem vůbec nezabývala. To přišlo až s nemocemi a věkem. Přestala jsem být bohém a nad věcí. Je to smutné.
Tak já mám jenom dobrý nápady....hotová ochránkyně sirotků![]()
Tak Bettyja poprve, kdyz zemrel tchan.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)