Keď si predstavím ako rýchlo sa tieto potvory pohybujú, tak tá fotka mi pripadá skoro ako zázrak ![]()
Fotím, fotíš, fotíme
to je škoda, ten stativ fakt chybí, já jsem si dokonce i předsklopila zrcátko, ale i tak to má pěkný. Já jsem vůbec nevěděla, že zatmění je...jinak bych to zkusila taky.
Asi mám tip na dar k najbližšej príležitosti... ono sa taký statív hodí aj keď si človek chce niekde na túre vyfotiť pekné spoločné foto a neni zrovna poruke vhodný šuter ![]()
Tak to by bola asi hlavná podmienka, aby bol ľahký a skladný. Ale zas neviem, či taký statív udrží aj zrkadlovku s ťažkým objektívom, budem musieť k tomu niečo naštudovať.
Jsou i takove, akorat tam uz je cena treba kolem 5000
Původně měl jít rozpustit do kyseliny a prohnat síty, ale když jsem si ho prohlédla, naznala jsem, že takový mazlík si zaslouží opečovávat, už jen proto, že pochází z doby markraběte Jana Jindřicha.

Čumím tu na statívy a zaujal ma GorillaPod. Majú aj model s nosnosťou 3kg, ten teda stojí vrátane otočnej hlavy 2500... no, mám nad čím premýšľať ![]()
Asi mám tip na dar k najbližšej príležitosti... ono sa taký statív hodí aj keď si človek chce niekde na túre vyfotiť pekné spoločné foto a neni zrovna poruke vhodný šuter ![]()
Se stativama je trochu problém, ty velké stabilní většinou nebývají tak skaldné (anebo jsou šíleně drahé) - nám dokonce na kurzu říkali, že pořád je nejlepší kovový než hliník, protože čím je stativ lehčí, tím snáz se poddá povětrnostním podmínkám......
Já to řeším tak, že mám malý stativek co vrazím do brašny na cestování a když vyrážím cíleně třeba ve svém městě fotit noční fotky, tak si zatím půjčím tátův velký bytelný......... Ten malý mám Gorilapod hybrid, na ultrazoom je akorát ale na zrcadlovkus e dělá malinko bytelnější verze. Má výhodu, že se dá obtočit i kolem zábradlí a tak......
Jinak při focení ěmsíce bez stativu je dobrý trik taky bodové měření expozice (prodlouží to čas), ale při těch fakt velkých zoomech to asi nepomůže )já tak fotila měsíc na ultrazoomu s ekvivalentem ohniskové vzdálenosti cca 400 mm....)
Čumím tu na statívy a zaujal ma GorillaPod. Majú aj model s nosnosťou 3kg, ten teda stojí vrátane otočnej hlavy 2500... no, mám nad čím premýšľať ![]()
Koukám, že jsem měla dočíst
Za mě zkušenost s Gorilapodem super, ale doporučila ybch při nákupu zkonzultovat s prodávajícím a vyzkoušet s foťákem. Ten o kterém mluvíte mi taky nabízeli, protože hybrid už byl nedostatečný pro focení s dlouhým objektivem (a to se do nosnosti vešel). Ale já většinou fotit spíše širokoúhle, takže sjem to tolik neřešila (a i s dlouhýms e dá využít, jen už se neomotá o větev).
A hlavně doporučuji prokonzultovat s obdarovávaným, co on sám preferuje a bude mu víc k užitku (zda chce stativ nosit s sebou i na tůry a tak).....
Asi jsem trdlo, ale co to je? Váhám mezi kusem zdi a kosterním pozůstatkem ![]()
No na ten GorillaPod som sa zrovna dívala na nete, ale asi by som ho potrebovala vidieť aj na živo... My práve na výlety nosíme len menší kompakt s výmenným objektívom (konkrétne Nikon J2, objektívy máme základný a k tomu tele), na ten by asi stačil aj nejaký z tých menších a ľahších statívov... ale zas aby mal človek možnosť príležitostne vyfotiť nejakú tú nočnú scénu zo zrkadlovky alebo Mesiac, keď ho prepadnú umelecké ambície ![]()
Kus zdi s vajíčkem ![]()
No na ten GorillaPod som sa zrovna dívala na nete, ale asi by som ho potrebovala vidieť aj na živo... My práve na výlety nosíme len menší kompakt s výmenným objektívom (konkrétne Nikon J2, objektívy máme základný a k tomu tele), na ten by asi stačil aj nejaký z tých menších a ľahších statívov... ale zas aby mal človek možnosť príležitostne vyfotiť nejakú tú nočnú scénu zo zrkadlovky alebo Mesiac, keď ho prepadnú umelecké ambície ![]()
Je to těžký, no..... pak je ejště řešení krnout, jestli někdo neprodává klasický velký stativ za slušnější bazarovou cenu (třeba na Paladix) a koupit k tomu jen malý cestovní. Já si koupila gorilapod právě proto že vím, že na náročnější focenís e stativem si můžu půjčit ten tátův......
Pokud chceš rovnou univerzální, tak asi nic lepšího než gorilapod pro DLSR neseženeš (vycházím z toho, když jsem se po stativu koukala sama). Jinak ten Gorilapod vždycky musíš někde opřít/omotat, klasický velký tripody jsou super v tom že přijdeš a fotíš klidně uprostřed náměstí
Ale zase na výlet fakt ne vždy ideální.
Určitě když to chcete i na focení na samospoušť tak žádný monopod ![]()
A jak říkám, hybrid mi unese naprosto bez problému Olympus Om-D E-M10 s objektivem 17mm, s objektivem 14-150 už ho nikde neomotám a hlava ho neudrží ve svislé pozici, s vysunutým zoomem jsem to ani nezkoušela.....
No je mi jasné, že na tú zrkadlovku by ten hybrid nebol ani náhodou, to by chcelo už určite ten drahší. Každopádne vďaka za rady a skúsenosti. ![]()
BEZ vajíčka!![]()
![]()
Já jsem stále na makro vlně
, ale nebojte, mě to časem také přejde ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)