Děkuji za pochvaly , jsem fakt nadšená, překvapilo mě, jak jsou často chlupatí a roztomilí.
Fotím, fotíš, fotíme
To je přímo úchvatná podívaná. Je to se stativem?
Nene, všechno z ruky, ten hmyz se strašně hýbe, než bych postavila stativ , tak je fuč. Je to fakt celkem těžké fotit. Je potřeba strašně krátký čas , ideálně 1/1500-2000, přitom bych potřebovala trošku větší hloubku ostrosti, protože je strašně malá, jak jsem blízko... nutně musí být hodně světla, ve stínu se fotit nedá. Objektiv je na udržení celkem těžký, tak se za chvilku roztresou ruce....no v konečném výsledku, když se provede jedná z 20, tak je to hodně.
Na Instagramu je toho víc, ale varuju, je tam jeden pavouk a toto je jeho kořist
k tomuto bych potřebovala vymyslet nějaký vtipný komentář na instagram, zatím mě napadlo jen 3..2...1...go, ale láká mě nějak komentovat ta okousaná přídla...tak kdyby měl někdo nějaký nápad... ![]()

"Zlatej jetel, na růže už víckrát neletím, zase jsem si natrhla šaty." ![]()
Jinak, Berto, nádhera...
Právě se ptám vzhledem k váze objektivu, má to aspoň nějaký stabilizátor?
To je dobré, ale potřebuji něco jednoduššího, co přeložím do angličtiny. ![]()
Má
Rozklikla som si fotky v plnej veľkosti a vážne to nemá chybu
Ja hmyz naživo nemusím, ale na tých makro fotkách ma úplne fascinuje a nemôžem sa na to vynadívať.
jak se dají rozkliknout fotky v plné velikosti? Já myslela, že to nejde, když se sem dávají zmenšené
Pravým tlačítkom a vybrať zobrazenie fotky na novej záložke. Napríklad tá včela z 18:21 sa mi zobrazila na 1600x1300 px.

Vsechny fotky jsou krasny, ale tahle je teda pecka ![]()
Nene, všechno z ruky, ten hmyz se strašně hýbe, než bych postavila stativ , tak je fuč. Je to fakt celkem těžké fotit. Je potřeba strašně krátký čas , ideálně 1/1500-2000, přitom bych potřebovala trošku větší hloubku ostrosti, protože je strašně malá, jak jsem blízko... nutně musí být hodně světla, ve stínu se fotit nedá. Objektiv je na udržení celkem těžký, tak se za chvilku roztresou ruce....no v konečném výsledku, když se provede jedná z 20, tak je to hodně.
Na makro kdyžtak existují různá spešl světla, co se připojí k foťáku právě proto, aby se dalo fotit i za horších podmínek... Jo a na tu hloubku ostrosti - Olympus umožňuje i bracketing ve fokusu (projede víc rovin zaostření klidně na jedno zmáčknutí spouště) tak bych koukla, jestli něco takovýho nemá i Tvůj Canon....
Pravým tlačítkom a vybrať zobrazenie fotky na novej záložke. Napríklad tá včela z 18:21 sa mi zobrazila na 1600x1300 px.
Díky za tip, tohle jsem netušila :) každopádně po rozkliknutí jsou ty fotky Berta ještě o třídu lepší. i pokud je to skore jedna z 20, tak super ![]()
No to jo, ona se ale stejně zobrazí maximálně v tom rozlišení, co je sem vložena, tzn nějakých 800 kB, v reálu měla samozřejmě víc, ale na prohlídnutí fotek je to dobrý tip.
Na makro kdyžtak existují různá spešl světla, co se připojí k foťáku právě proto, aby se dalo fotit i za horších podmínek... Jo a na tu hloubku ostrosti - Olympus umožňuje i bracketing ve fokusu (projede víc rovin zaostření klidně na jedno zmáčknutí spouště) tak bych koukla, jestli něco takovýho nemá i Tvůj Canon....
Mám Nikon, ten má bracketing expoziční, ve fokusu bohužel ne

teda ![]()
Krásné fotky.
Já bych se k těm včelám bála přiblížit, abych je nenas... Já se toho bodavěho hmyzu dost bojím. ![]()
Neni to teda vtipny, spis takovy (pseudo)moudro
Even if your wings are broken, your will will allow you to fly.
Opylena vcela je uzasna.
To je na ibisku? Zrovna vcera jsem do jednoho koukala, jak tam jedna takova obsypana leze a rikala si, ze by to stalo za fotku. Jenze uz bylo k veceru a kvety se zaviraly, tak az pristi vikend, driv rozumne za svetla nestiham :-)
Neni to teda vtipny, spis takovy (pseudo)moudro
Even if your wings are broken, your will will allow you to fly.
to je skvělé... díky.. můžu si to teda vypůjčit?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)