Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:02
Reakce na rozarka:

Díky :-)

Teď šiju tyhle větší, mají na výšku asi 36 cm. Ale občas zešílím a šiju takový, co se vejdou do těhle šatů :-)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:41
Reakce na Jehelníček:

Moc bych chtěla k vám do kurzu, vážně! Ale mám obavy, že můj medvěd by se pyšnil jménem Quasimodo.

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 09. února 2017 22:16
Reakce na Jehelníček:

Já bych zešílela,kdybych šila tak malé průramky :) Bomba!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. února 2017 07:19
Reakce na Kokoska:

Určitě ne:-) Zatím všichni byli krásní.

V březnu a dubnu ještě nějaké kurzy budou, až budu mít termíny, napíšu vám. To je totiž nejlepší dárek, vlstnoručně ušitý medvěd

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 10. února 2017 11:09
Reakce na Jehelníček:

a šlo by si na tom kurzu ušít i něco jiného? třeba nohatýho zrzavýho ridgebacka?

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. února 2017 11:18
Reakce na Potrefenáhusa:

já bych z akrylu taky nepletla, škoda práce.V galanteriích nic nemaj nebo je to fakt strašně drahý, já teď toužím ještě po copánkovým svetru z tvídu a to chtějí za jedno malý klubko snad 250,- - to by i tuhlencten tvíd vyšel levnějc. Teď jsem zrovna koukala na fleru po přízích (našly by se, ale myslím, že skoro vyjde levnějc, když si je ze zahraničí objednám sama) a našla jsem tam i na prodej svetry kolem tisícovky ze 100% akrylu - za tu práci málo, za materiál moc, škoda úsilí a času, fakt.

Ano, přesně, přijde mi to škoda práce.

Tyhle stránky jsem neznala... Nicméně zůstanu u toho, že jsem se pokochala, ty ceny jsou také poněkud mimo můj dosah. Taky často objednávám od Dropsu v akcích... Ty Alasky v dalším příspěvku jsou úžasné. Z Alasky už jsem taky pletla a pletlo se z ní výborně.

Mmch, už se mě pár lidí ptalo, jak dlouho mi trvá, než upletu svetr. Ono tedy záleží na síle příze a jehlic, že... ale ani tak jsem to nikdy neměřila. Pletu tehdy, když potřebuju zaměstnat ruce a vlastně "využívám čas", takže čas strávený pletením neberu jako náklad, ale když tu píšeš o tom fleru, tak tisícovka za práci je fakt málo - když si člověk vezme, kolik tím stráví času...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. února 2017 11:54
Reakce na Panenka:

Plete se z ní dobře a rychle to nabejvá, jen je fakt už docela dost tlustá, takže dvojitej norskej vzor bude asi kapku prkennej :-D

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:39
Reakce na RoSa:

To nevím, teda , psí střih jsem si dělala takovýto, tak leda, že bychom ho zkusily nějak zridgebackovat? :-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:42
Reakce na Jehelníček:

ju, stačilo by odpárat jedno očičko :-D

Krásný to máte!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:51
Reakce na Potrefenáhusa:

:-)

Rufíček

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 10. února 2017 14:28
Reakce na Jehelníček:

jo jo jo! Krásný jsou!

Bude stačit jen prodloužit nožičky a ocásek a na hřbet našít zpětnej pruh

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 10. února 2017 15:38
Reakce na RoSa:

Akorát jestli by při těch dlouhých nohou stál? Ale to by asi tak nevadilo, oni ridgebaci leží rádi a dobře! :-P

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. února 2017 17:44
Reakce na Jehelníček:

Psy aj medvedi sú prekrásny  Ak by Vám náhodou niekedy zvýšil čierny a biely manšester alebo vlna tak ....

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. února 2017 17:58
Reakce na paktofonika:

Jééé! 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 10. února 2017 19:22
Reakce na Jehelníček:

Dík za nabídku! V dubnu bych přišla moc ráda, březen bude časově náročný.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 23. února 2017 07:35

první svetr upleten, vyprán, usušen a vyzkoušen a je mi velkej, takže původně měl bejt pro mě a pro kamarádku k narozeninám černej, ale kamarádka je větší a vyšší, takže dostane tenhle :-D

A ještě pletu zelenou čepici s listama, ale asi ji nestihnu doplést do konce, než mi dojde vlna.

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 23. února 2017 07:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Úžasný dílo! Kamarádka o dárku ví,nebo to bude překvapení? 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 23. února 2017 07:51
Reakce na rozarka:

překvapení. Akorát ty kulatý narozeniny má až v květnu (nechala jsem si rezervu, haha), tak nevím, jestli z toho spíš neudělat opožděnej dárek k vánocům :-D

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Kdybych se mohla s něčím tak pracným rozloučit ,tak bych se taky neudržela a dala jí to hned. Proto taky nechávám nákup Ježíška až na poslední chvíli. Jinak bych furt nic neměla.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak ten vypadá úžasně! A ta rozpracovaná čepice taky. Je nějaká šance vlnu dokoupit?