Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 22:55
Reakce na Berta:

Já to neobhajuji. To, že to člověk dostane, neznamená, že to musí nosit. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 23:02

Hodlala jsem se právě ještě pořádně jízlivě těm páskům vysmát - s poukazem na můj pěknej reflexní přívěšek v podobě dalarnskýho koníka... když jsem zjistila, že mi ho v návalu mhd někdo ukrad!! 

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 05:47

Mně přijde, že namotané na té kabelce je to většinou  na nic. Nosí to tak moje kolegyně, ale ten pásek stejně není vidět jak má kabelku na rameni, přitisknutou k tělu a pásek je namotaný na té straně kabelky, která směřuje dopředu. Když jsme se o tom bavily, tak jsem se jí ptala, proč si tu pásku teda neomotá kolem ruky a ona mně řekla, že na kabelce to stačí, kdyby ji někdo kontroloval,tak reflexní pásek má.

Zřejmě existuje skupina lidí, která nosí reflexní prvky jenom proto, že je jakési nařízení a podstata problému je  nezajímá a pohled řidiče už vůbec ne.

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 07:54
Reakce na barbucha:

Hodlala jsem se právě ještě pořádně jízlivě těm páskům vysmát - s poukazem na můj pěknej reflexní přívěšek v podobě dalarnskýho koníka... když jsem zjistila, že mi ho v návalu mhd někdo ukrad!! 

Ten je krásný kde jste ho koupila? 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 09:30
Reakce na Torrah:

Obrázek je jen ilustrativní, ta odrazka byla kapku placatější  Koupeno ve Švédsku. Jak je tam tma a všichni choděj v tmavým, nosej právě takový (nejrůznější) přívěšky pořád. Pásky ne  Ale vsadím se, že až budu hledat zase koníka, už ho neseženu. Ach jo, zloději zlodějský.

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 15:24
Reakce na Bledule:

Třeba je to reklamní předmět. Taky jsem letos jeden dostala. Takže teď mám pásku Akumulátory Táborský. 

No jo, tak to pani bude dostavat syrecky do smrti zdarma 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 15:28
Reakce na MP Marge:

Než ji přejede auto. 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 21:02
Reakce na Bledule:

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 21:20
Reakce na Černá kočka:

Já myslím, že případné kontrole by pásek na kabelce nestačil. Mám pocit, že musí být taky správně umístěný - na ruce nebo na noze a nevím kde ještě, ale určitě ne na uchu kabelky.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 21:29
Reakce na coralline:

predevsim ve meste zadna posahana kontrola nehrozi. 90 % tech okrouzkovanych kabelkarek se na neosvetlenou okresku potme pesky nikdy nevyda..

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 21:31

Tak předpokládám, že paní se pohybuje za tmy mimo obec, když řeší kontroly. A nebo si to nějak divně přebrala

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 00:37
Reakce na coralline:

Tak jsem si našla přesné znění

§ 53, odst. 9 zákona č. 361/2000 Sb. zní:

„Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.“

Netuším jak by dopadla kontrola chodce s reflexní páskou na kabelce v praxi.

Podle názoru té mojí kolegyně odhaduju, že  existuje skupina lidí, která si ten zákon opravdu přebrala "divně" a proto ty okroužkované kabelky.

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 18:20

Já mám tento reklamní reflexní namotávací kroužek s nápisem BIRREL a poctivě ho nosím teď potmě do lesa a tak. Na ruce, že jo, kabelku s sebou se psem nenosím.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 19:29
Reakce na Černá kočka:

Nedávno byl v Dnes test těch pásků (jsou mezi nimi hodně velké rozdíly, mimochodem) a rozsáhlé povídání o jejich nošení. Je důležité mít ho na straně do vozovky. Obvykle tedy vpravo. Na kabelce přes pravé rameno je to prý taky funkční a ok, samozřejmě, pokud ho nositelka nepřiplácne do podpaží.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 21:41
Reakce na dzizisketa:

Já mám tento reklamní reflexní namotávací kroužek s nápisem BIRREL a poctivě ho nosím teď potmě do lesa a tak. Na ruce, že jo, kabelku s sebou se psem nenosím.

Velmi rozumné. Taková liška v džípu by tě bez něj mohla lehce přehlídnout 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 21:51
Reakce na barbucha:

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 01. ledna 2017 11:34
Reakce na barbucha:

Je mi dost...  Ale vzhledem k tomu, že u nás se holily odjakživa všechny (zřejmě pod vlivem pohledu na kapitalistické filmové hvězdy) - včetně předválečných ročníků, považovala jsem to za normální. Naopak mě na základce vždycky zarazily matky spolužaček, zarostlé jak opice.

Politické zřízení na hygienické návyky vliv nemělo. Ještě to tak.

Tak to jsi měla štěstí, protože vyrůstala v okolí, na něž kapitalistické filmové hvězdy evidentně vliv neměly. Změnu jsem zaregistrovala až po revoluci, když mi bylo zhruba třináct, takže to asi fungovalo jak kde.

A to ještě můžeme být rády, že si Bydžovská vzala jen 7/8 džíny. Já takhle jednou kdysi koukala před mnoha lety na nějakou show nebo diskuzní pořad v RTL a vystoupila tam jedna docela hezká brunetka, která dělala fotomodelku a ty nohy ukazovala komplet. A to byl teprve kožuch. A fakt tehdy dostávala zakázky za to, že jí fotily i s těma nohama. Dodnes vidím živě její fotku ve spodním prádle a ty nohy k tomu. To bys měla teprve trauma. Ta fotka Bydžovské naštěstí nebyla ve velkém detailu a byl to jen kousek ve srovnání s tím, co nosím v paměti.

Mě osobně mnohem víc vždycky vyděsí, když se Daniela Kolářová usměje a ukáže přitom zuby. Ble.

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 01. ledna 2017 12:31

Já včera večer koukala na ČT1 na Zázraky přírody. Hezky z postele, obložená kapesníky a popíjející čaj a smoothie.

A tam byla Vondráčková. Teta Helena. A to byl děs a hrůza!

Čelo, tváře a brada jak lakovaná kůže. Zbytek okolo, zejména krk, ruce, svrasklá jak 200letá želva.

A úplně divně mluvila, tak jako šišlala, nebo si šlapala na jazyk. Nulová mimika, strnulý výraz, špatná artikulace. Asi je čerstvě po plastice  nebo má navíc novou protézu. 

Fakt vypadala děsivě  Že si už nedá pokoj.

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 19:49
Reakce na barbucha:

Lisky tu nemame, jen srnky a tem se kopytky blbe drzi volant. Ale cyklisti jsou radi, ze se jim nezjevuju jako duch svaty na posledni chvili.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 16:46

Proč?