Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 16:56
Reakce na barbucha:

S tím holením jste mi připomněla, jak jsem seděla na Kubě v autobuse vedle Kubánky, která měla oholené nohy, ale přesně po místo, kde jí končily bermudy. Ale opravdu přesně jako podle pravítka. (a následovalo něco příšerného, tak moc, že se jí ani vlastně nedivím, že se jí to nechtělo holit). 

Offline olte
679 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 18:16
Reakce na barbucha:

No jo, takovejch bylo... a přitom měly srovnání přece. Tak vlastně přece jen politický zřízení ovlivnilo i tohle: jak bylo žádoucí navštěvovat operu v teplákách, tak správná pracující soudružka neměla co holdovat zjemnělým kapitalistickým zlozvykům

Vzpomněla jsem si hned na Betty McD., jak její dcery kradly manželovi ta holítka a belhaly se z koupelny se zkrvavenými lýtky a to bylo prosím pěkně za války, v pravěku...

já si teda myslím, že právě naopak za minulého režimu opravdu valná věšina lidí chodila do divadla  vhodně oblečená. Že přijít do divadla ve sportovním, jak je to dnes běžné, si fakt nikdo nedovolil. Lidi sice neměli bůhví jaké modely, ale opravdu rozlišovali oblečení na všední den a slavnostní příležitost.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 18:32

Nechápu, proč tolik žen nosí reflexní pásky na kabelkách.  Asi aby byly v tom obchoďáku  vidět   Ale že si dá někdo  na kabelku  Guess- i když je to fake - pásek s nápisem  olomoucké tvarůžky......to je fakt děs. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 20:32
Reakce na olte:

Mluvila jsem o vzdálenější době, po roce ´48  Tehdy opravdu nebylo "in" si hrát na nějakou honoraci. Stejně tak, jako nahnali "inteligenci" do výroby, aby patrně odčinila prohřešek vyššího IQ... tak ze stejných ideologických důvodů bylo vhodné navštívit operu v pracovním oděvu. Později to samozřejmě trochu polevilo (asi ve stejný době, kdy trochu polevil zejména stalinskej režim v našem vzoru sssr a skončila studená válka). A pak souhlasím, že se lidi začali zevnějšku víc věnovat.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 20:32
Reakce na Berta:

To je luxusní úlovek! 

Offline jerry
10325 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 20:53
Reakce na Berta:

Nápis bude pravděpodobně upozorněním na obsah kabelky

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 08:54
Reakce na Fakirka:

Děkuju. Aktuální je to pořád, když už ne k Vánocům, tak časem k narozeninám. Jak se pozná těhotný šnek? Na teplotu žádné zvláštní nároky asi nemají? A na jak dlouho se od nich dá odjet?

Já se totiž hrozně bojím, abychom to neumořili.

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 10:30
Reakce na Sweet Potato:

Děkuju. Aktuální je to pořád, když už ne k Vánocům, tak časem k narozeninám. Jak se pozná těhotný šnek? Na teplotu žádné zvláštní nároky asi nemají? A na jak dlouho se od nich dá odjet?

Já se totiž hrozně bojím, abychom to neumořili.

Těhotnému šnekovi jsou vidět v dýchacím otvoru vajíčka. Je trochu legrační, že mají jeden otvor na dýchání, rození i vyměšování. Mají rádi teplo, ale ti naši jsou už značně otužilí, protože syn v pokoji nikdy netopí. Rádi se koupou v lavoru. Doporučuji pořídit aspon dva, jedšn by bl smutný. Rádi po sobě lezou a společně se krmí.

My od nich odjídíme na dva týdny běžně. Ale máme ještě kocoura a kamarádka za ním denně chodí. Šnek jen tak hlady neumře, když se má špatně, zavíčkuje se v ulitě a čeká na lepší časy. A zvládne se o něj postarat i člověk, co se jich štítí, viz. moje kamarádka. Nadzvedne dekl, vytáhne starý salát a z výšky hodí další. Občas kelímkem vybere zvytky. Oni nesmrdí.

Offline olte
679 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 12:32
Reakce na barbucha:

aha, tak tuhle dobu nepamatuju:)  já mysela tak o cca 30 let později:)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 12:54
Reakce na Berta:

Občas bych byla vděčná, kdyby chodci na sobě nějaké reflexní prvky měli i ve městech. Jezdím přes sídliště, kde přecházejí úplně nesmyslně a moc osvětlené to tam není. Na značce netrvám 

Offline pilot Dodo
11 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 13:10
Reakce na barbucha:

No u nás v horách chodily v padesátých letech dělnice v kloboučku a rukavičkách, děvčata v krátkých halenkách do pasu a v širokých sukních (a jsem šťastná jako blecha, že mi ty krásné věci po babičce zůstaly) a pánové rozhodně rozlišovali, v čem chodí do fabriky a do JZD a v čem mezi lidi. Žádná degradace jako montérky na sto způsobů na hnůj i do města, nedejbože na tancovačku. Ale třeba to bylo v Praze nebo v jiném větším městě jiné, tohle se týká Hradce Králové a Orlických hor.

A k holení... mamka ani babička se nikdy neholily... taky to vůbec nepotřebují, grrr. Bohužel jsem v tomhle po tatínkovi :D Nicméně mamčiny spolužačky (ročník 1959) se všechny holily, vyprávěla mi, jak nikdy nechápala proč :D

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 14:04
Reakce na Kokoska:

mně by úplně stačilo, kdyby chodci měli pud sebezáchovy, popřípadě nějakou tu sebereflexi:P protože i když já je nevidím, oni mě vidí stoprocentně. tak proč se mi občas vysloveně snaží skočit pod kola to nechápu, dyť by to muselo bolet! a plechy fakt nebolí...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 19:09
Reakce na Kokoska:

Občas bych byla vděčná, kdyby chodci na sobě nějaké reflexní prvky měli i ve městech. Jezdím přes sídliště, kde přecházejí úplně nesmyslně a moc osvětlené to tam není. Na značce netrvám 

A Vám se to teda líbí? Nikde jsem přece nepsala, že mají chodci chodit po setmění bez reflexních prvků.  A nestačilo by ten pásek mít prostě v kabelce  a jen ho vytáhnout v případě potřeby?

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 20:31

Tak ja som ráno ešte za tmy išla autom a pred auto mi vbehla baba s reflexpaskou na kabelke. Vďaka za ten pásik, bol jediný vidieť. Zastala som natesno a baba mi vynadala že som ju skoro zrazila. Keď som jej povedala, že ju nie je vidieť, tak som sa dozvedela, že cez to silne svetlo čo moje auto má, ju isto musím vidieť. Ha! 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 20:58
Reakce na Janulik03:

OK, vzdávám se. Chválím paní, že myslí na bezpečnost svoji i všech  řidičů, kteří by ji mohli ve frontě na jídlo v IKEA restauraci srazit vozíkem na jídelní podnosy,  kdyby náhodou a nečekaně třeba vypli proud. Nápis na pásku je pravděpodobně nákupní seznam, aby náhodou něco nezapomněla. Jak praktické!  Asi si to pořídím také. 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 21:37
Reakce na Berta:

Prosim neporizovat! Ja s vami na 100% souhlasim, ze to je peklo! Kdyz uz musi byt reflexni paska, dobre, ale ten napis!? 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 21:41

Berta 

Samozřejmě se mi to nelíbí a taky bych byla ráda, kdyby chodci uvažovali hlavou. Jenže jak píše Janulík, někdy je to o fous. Paní spěchá na autobus, auto si přece nedovolí ji přejet, žejo. A kdyby si tu pásku měla pořád nandávat a sundávat, to se na to vykašle úplně. Takže díky za každé syrečky, které zabrání maléru, i kdyby byly 100x zbytečně na prohlídce Hradu nebo u zubaře.

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 22:23
Reakce na Berta:

Ale ten môj príspevok nebol o tom, že sa mi pásik na kabelke páči. Súhlasím s tým, že je zo hnusne. Ja by som ráno napeso mala asi reflexnú vestu. 

Bola to fakt ale iba blbá náhoda, že som  to zahliadla, keby bol inak otočený na tom drziaku kabelky, tak ho nevidím.

Je to divná "móda". 

Jo a syrecky je top!!!!!!!! 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 22:28
Reakce na MP Marge:

Třeba je to reklamní předmět. Taky jsem letos jeden dostala. Takže teď mám pásku Akumulátory Táborský. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 22:42
Reakce na Bledule:

Ale tak jistě že je to reklamní předmět. Tipuji to něco jako  2 balení syrečků + reflexní pásek zdarma.  Prosím, už žádnou další obhajobu toho pásku s tím konkrétním nápisem nebo se mně fakt přitíží, rozbolí mě krk a začnu kašlat. Leze na mě totiž nějaká viróza. A tady ta diskuze mně  oslabuje imunitu. Že já to sem vůbec dávala!