V jakém programu upravujete fotky? Hodně tu zmiňujete úravu kontrastu, stínů, teploty... Chtěla bych některé své fotky zkusit upravit, ale nemám představu v čem a co by bylo uživatelsky přívětivé pro začátečníka...
Fotím, fotíš, fotíme
Já v Zoneru. Většina programů se dá na měsíc vyzkoušet zadarmo.....
Nepleteš :) Šli jsme na Adamekhutte a kousek pod ledovcem jsme měli stan. Musím říct, že jsem svojí fyzičce věřila trochu víc, takže jsem tam taky málem vypustila duši. Chce to větší trénink ![]()
Večerní mlhovina

noční pokus

Včera jsem si koupila makro objektiv, tak první pokusy..

Nikdy bych nevěřila, že jsou to takoví krasavci.... hodně mě to teď baví... Ale je to teda náročné. Odpad je dost brutální. Focení krajin je proti tomu naprostá pohoda. 

Ty potvory neposedí, co? Ale máš to krásné.
Včera jsem si koupila makro objektiv, tak první pokusy..
Makro super
Co za objektiv jsi koupila a jakou to má ostřící vzdálenost (jak blízko mjusíš být k objektu)? Já uvažuji o makro kroužcích, abych mohla fotit trochu z dálky, ale takovéhleho zvětšení teda 100% nedosáhnu. Každopádně gratuluji k novému objektivu ![]()
Váhala jsem mezi Sigma 105 a 150, světelnost oba myslím 2.8. Nakonec jsem vzala 150, abych právě mohla být dál. Takže ostřící vzdálenost od čipu na zobrazení 1:1 myslím 38 cm, 1: 2 cca 50 cm.... takže v pohodě, akorát váží skoro 1200 gramů.
Váhala jsem mezi Sigma 105 a 150, světelnost oba myslím 2.8. Nakonec jsem vzala 150, abych právě mohla být dál. Takže ostřící vzdálenost od čipu na zobrazení 1:1 myslím 38 cm, 1: 2 cca 50 cm.... takže v pohodě, akorát váží skoro 1200 gramů.
To zní hodně dobře i když chápu, že váha se pronese
Tak ať velmi dobře slouží ![]()
Tak ještě pár pokusů z dneška... a slibuji, že si dám pauzu... :-)
k tomuto bych potřebovala vymyslet nějaký vtipný komentář na instagram, zatím mě napadlo jen 3..2...1...go, ale láká mě nějak komentovat ta okousaná přídla...tak kdyby měl někdo nějaký nápad... ![]()

Tak tohle je fakt bomba ![]()
Rozklikla som si fotky v plnej veľkosti a vážne to nemá chybu
Ja hmyz naživo nemusím, ale na tých makro fotkách ma úplne fascinuje a nemôžem sa na to vynadívať.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)