Já to neobhajuji. To, že to člověk dostane, neznamená, že to musí nosit. ![]()
Hrůza a děs :-)
Hodlala jsem se právě ještě pořádně jízlivě těm páskům vysmát - s poukazem na můj pěknej reflexní přívěšek v podobě dalarnskýho koníka... když jsem zjistila, že mi ho v návalu mhd někdo ukrad!! ![]()
Mně přijde, že namotané na té kabelce je to většinou na nic. Nosí to tak moje kolegyně, ale ten pásek stejně není vidět jak má kabelku na rameni, přitisknutou k tělu a pásek je namotaný na té straně kabelky, která směřuje dopředu. Když jsme se o tom bavily, tak jsem se jí ptala, proč si tu pásku teda neomotá kolem ruky a ona mně řekla, že na kabelce to stačí, kdyby ji někdo kontroloval,tak reflexní pásek má.
Zřejmě existuje skupina lidí, která nosí reflexní prvky jenom proto, že je jakési nařízení a podstata problému je nezajímá a pohled řidiče už vůbec ne.
Hodlala jsem se právě ještě pořádně jízlivě těm páskům vysmát - s poukazem na můj pěknej reflexní přívěšek v podobě dalarnskýho koníka... když jsem zjistila, že mi ho v návalu mhd někdo ukrad!! ![]()
Ten je krásný kde jste ho koupila?
Obrázek je jen ilustrativní, ta odrazka byla kapku placatější
Koupeno ve Švédsku. Jak je tam tma a všichni choděj v tmavým, nosej právě takový (nejrůznější) přívěšky pořád. Pásky ne
Ale vsadím se, že až budu hledat zase koníka, už ho neseženu. Ach jo, zloději zlodějský.
Třeba je to reklamní předmět. Taky jsem letos jeden dostala. Takže teď mám pásku Akumulátory Táborský. ![]()
No jo, tak to pani bude dostavat syrecky do smrti zdarma ![]()
Než ji přejede auto. ![]()
![]()
Já myslím, že případné kontrole by pásek na kabelce nestačil. Mám pocit, že musí být taky správně umístěný - na ruce nebo na noze a nevím kde ještě, ale určitě ne na uchu kabelky.
predevsim ve meste zadna posahana kontrola nehrozi. 90 % tech okrouzkovanych kabelkarek se na neosvetlenou okresku potme pesky nikdy nevyda..
Tak předpokládám, že paní se pohybuje za tmy mimo obec, když řeší kontroly. A nebo si to nějak divně přebrala ![]()
Tak jsem si našla přesné znění
§ 53, odst. 9 zákona č. 361/2000 Sb. zní:
„Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.“
Netuším jak by dopadla kontrola chodce s reflexní páskou na kabelce v praxi.
Podle názoru té mojí kolegyně odhaduju, že existuje skupina lidí, která si ten zákon opravdu přebrala "divně" a proto ty okroužkované kabelky.
Já mám tento reklamní reflexní namotávací kroužek s nápisem BIRREL a poctivě ho nosím teď potmě do lesa a tak. Na ruce, že jo, kabelku s sebou se psem nenosím.
Nedávno byl v Dnes test těch pásků (jsou mezi nimi hodně velké rozdíly, mimochodem) a rozsáhlé povídání o jejich nošení. Je důležité mít ho na straně do vozovky. Obvykle tedy vpravo. Na kabelce přes pravé rameno je to prý taky funkční a ok, samozřejmě, pokud ho nositelka nepřiplácne do podpaží.
Já mám tento reklamní reflexní namotávací kroužek s nápisem BIRREL a poctivě ho nosím teď potmě do lesa a tak. Na ruce, že jo, kabelku s sebou se psem nenosím.
Velmi rozumné. Taková liška v džípu by tě bez něj mohla lehce přehlídnout ![]()
![]()
Je mi dost...
Ale vzhledem k tomu, že u nás se holily odjakživa všechny (zřejmě pod vlivem pohledu na kapitalistické filmové hvězdy) - včetně předválečných ročníků, považovala jsem to za normální. Naopak mě na základce vždycky zarazily matky spolužaček, zarostlé jak opice.
Politické zřízení na hygienické návyky vliv nemělo. Ještě to tak. ![]()
Tak to jsi měla štěstí, protože vyrůstala v okolí, na něž kapitalistické filmové hvězdy evidentně vliv neměly. Změnu jsem zaregistrovala až po revoluci, když mi bylo zhruba třináct, takže to asi fungovalo jak kde.
A to ještě můžeme být rády, že si Bydžovská vzala jen 7/8 džíny. Já takhle jednou kdysi koukala před mnoha lety na nějakou show nebo diskuzní pořad v RTL a vystoupila tam jedna docela hezká brunetka, která dělala fotomodelku a ty nohy ukazovala komplet. A to byl teprve kožuch
. A fakt tehdy dostávala zakázky za to, že jí fotily i s těma nohama
. Dodnes vidím živě její fotku ve spodním prádle a ty nohy k tomu
. To bys měla teprve trauma
. Ta fotka Bydžovské naštěstí nebyla ve velkém detailu a byl to jen kousek ve srovnání s tím, co nosím v paměti.
Mě osobně mnohem víc vždycky vyděsí, když se Daniela Kolářová usměje a ukáže přitom zuby. Ble
.

Já včera večer koukala na ČT1 na Zázraky přírody. Hezky z postele, obložená kapesníky a popíjející čaj a smoothie.
A tam byla Vondráčková. Teta Helena. A to byl děs a hrůza!
Čelo, tváře a brada jak lakovaná kůže. Zbytek okolo, zejména krk, ruce, svrasklá jak 200letá želva.
A úplně divně mluvila, tak jako šišlala, nebo si šlapala na jazyk. Nulová mimika, strnulý výraz, špatná artikulace. Asi je čerstvě po plastice nebo má navíc novou protézu.
Fakt vypadala děsivě
Že si už nedá pokoj.

Lisky tu nemame, jen srnky a tem se kopytky blbe drzi volant. Ale cyklisti jsou radi, ze se jim nezjevuju jako duch svaty na posledni chvili.
Proč? ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)